Blodsbånd til USA

Blodsbånd får distribusjon i USA. – At den nå plukkes opp uten å ha vært på markedet, viser at det er interesse for den ute, sier Blodsbånd-produsent Gudny Hummelvoll.

Blodsbånd får distribusjon i USA. – At den nå plukkes opp uten å ha vært på markedet, viser at det er interesse for den ute, sier Blodsbånd-produsent Gudny Hummelvoll.

Marius Holsts tredje langfilm Blodsbånd, som allerede er kjøpt inn av Hellas og Benelux-landene, vil nå også distribueres i USA. Holsts debutfilm Ti kniver i hjertet var tilgjengelig på dvd i USA i flere år før den først i fjor kom ut i Norge, og det amerikanske publikum vil nå kunne oppleve hans sterke skildring av unggutten Mirush og hans far. Gudny Hummelvoll, produsent på Blodsbånd, er glad for oppmerksomheten filmen har fått før den internasjonale premieren.

– Vi er veldig glad for at Blodsbånd nå er plukket opp av OliveFilms, et lite amerikansk distribusjonsselskap som spesialiserer seg på art house-distribusjon. Vi setter stor pris på at den får et liv der borte også, og det er flott at vi har solgt til USA såpass tidlig, særlig med tanke på at vi ennå ikke har vært på markedet med den, verken her i Cannes eller andre steder. Vi har lyst til å få den med på en av de store festivalene, men hvilken er ikke klart ennå, forteller hun.

Blodsbånd er sett av omkring 50 000 på kino i Norge, men den vil få sjansen til å nå flere i utlandet.

– Man håper alltid at en film skal få et langt og godt liv, og vi ønsket selvsagt at flere hadde sett den i Norge. Men at den nå plukkes opp uten å ha vært på markedet, men kun vist lukket, viser at det er interesse for den ute. Filmens universelle temaer er aktuell uansett hvilket land man er fra, mener Hummelvoll

Blodsbånd til USA

Blodsbånd får distribusjon i USA. – At den nå plukkes opp uten å ha vært på markedet, viser at det er interesse for den ute, sier Blodsbånd-produsent Gudny Hummelvoll.

Blodsbånd får distribusjon i USA. – At den nå plukkes opp uten å ha vært på markedet, viser at det er interesse for den ute, sier Blodsbånd-produsent Gudny Hummelvoll.

Marius Holsts tredje langfilm Blodsbånd, som allerede er kjøpt inn av Hellas og Benelux-landene, vil nå også distribueres i USA. Holsts debutfilm Ti kniver i hjertet var tilgjengelig på dvd i USA i flere år før den først i fjor kom ut i Norge, og det amerikanske publikum vil nå kunne oppleve hans sterke skildring av unggutten Mirush og hans far. Gudny Hummelvoll, produsent på Blodsbånd, er glad for oppmerksomheten filmen har fått før den internasjonale premieren.

– Vi er veldig glad for at Blodsbånd nå er plukket opp av OliveFilms, et lite amerikansk distribusjonsselskap som spesialiserer seg på art house-distribusjon. Vi setter stor pris på at den får et liv der borte også, og det er flott at vi har solgt til USA såpass tidlig, særlig med tanke på at vi ennå ikke har vært på markedet med den, verken her i Cannes eller andre steder. Vi har lyst til å få den med på en av de store festivalene, men hvilken er ikke klart ennå, forteller hun.

Blodsbånd er sett av omkring 50 000 på kino i Norge, men den vil få sjansen til å nå flere i utlandet.

– Man håper alltid at en film skal få et langt og godt liv, og vi ønsket selvsagt at flere hadde sett den i Norge. Men at den nå plukkes opp uten å ha vært på markedet, men kun vist lukket, viser at det er interesse for den ute. Filmens universelle temaer er aktuell uansett hvilket land man er fra, mener Hummelvoll

MENY