Grand Prix til On a Tightrope

Den norske kinodokumentaren On a Tightrope vant denne uken Grand Prix på prestisjetunge Chicago International Documentary Festival, melder Norsk filminstitutt.

Den norske kinodokumentaren On a Tightrope vant denne uken Grand Prix på prestisjetunge Chicago International Documentary Festival, melder Norsk filminstitutt.

Som eneste norske film i festivalen konkurrerte On a Tightrope (bildet) mot filmer fra USA, Frankrike, Canada, Storbritannia, Danmark, Sverige, Nederland, Russland, Finland, Guatemala, Kina og Latvia. I denne sterke konkurransen ble altså On a Tightrope hedret med prisen Chicago Doc Short Film Grand Prix, som beste dokumentar under 60 minutter.

On a Tightrope er en poetisk dokumentarfilm om en gruppe foreldreløse barn ved et statlig barnehjem i Xinjiang-provinsen i Kina. Barna er uigurer, som er den største muslimske minoriteten i Kina. Vi følger barna i over ett år, og blir kjent med deres lengsler og drømmer; vi følger deres bestrebelser for å bli dyktige linedansere og gjennom dette skape seg en fremtid. Med linedanskunsten som innfallsvinkel gir filmen også innsikt i hvordan skolen brukes av kinesiske myndigheter til å indoktrinere barn til lojalitet, uten rom for kritiske innvendinger.

On a Tightrope er produsert av Torstein Grude og Bjarte Mørner Tveit for Piraya Film. Regissør er den tsjekkisk-kanadiske filosofiprofessor og dokumentarfilmskaper Petr Lom. Filmen er finansiert blant annet av Fritt Ord, Vestnorsk Filmsenter, Sparebanken Vest, Nordisk Film & TV Fond, Fond for lyd og bilde, LO og Norsk filmfond. Den distribueres på kino i Norge av Tour de Force, internasjonal distribusjon er ved Films Transit og internasjonal festivaldistribusjon gjøres av Norsk filminstitutt. Filmen er produsert i samarbeid med Stiftelsen Egil Raftos Hus i Bergen, og er den første i rekken av flere dokumentarfilmer fra land med grove brudd på menneskerettighetene.

Les mer på festivalens hjemmesider

Grand Prix til On a Tightrope

Den norske kinodokumentaren On a Tightrope vant denne uken Grand Prix på prestisjetunge Chicago International Documentary Festival, melder Norsk filminstitutt.

Den norske kinodokumentaren On a Tightrope vant denne uken Grand Prix på prestisjetunge Chicago International Documentary Festival, melder Norsk filminstitutt.

Som eneste norske film i festivalen konkurrerte On a Tightrope (bildet) mot filmer fra USA, Frankrike, Canada, Storbritannia, Danmark, Sverige, Nederland, Russland, Finland, Guatemala, Kina og Latvia. I denne sterke konkurransen ble altså On a Tightrope hedret med prisen Chicago Doc Short Film Grand Prix, som beste dokumentar under 60 minutter.

On a Tightrope er en poetisk dokumentarfilm om en gruppe foreldreløse barn ved et statlig barnehjem i Xinjiang-provinsen i Kina. Barna er uigurer, som er den største muslimske minoriteten i Kina. Vi følger barna i over ett år, og blir kjent med deres lengsler og drømmer; vi følger deres bestrebelser for å bli dyktige linedansere og gjennom dette skape seg en fremtid. Med linedanskunsten som innfallsvinkel gir filmen også innsikt i hvordan skolen brukes av kinesiske myndigheter til å indoktrinere barn til lojalitet, uten rom for kritiske innvendinger.

On a Tightrope er produsert av Torstein Grude og Bjarte Mørner Tveit for Piraya Film. Regissør er den tsjekkisk-kanadiske filosofiprofessor og dokumentarfilmskaper Petr Lom. Filmen er finansiert blant annet av Fritt Ord, Vestnorsk Filmsenter, Sparebanken Vest, Nordisk Film & TV Fond, Fond for lyd og bilde, LO og Norsk filmfond. Den distribueres på kino i Norge av Tour de Force, internasjonal distribusjon er ved Films Transit og internasjonal festivaldistribusjon gjøres av Norsk filminstitutt. Filmen er produsert i samarbeid med Stiftelsen Egil Raftos Hus i Bergen, og er den første i rekken av flere dokumentarfilmer fra land med grove brudd på menneskerettighetene.

Les mer på festivalens hjemmesider

MENY