New York Times hyller Reprise

Reprise får entusiastisk anmeldelse i New York Times.

Reprise får entusiastisk anmeldelse i New York Times.

Det er avisens andre sjefskritiker, Manohla Dargis, som har sett filmen under festivalen New Directors/New Films på Museum of Modern Art (MOMA). Hun omtaler filmen som ”one of the most passionately and intellectually uninhibited works from a young director I’ve seen in ages».

«Directed by Joachim Trier, who wrote the tender, funny, narratively ambitious screenplay with his fellow Norwegian Eskil Vogt, this galvanizing first feature traces the parallel adventures of two best friends whose twinned literary aspirations and everyday lives take the shape of a punk-rock bildungsroman.”

Dargis mener videre at hovedpersonenes smerte og generasjonsangst er gjenkjennelig. Reprise er en film som stiller spørsmålstegn ved hva det vil si å finne ens sanne jeg, når selve ideen om et autentisk jeg virker suspekt og kanskje umulig, fortsetter hun.

«Reprise has a lightness of touch to match its seriousness of mind, and it may move you to laughter as well as to tears. Given that the film’s characters seem to be living inside quotation marks, it comes as no surprise that Mr. Trier has appropriated for his film a snippet from the French composer Georges Delerue, who wrote many scores for Truffaut, including, notably, a couple for his Antoine Doinel cycle»

For en fremmedspråklig film som Reprise er en så entusiastisk anmeldelse i en storbyavis som New York Times helt avgjørende. I fjor kunne Bent Hamer fortelle at uten gode anmeldelser fra den typen publikasjoner, vil en fremmedspråklig film lide en ublid skjebne på amerikanske kinoer. Amerikanerne ser per definisjon ikke utenlandske filmer.

Så spørs det om det kan gi distribusjon på amerikanske kinoer. For amerikanerne vil jo helst lage sine egne versjoner av europeiske filmer. Visstnok har Miramax vært tidlig ute med ønske om å kjøpe remake-rettighetene til Reprise. Men så vidt vi vet har Trier takket nei.

Les hele anmeldelsen i New York Times: NEW YORK TIMES NB! Det kreves brukernavn og passord.

New York Times hyller Reprise

Reprise får entusiastisk anmeldelse i New York Times.

Reprise får entusiastisk anmeldelse i New York Times.

Det er avisens andre sjefskritiker, Manohla Dargis, som har sett filmen under festivalen New Directors/New Films på Museum of Modern Art (MOMA). Hun omtaler filmen som ”one of the most passionately and intellectually uninhibited works from a young director I’ve seen in ages».

«Directed by Joachim Trier, who wrote the tender, funny, narratively ambitious screenplay with his fellow Norwegian Eskil Vogt, this galvanizing first feature traces the parallel adventures of two best friends whose twinned literary aspirations and everyday lives take the shape of a punk-rock bildungsroman.”

Dargis mener videre at hovedpersonenes smerte og generasjonsangst er gjenkjennelig. Reprise er en film som stiller spørsmålstegn ved hva det vil si å finne ens sanne jeg, når selve ideen om et autentisk jeg virker suspekt og kanskje umulig, fortsetter hun.

«Reprise has a lightness of touch to match its seriousness of mind, and it may move you to laughter as well as to tears. Given that the film’s characters seem to be living inside quotation marks, it comes as no surprise that Mr. Trier has appropriated for his film a snippet from the French composer Georges Delerue, who wrote many scores for Truffaut, including, notably, a couple for his Antoine Doinel cycle»

For en fremmedspråklig film som Reprise er en så entusiastisk anmeldelse i en storbyavis som New York Times helt avgjørende. I fjor kunne Bent Hamer fortelle at uten gode anmeldelser fra den typen publikasjoner, vil en fremmedspråklig film lide en ublid skjebne på amerikanske kinoer. Amerikanerne ser per definisjon ikke utenlandske filmer.

Så spørs det om det kan gi distribusjon på amerikanske kinoer. For amerikanerne vil jo helst lage sine egne versjoner av europeiske filmer. Visstnok har Miramax vært tidlig ute med ønske om å kjøpe remake-rettighetene til Reprise. Men så vidt vi vet har Trier takket nei.

Les hele anmeldelsen i New York Times: NEW YORK TIMES NB! Det kreves brukernavn og passord.

MENY