Bergenserne kommer

Valget av en østlandsk skuespiller i rollen som Varg Veum falt mange tungt for brystet. Men på den øvrige rollelisten markerer lokale skuespillere seg sterkt.

Valget av en østlandsk skuespiller i rollen som Varg Veum falt mange tungt for brystet. Men på den øvrige rollelisten markerer lokale skuespillere seg sterkt.

Listen over skuespillerne som skal medvirke i de neste filmene i Varg Veum-serien er klar. Denne gang står en rekke Bergens-skuespillere på rollelisten, i tillegg til bergenseren Erik Richter Strand som skal regissere begge filmene. Det skriver Kulturmeglerne i en pressemelding.

I filmen Tornerose sov i hundre år møter vi blant andre bankdirektør Niels Halle. Hans rolle skal spilles av Bjørn Wilberg Andersen, kjent som Varg Veum både fra NRK Radioteatret og fra scenen på DNS med ”Falne Engler” i vinter. Niels Halle er gift med Vigdis Halle som spilles av den profilerte DNS-skuespilleren Marianne Nielsen. Som deres 16-årige datter Lisa er Julie Rustie plukket ut blant 200 jenter etter mange og grundige runder med prøvefilming i Bergen. Frank Kjosås spiller naboen Peter som har et forhold til Lisa. Frank Kjosås har fått mye oppmerksomhet gjennom musikalen ”Hair”, der han har spilt rollen som Woof på Det Norske Teatret i Oslo i hele høst og vinter. Kjosås er fra Øystese og var ferdig på Teaterhøgskolen i 2006. Som Peters foreldre finner vi Ågot Senstad fra Nationaltheatret og Stig Ryste Amdam, kjent fra DNS som skuespiller og regissør med stykket ”Ras” i 2006.

Videre medvirker: Bjørn Jensen artist, kjent fra Salhusvinskvetten og fra forestillingen ”Bikubesong” på Logen i vinter, Terje Skonseng Naudeer, aktuell i NRKs serie ”Eva og Adam” med Petter Schjerven, Vidar Magnussen som bl.a. medvirket i ”Ekko av Ibsen” (Terje Vigen) i NRK 2006, Sverre Røssummoen, tilknyttet DNS siden 1975, Kirsten Hofseth, aktiv skuespiller siden 1969, Karin Stoutland som har jobbet ved DNS siden 1983 og Stine Varvin, aktuell i ”Askepott” på DNS og utdannet bl.a. i New York.

I filmen Din til døden møter vi Oslo-skuespilleren Sølje Bergman i rollen som Wenche Andresen. Sølje Bergman er utdannet i New York og har hatt flere filmroller der (blant annet en liten rolle i Sopranos), og hun har hatt den kvinnelig hovedrollen i flere prisvinnende norske kort- og novellefilmer. Hun har jobbet frilans i Oslo siden 2002/2003 og har blant annet satt opp Dario Fos skuespill ”Åpent ekteskap” sammen med skuespilleren Besim Jakupi, til stor applaus fra kritikerne. Som Wenche Andresens eksmann finner vi Henrik Mestad fra Bømlo, kjent fra både teater, film- og TV, sist sett i kinofilmene Kunsten å tenke negativt og Sønner. Deres lille sønn Roar spilles av 7-årige Ulrik Lullau fra Bergen. Den velmenende naboen spilles av Jon Ketil Johnsen, ansatt på DNS siden 1991.

Videre medvirker: Frode Rasmussen, kjent fra utallige Dario Fo-forestillinger og fra sitt eget teater i Bergen, Igor Necemeer, et ferskt ansikt i Bergen, gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2006, Arnhild Litlerè, spilte bl.a. i ”Kongens bord” NRK 2004 og i kinofilmen En folkefiende i 2003, David Jørgensen, 18 år, fra Vestlandske Teaterlag og Catrin Larell Eide som har jobbet både med reklame og kortfilm, også hun fra Bergen.

