Nytt digitalt seminar

Norsk filmutvikling inviterer til nytt seminar om bruk av digitale teknologier. Målet er å inspirere filmbransjen til å skape bedre og mer originale filmer.

Norsk filmutvikling inviterer til nytt seminar om bruk av digitale teknologier. Målet er å inspirere filmbransjen til å skape bedre og mer originale filmer.

“Digital fiksjon” arrangeres 18. april på Filmens Hus i Oslo, og er oppfølgeren til fjorårets vellykkede seminar “Digitale sett og omgivelser for film“ hvor nærmere 200 profesjonelle filmarbeidere og relaterte bransjer deltok. I år inviterer Norsk filmutvikling til et nytt seminar hvor en rekke store talenter fra filmindustrien i Los Angeles, London og Oslo vil illustrere mulighetene og utfordringene ved innovativ bruk av digitale teknologier i film.

LA Visual Effects designer Eric Hanson er tilbake i år og sammen med Senior Technical Director Greg Downing (Spiderman 3, The Chronicles of Narnia) vil han åpne seminaret med eksempler fra både storfilmer og mindre, uavhengige filmproduksjoner.

Robert Legato, Oscarvinner for beste visuelle effekter, vil blant annet snakke om hvordan han samarbeider med regissøren. Legato har skapt banebrytende effekter på filmer som Titanic og Apollo 13. Hans siste prosjekter er The Good Shepherd og The Departed.

Visual Effects Supervisor Øystein Larsen og Rune Spaans presenterer arbeidene de har gjort for Den brysomme mannen, en film som har høstet svært gode anmeldelser og mange nasjonale og internasjonale priser, inkludert Pris Acid i Cannes.

Art Director for digitale sett Tino Schaedler har vært med på å definere et nytt arbeidsfelt for filmproduksjoner og vil dele med oss sine erfaringer fra filmer som V for Vendetta og Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Visual Effects Supervisor Frazer Churchill fra Double Negative i London vil presentere de “usynlige effektene” for den Oscar nominerte filmen Children of Men.

Målgruppe og målsetting
Seminaret er rettet mot skandinaviske regissører, produsenter, produksjonsdesignere, manusforfattere og visual effects artister samt designere og arkitekter interesserte i digital filmdesign. Målet er å inspirere filmbransjen til å skape bedre og mer originale filmer gjennom bruk av digitale teknologier. Seminaret holdes på engelsk, men spørsmål kan stilles på norsk.

Påmelding
Seminaret holdes i Tancred kinosal, Filmens hus, Oslo. Seminaravgift på kr 950,- inkluderer lunsj i Ben’s café. Det er et begrenset antall plasser og bindende påmelding bør sendes snarest og senest den 28. mars 2007 til [email protected] Merk emnefeltet/ påmeldingen med “Digital fiksjon”.

Workshop
Eric Hanson og Greg Downing vil lede en 2 dagers ‘Digital Sets production workshop’ for avanserte VFX artister fra 16 – 17. april. Verkstedet er fulltegnet.

Prosjektleder for Norsk filmutvikling er Angela Amoroso i samarbeid med de eksterne konsulentene Kim Baumann Larsen og Eric Hanson.

Foto fra Den brysomme mannen

Nytt digitalt seminar

Norsk filmutvikling inviterer til nytt seminar om bruk av digitale teknologier. Målet er å inspirere filmbransjen til å skape bedre og mer originale filmer.

Norsk filmutvikling inviterer til nytt seminar om bruk av digitale teknologier. Målet er å inspirere filmbransjen til å skape bedre og mer originale filmer.

“Digital fiksjon” arrangeres 18. april på Filmens Hus i Oslo, og er oppfølgeren til fjorårets vellykkede seminar “Digitale sett og omgivelser for film“ hvor nærmere 200 profesjonelle filmarbeidere og relaterte bransjer deltok. I år inviterer Norsk filmutvikling til et nytt seminar hvor en rekke store talenter fra filmindustrien i Los Angeles, London og Oslo vil illustrere mulighetene og utfordringene ved innovativ bruk av digitale teknologier i film.

LA Visual Effects designer Eric Hanson er tilbake i år og sammen med Senior Technical Director Greg Downing (Spiderman 3, The Chronicles of Narnia) vil han åpne seminaret med eksempler fra både storfilmer og mindre, uavhengige filmproduksjoner.

Robert Legato, Oscarvinner for beste visuelle effekter, vil blant annet snakke om hvordan han samarbeider med regissøren. Legato har skapt banebrytende effekter på filmer som Titanic og Apollo 13. Hans siste prosjekter er The Good Shepherd og The Departed.

Visual Effects Supervisor Øystein Larsen og Rune Spaans presenterer arbeidene de har gjort for Den brysomme mannen, en film som har høstet svært gode anmeldelser og mange nasjonale og internasjonale priser, inkludert Pris Acid i Cannes.

Art Director for digitale sett Tino Schaedler har vært med på å definere et nytt arbeidsfelt for filmproduksjoner og vil dele med oss sine erfaringer fra filmer som V for Vendetta og Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Visual Effects Supervisor Frazer Churchill fra Double Negative i London vil presentere de “usynlige effektene” for den Oscar nominerte filmen Children of Men.

Målgruppe og målsetting
Seminaret er rettet mot skandinaviske regissører, produsenter, produksjonsdesignere, manusforfattere og visual effects artister samt designere og arkitekter interesserte i digital filmdesign. Målet er å inspirere filmbransjen til å skape bedre og mer originale filmer gjennom bruk av digitale teknologier. Seminaret holdes på engelsk, men spørsmål kan stilles på norsk.

Påmelding
Seminaret holdes i Tancred kinosal, Filmens hus, Oslo. Seminaravgift på kr 950,- inkluderer lunsj i Ben’s café. Det er et begrenset antall plasser og bindende påmelding bør sendes snarest og senest den 28. mars 2007 til [email protected] Merk emnefeltet/ påmeldingen med “Digital fiksjon”.

Workshop
Eric Hanson og Greg Downing vil lede en 2 dagers ‘Digital Sets production workshop’ for avanserte VFX artister fra 16 – 17. april. Verkstedet er fulltegnet.

Prosjektleder for Norsk filmutvikling er Angela Amoroso i samarbeid med de eksterne konsulentene Kim Baumann Larsen og Eric Hanson.

Foto fra Den brysomme mannen

MENY