Tar tempen på bransjen

Filmfestivalen Kosmorama åpner i dag, og de fleste av de 24 seminarene på programmet angår filmbransjen direkte. – Vi har tatt tempen på bransjen og dekker det som rører seg akkurat nå, sier festivaldirektør Nina Steen.

Filmfestivalen Kosmorama åpner i dag, og de fleste av de 24 seminarene på programmet angår filmbransjen direkte. – Vi har tatt tempen på bransjen og dekker det som rører seg akkurat nå, sier festivaldirektør Nina Steen.

Filmfestivalen Kosmorama i Trondheim åpner i dag. Programmet inneholder en rekke seminarer, og tirsdag 24. april er særlig aktuell for filmbransjen:

Digitalt kinoseminar skal kulturminister Trond Giske legge fram sine visjoner for digitaliseringen av norske kinoer. Kosmorama er dessuten filmbransjens første møtepunkt etter Filmmeldingen, og kulturministeren er derfor samme dag invitert til å utdype hva den norske filmpolitikken kommer til å fokusere på i årene fremover, under seminaret Veien etter Filmmeldingen.

Kan bransjen her vente seg noen ferske utspill eller nyheter fra kulturministeren?

– Det er jo absolutt muligheter for det. Vi synes det er fantastisk at Trond Giske kommer oppover. Det viser at han tar bransjen på alvor, mener festivaldirektør for Kosmorama, Nina Steen.

Kulturministeren skal også åpne den to dager lange Rundebordskonferansen denne tirsdagen.

– Rundebordskonferansen er arrangert i samarbeid med Trondheim kommune og ulike organisasjoner i Trondheim. Den belyser menneskerettighetsspørsmål med utgangspunkt i filmmediet, og det er satt sammen et meget kompetent panel av folk innen film, media, menneskerettighetsarbeid og fredsarbeid, forteller Ole Kristian Lundereng i Trondheim kommune.

Rundebordskonferansen tar utgangspunkt i filmene Chronicle of an Escape, Three Comrades og Dol, som tar opp henholdsvis situasjoner i Argentina, Tsjetsjenia og Kurdistan. Det er meningen at rundebordskonferansen skal initiere en prosess som kan lede frem mot opprettelsen av en menneskerettighetspris i tilknytning til filmfestivalen Kosmorama.

Festivaldirektør Nina Steen forteller at selv om tirsdagen skiller seg ut, er de fleste seminarene under årets festival høyst aktuelle for bransjen.

– Talentsatsing står dessuten sentralt. Vi ønsker å være et sted hvor man kan få veiledning og påfyll, og det er viktig for oss å være et laboratorium for talenter i Norge og midtregionen. Men det er filmene som er viktigst. Vi har over 90 filmer på programmet, og det er helheten som er Kosmorama, helheten mellom film, fest, talent og teknologi, sier Steen.

Les mer på www.kosmorama.no

Tar tempen på bransjen

Filmfestivalen Kosmorama åpner i dag, og de fleste av de 24 seminarene på programmet angår filmbransjen direkte. – Vi har tatt tempen på bransjen og dekker det som rører seg akkurat nå, sier festivaldirektør Nina Steen.

Filmfestivalen Kosmorama åpner i dag, og de fleste av de 24 seminarene på programmet angår filmbransjen direkte. – Vi har tatt tempen på bransjen og dekker det som rører seg akkurat nå, sier festivaldirektør Nina Steen.

Filmfestivalen Kosmorama i Trondheim åpner i dag. Programmet inneholder en rekke seminarer, og tirsdag 24. april er særlig aktuell for filmbransjen:

Digitalt kinoseminar skal kulturminister Trond Giske legge fram sine visjoner for digitaliseringen av norske kinoer. Kosmorama er dessuten filmbransjens første møtepunkt etter Filmmeldingen, og kulturministeren er derfor samme dag invitert til å utdype hva den norske filmpolitikken kommer til å fokusere på i årene fremover, under seminaret Veien etter Filmmeldingen.

Kan bransjen her vente seg noen ferske utspill eller nyheter fra kulturministeren?

– Det er jo absolutt muligheter for det. Vi synes det er fantastisk at Trond Giske kommer oppover. Det viser at han tar bransjen på alvor, mener festivaldirektør for Kosmorama, Nina Steen.

Kulturministeren skal også åpne den to dager lange Rundebordskonferansen denne tirsdagen.

– Rundebordskonferansen er arrangert i samarbeid med Trondheim kommune og ulike organisasjoner i Trondheim. Den belyser menneskerettighetsspørsmål med utgangspunkt i filmmediet, og det er satt sammen et meget kompetent panel av folk innen film, media, menneskerettighetsarbeid og fredsarbeid, forteller Ole Kristian Lundereng i Trondheim kommune.

Rundebordskonferansen tar utgangspunkt i filmene Chronicle of an Escape, Three Comrades og Dol, som tar opp henholdsvis situasjoner i Argentina, Tsjetsjenia og Kurdistan. Det er meningen at rundebordskonferansen skal initiere en prosess som kan lede frem mot opprettelsen av en menneskerettighetspris i tilknytning til filmfestivalen Kosmorama.

Festivaldirektør Nina Steen forteller at selv om tirsdagen skiller seg ut, er de fleste seminarene under årets festival høyst aktuelle for bransjen.

– Talentsatsing står dessuten sentralt. Vi ønsker å være et sted hvor man kan få veiledning og påfyll, og det er viktig for oss å være et laboratorium for talenter i Norge og midtregionen. Men det er filmene som er viktigst. Vi har over 90 filmer på programmet, og det er helheten som er Kosmorama, helheten mellom film, fest, talent og teknologi, sier Steen.

Les mer på www.kosmorama.no

MENY