Foto: Trond Espen Seim, som har hovedrollen som Varg Veum

Les også:

Trond Espen Seim blir Varg Veum

Bergenserne kommer

Valget av en østlandsk skuespiller i rollen som Varg Veum falt mange tungt for brystet. Men på den øvrige rollelisten markerer lokale skuespillere seg sterkt.

Valget av en østlandsk skuespiller i rollen som Varg Veum falt mange tungt for brystet. Men på den øvrige rollelisten markerer lokale skuespillere seg sterkt.

Listen over skuespillerne som skal medvirke i de neste filmene i Varg Veum-serien er klar. Denne gang står en rekke Bergens-skuespillere på rollelisten, i tillegg til bergenseren Erik Richter Strand som skal regissere begge filmene. Det skriver Kulturmeglerne i en pressemelding.

I filmen Tornerose sov i hundre år møter vi blant andre bankdirektør Niels Halle. Hans rolle skal spilles av Bjørn Wilberg Andersen, kjent som Varg Veum både fra NRK Radioteatret og fra scenen på DNS med ”Falne Engler” i vinter. Niels Halle er gift med Vigdis Halle som spilles av den profilerte DNS-skuespilleren Marianne Nielsen. Som deres 16-årige datter Lisa er Julie Rustie plukket ut blant 200 jenter etter mange og grundige runder med prøvefilming i Bergen. Frank Kjosås spiller naboen Peter som har et forhold til Lisa. Frank Kjosås har fått mye oppmerksomhet gjennom musikalen ”Hair”, der han har spilt rollen som Woof på Det Norske Teatret i Oslo i hele høst og vinter. Kjosås er fra Øystese og var ferdig på Teaterhøgskolen i 2006. Som Peters foreldre finner vi Ågot Senstad fra Nationaltheatret og Stig Ryste Amdam, kjent fra DNS som skuespiller og regissør med stykket ”Ras” i 2006.

Videre medvirker: Bjørn Jensen artist, kjent fra Salhusvinskvetten og fra forestillingen ”Bikubesong” på Logen i vinter, Terje Skonseng Naudeer, aktuell i NRKs serie ”Eva og Adam” med Petter Schjerven, Vidar Magnussen som bl.a. medvirket i ”Ekko av Ibsen” (Terje Vigen) i NRK 2006, Sverre Røssummoen, tilknyttet DNS siden 1975, Kirsten Hofseth, aktiv skuespiller siden 1969, Karin Stoutland som har jobbet ved DNS siden 1983 og Stine Varvin, aktuell i ”Askepott” på DNS og utdannet bl.a. i New York.

I filmen Din til døden møter vi Oslo-skuespilleren Sølje Bergman i rollen som Wenche Andresen. Sølje Bergman er utdannet i New York og har hatt flere filmroller der (blant annet en liten rolle i Sopranos), og hun har hatt den kvinnelig hovedrollen i flere prisvinnende norske kort- og novellefilmer. Hun har jobbet frilans i Oslo siden 2002/2003 og har blant annet satt opp Dario Fos skuespill ”Åpent ekteskap” sammen med skuespilleren Besim Jakupi, til stor applaus fra kritikerne. Som Wenche Andresens eksmann finner vi Henrik Mestad fra Bømlo, kjent fra både teater, film- og TV, sist sett i kinofilmene Kunsten å tenke negativt og Sønner. Deres lille sønn Roar spilles av 7-årige Ulrik Lullau fra Bergen. Den velmenende naboen spilles av Jon Ketil Johnsen, ansatt på DNS siden 1991.

Videre medvirker: Frode Rasmussen, kjent fra utallige Dario Fo-forestillinger og fra sitt eget teater i Bergen, Igor Necemeer, et ferskt ansikt i Bergen, gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2006, Arnhild Litlerè, spilte bl.a. i ”Kongens bord” NRK 2004 og i kinofilmen En folkefiende i 2003, David Jørgensen, 18 år, fra Vestlandske Teaterlag og Catrin Larell Eide som har jobbet både med reklame og kortfilm, også hun fra Bergen.

Foto: Trond Espen Seim, som har hovedrollen som Varg Veum

Les også:

Trond Espen Seim blir Varg Veum

MENY