– Skremmende bra

Det var stor interesse for novellefilmkonkurransen FUZZgrøss. – De innsendte bidragene var skremmende bra, sier Tom Remlov, styreleder og produsent i Filmfondet Fuzz. Ni prosjekter går videre til grøsserkonkurransens neste runde.

Det var stor interesse for novellefilmkonkurransen FUZZgrøss. – De innsendte bidragene var skremmende bra, sier Tom Remlov, styreleder og produsent i Filmfondet Fuzz. Ni prosjekter går videre til grøsserkonkurransens neste runde.

Da fristen utløp 1. februar hadde det kommet inn over 60 prosjektforslag til novellefilmkonkurransen FUZZgrøss. Det skriver Filmfondet Fuzz i en pressemelding.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med TV2, og skal føre frem til en serie grøssere på 23-25 minutter som vil bli sendt på tv innen ett år. Det viktigste konkurransekravet er at de foreslåtte filmene gjennomføres i overensstemmelse med de kriterier FUZZ AS har for sine øvrige investeringer i film- og tv-produksjon, dvs. med handling lagt til Bergen og Vestlandsregionen og med utstrakt bruk av lokale krefter og ressurser.

– Antallet innsendte bidrag oversteg med god margin våre forventninger,” sier styreleder og produsent i FUZZ AS, Tom Remlov, i pressemeldingen.

– Men viktigere er at kvaliteten også viste seg å være høy – det er tydelig at grøsser-sjangeren har mange tilhengere i norsk filmbransje, og at den ansporer både engasjement og oppfinnsomhet på bred front. Dette var skremmende bra.

En jury bestående av markedsdirektør i Bergen Kino, Elisabeth Halvorsen, dramasjef i TV2, Arild Brubak, og Tom Remlov, har nå foretatt en vurdering av de innsendte prosjektforslagene og valgt ut ni som går videre til en siste runde. Disse får kr 25.000 hver til utvikling frem til en første versjon av manus, som skal foreligge ved utgangen av mars. Den 10. april vil det så bli kunngjort hvilke fire prosjekter som hver vil motta kr 1.1 mill i produksjonsmidler og er sikret visning på TV2 kommende vinter.

De ni prosjektene er:

”Forvarsel” (Manusforfattere: Kjersti Helen Rasmussen og Therese Jacobsen; produksjonsselskap: Apecosmonautene AS)
”Familien Bergs erfaringer” (Manusforfatter: Pål Øie; produksjonsselskap: Alligator Film AS)
”Tempus fugit” (Manusforfattere: Even Benestad og Rune S. Thorud; produksjonsselskap: Filmhuset AS)
”Fergen” (Manusforfatter: Erlend Haarr Eriksson; produksjonsselskap: Filmkollektivet AS)
”Black Metal a la Italiana” (Manusforfatter: Kjersti Steinsbø; produksjonsselskap: Flimmer Film AS)
”Dementia” (Manusforfattere: Aleksander Nordaas og Rolf Børre Laurenzius Larsen; produksjonsselskap: Flimmer Film AS)
”Sogn og fjordane – by night” (Manusforfatter: Jørn Kurt Bergo; produksjonsselskap: Graceland Film Company AS)
”Blomsterbudet” (Manusforfatter: Bjørn Godøy; produksjonsselskap: Pravda AS)
”Konsumentia” (Manusforfatter: Peder Hamdahl Næss; produksjonsselskap: Nordisk Film AS)

Foto fra ”Fritt vilt”

– Skremmende bra

Det var stor interesse for novellefilmkonkurransen FUZZgrøss. – De innsendte bidragene var skremmende bra, sier Tom Remlov, styreleder og produsent i Filmfondet Fuzz. Ni prosjekter går videre til grøsserkonkurransens neste runde.

Det var stor interesse for novellefilmkonkurransen FUZZgrøss. – De innsendte bidragene var skremmende bra, sier Tom Remlov, styreleder og produsent i Filmfondet Fuzz. Ni prosjekter går videre til grøsserkonkurransens neste runde.

Da fristen utløp 1. februar hadde det kommet inn over 60 prosjektforslag til novellefilmkonkurransen FUZZgrøss. Det skriver Filmfondet Fuzz i en pressemelding.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med TV2, og skal føre frem til en serie grøssere på 23-25 minutter som vil bli sendt på tv innen ett år. Det viktigste konkurransekravet er at de foreslåtte filmene gjennomføres i overensstemmelse med de kriterier FUZZ AS har for sine øvrige investeringer i film- og tv-produksjon, dvs. med handling lagt til Bergen og Vestlandsregionen og med utstrakt bruk av lokale krefter og ressurser.

– Antallet innsendte bidrag oversteg med god margin våre forventninger,” sier styreleder og produsent i FUZZ AS, Tom Remlov, i pressemeldingen.

– Men viktigere er at kvaliteten også viste seg å være høy – det er tydelig at grøsser-sjangeren har mange tilhengere i norsk filmbransje, og at den ansporer både engasjement og oppfinnsomhet på bred front. Dette var skremmende bra.

En jury bestående av markedsdirektør i Bergen Kino, Elisabeth Halvorsen, dramasjef i TV2, Arild Brubak, og Tom Remlov, har nå foretatt en vurdering av de innsendte prosjektforslagene og valgt ut ni som går videre til en siste runde. Disse får kr 25.000 hver til utvikling frem til en første versjon av manus, som skal foreligge ved utgangen av mars. Den 10. april vil det så bli kunngjort hvilke fire prosjekter som hver vil motta kr 1.1 mill i produksjonsmidler og er sikret visning på TV2 kommende vinter.

De ni prosjektene er:

”Forvarsel” (Manusforfattere: Kjersti Helen Rasmussen og Therese Jacobsen; produksjonsselskap: Apecosmonautene AS)
”Familien Bergs erfaringer” (Manusforfatter: Pål Øie; produksjonsselskap: Alligator Film AS)
”Tempus fugit” (Manusforfattere: Even Benestad og Rune S. Thorud; produksjonsselskap: Filmhuset AS)
”Fergen” (Manusforfatter: Erlend Haarr Eriksson; produksjonsselskap: Filmkollektivet AS)
”Black Metal a la Italiana” (Manusforfatter: Kjersti Steinsbø; produksjonsselskap: Flimmer Film AS)
”Dementia” (Manusforfattere: Aleksander Nordaas og Rolf Børre Laurenzius Larsen; produksjonsselskap: Flimmer Film AS)
”Sogn og fjordane – by night” (Manusforfatter: Jørn Kurt Bergo; produksjonsselskap: Graceland Film Company AS)
”Blomsterbudet” (Manusforfatter: Bjørn Godøy; produksjonsselskap: Pravda AS)
”Konsumentia” (Manusforfatter: Peder Hamdahl Næss; produksjonsselskap: Nordisk Film AS)

Foto fra ”Fritt vilt”

MENY