Filmskapere på stram line

On a tightrope, som har kinopremiere på fredag, er filmet i en lukket provins i Kina. Hvordan lager man dokumentarfilm fra et slikt område uten å sette deltakernes liv i fare? Regissør Petr Lom holder foredrag i kveld.

On a tightrope, som har kinopremiere på fredag, er filmet i en lukket provins i Kina. Hvordan lager man dokumentarfilm fra et slikt område uten å sette deltakernes liv i fare? Regissør Petr Lom holder foredrag i kveld.

Petr Lom har regissert dokumentarfilmen On a tightrope (bildet), som har premiere på norske kinoer på fredag. I samarbeid med Piraya Film og Raftostiftelsen har Lom laget en film om fire barnehjemsbarn fra den lukkede Xinjiang-provinsen i Kina. Barna blir opplært i linedans, en kunstform som har en lang tradisjon blant den muslimske minoriteten uigurene. Det er den første norske dokumentarfilmen som har blitt tatt ut til konkurranseprogrammet i Sundance Film Festival.

Hos Fritt Ord i kveld vil Petr Lom fortelle om dilemmaene som oppstår når man lager film fra et område hvor det ikke er tillatt å snakke til utlendinger om politikk eller religion. Hvordan finner man frem til gode innfallsvinkler uten å sette deltakernes liv i fare?

Lom har en doktorgrad i politisk filosofi fra Harvard University. Han har bl.a. utgitt boken ”The Limits of Doubt” (2001). Hans første dokumentarfilm var Bride Kidnapping in Kyrgyzstan (2004).

Foredraget holdes på engelsk.

Dokumentarfilmskapernes dilemma, foredrag og debatt:
Torsdag 29. mars 2007, kl. 17.00–18.15, hos Fritt Ord i Uranienborgveien 2, Oslo

Medarrangør: Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo

Filmskapere på stram line

On a tightrope, som har kinopremiere på fredag, er filmet i en lukket provins i Kina. Hvordan lager man dokumentarfilm fra et slikt område uten å sette deltakernes liv i fare? Regissør Petr Lom holder foredrag i kveld.

On a tightrope, som har kinopremiere på fredag, er filmet i en lukket provins i Kina. Hvordan lager man dokumentarfilm fra et slikt område uten å sette deltakernes liv i fare? Regissør Petr Lom holder foredrag i kveld.

Petr Lom har regissert dokumentarfilmen On a tightrope (bildet), som har premiere på norske kinoer på fredag. I samarbeid med Piraya Film og Raftostiftelsen har Lom laget en film om fire barnehjemsbarn fra den lukkede Xinjiang-provinsen i Kina. Barna blir opplært i linedans, en kunstform som har en lang tradisjon blant den muslimske minoriteten uigurene. Det er den første norske dokumentarfilmen som har blitt tatt ut til konkurranseprogrammet i Sundance Film Festival.

Hos Fritt Ord i kveld vil Petr Lom fortelle om dilemmaene som oppstår når man lager film fra et område hvor det ikke er tillatt å snakke til utlendinger om politikk eller religion. Hvordan finner man frem til gode innfallsvinkler uten å sette deltakernes liv i fare?

Lom har en doktorgrad i politisk filosofi fra Harvard University. Han har bl.a. utgitt boken ”The Limits of Doubt” (2001). Hans første dokumentarfilm var Bride Kidnapping in Kyrgyzstan (2004).

Foredraget holdes på engelsk.

Dokumentarfilmskapernes dilemma, foredrag og debatt:
Torsdag 29. mars 2007, kl. 17.00–18.15, hos Fritt Ord i Uranienborgveien 2, Oslo

Medarrangør: Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo

MENY