Neste Blått Lerret

På Blått Lerret torsdag 15. februar kan du møte Jørgen Langhelle og Trygve Allister Diesen som har gitt norsk tv-drama et filmatisk løft med «Torpedo». Men også årets filmfenomen Kill Buljo og den knallsterke kinoversjonen av Smaken av Hund kan du stifte bekjentskap med.

På Blått Lerret torsdag 15. februar kan du møte Jørgen Langhelle og Trygve Allister Diesen som har gitt norsk tv-drama et filmatisk løft med «Torpedo». Men også årets filmfenomen Kill Buljo og den knallsterke kinoversjonen av Smaken av Hund kan du stifte bekjentskap med.

TV2s storsatsing Torpedo er skutt som en film og en helt ny type film – og både regissøren og hovedrolleinnehaveren mener det visuelle uttrykket er svært viktig for tv-produksjoner.
– Jeg hadde større frihet på ”Torpedo” enn jeg har hatt på film eller tv tidligere, sier Trygve Diesen til Rushprint.
– Jeg synes det visuelle i ”Torpedo” har blitt veldig bra. Det er ingen videofølelse, men kontrast og dybde, slik man ofte ser i enkelte amerikanske og engelske tv-serier, forteller Jørgen Langhelle.

I kinoversjonen av Smaken av Hund får man se scenene som ble ansett som for sterke av de norske tv-kanalene. Regissørene Jon Martin Førland og Are Syvertsen har klippet sammen en enda mer kompromissløs og avslørende kinofilm om det du ikke ønsker å vite om den norske samvirkematen.

Kill Buljo er blitt et fenomen lenge før kinopremieren. Det skyldes ikke minst den voldsomme interesse for filmen som har vokst fram på nettet. Vi tar en titt på filmens referanser – som spenner fra norske «Føling i fjæra»-filmer til Quentin Tarantinos stiliserte vold.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.
Det blir også premiere på en ny norsk kortfilm.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

Neste Blått Lerret

På Blått Lerret torsdag 15. februar kan du møte Jørgen Langhelle og Trygve Allister Diesen som har gitt norsk tv-drama et filmatisk løft med «Torpedo». Men også årets filmfenomen Kill Buljo og den knallsterke kinoversjonen av Smaken av Hund kan du stifte bekjentskap med.

På Blått Lerret torsdag 15. februar kan du møte Jørgen Langhelle og Trygve Allister Diesen som har gitt norsk tv-drama et filmatisk løft med «Torpedo». Men også årets filmfenomen Kill Buljo og den knallsterke kinoversjonen av Smaken av Hund kan du stifte bekjentskap med.

TV2s storsatsing Torpedo er skutt som en film og en helt ny type film – og både regissøren og hovedrolleinnehaveren mener det visuelle uttrykket er svært viktig for tv-produksjoner.
– Jeg hadde større frihet på ”Torpedo” enn jeg har hatt på film eller tv tidligere, sier Trygve Diesen til Rushprint.
– Jeg synes det visuelle i ”Torpedo” har blitt veldig bra. Det er ingen videofølelse, men kontrast og dybde, slik man ofte ser i enkelte amerikanske og engelske tv-serier, forteller Jørgen Langhelle.

I kinoversjonen av Smaken av Hund får man se scenene som ble ansett som for sterke av de norske tv-kanalene. Regissørene Jon Martin Førland og Are Syvertsen har klippet sammen en enda mer kompromissløs og avslørende kinofilm om det du ikke ønsker å vite om den norske samvirkematen.

Kill Buljo er blitt et fenomen lenge før kinopremieren. Det skyldes ikke minst den voldsomme interesse for filmen som har vokst fram på nettet. Vi tar en titt på filmens referanser – som spenner fra norske «Føling i fjæra»-filmer til Quentin Tarantinos stiliserte vold.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.
Det blir også premiere på en ny norsk kortfilm.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

MENY