Nasjonal manuskonkurranse

Kulturhovedstaden Stavanger inviterer til en nasjonal manuskonkurranse: åtte kortfilmer skal utforske visjonen ”Open Port”, på en grensesprengende og nyskapende måte – uten krav til spesiell sjanger.

Kulturhovedstaden Stavanger inviterer til en nasjonal manuskonkurranse: åtte kortfilmer skal utforske visjonen ”Open Port”, på en grensesprengende og nyskapende måte – uten krav til spesiell sjanger.

Det er FargefilmDA og Blå as, som inviterer til konkurransen i samarbeid med Stavanger2008,

Juryen som vurderer manuskriptene består av representanter for hovedprodusentene, Filmkraft as, Vestnorsk filmsenter og den danske dramaturgen Kirsten Bonnén Rask.

Begrepet ”Open Port” kan leses både på engelsk og norsk; som en åpen havn eller en åpen port. Stavanger 2008 mener med dette å utfordre regionen og dens mennesker til å utvide horisonter, utforske holdninger og kulturbegrep.

Frist for innsendelse av bidrag, som forelegges jury i anonym form, er 01.03.2007. Kåringen av de beste manusene vil skje i løpet av våren 2007, og de som går videre etter juryeringen premieres med kr. 25.000,- i opsjon og honorar. Målet er at åtte manus videreutvikles og produseres i 2007/2008, med premierer i 2008.

– Vi håper også å nå nye forfatterstemmer med denne konkurransen, sier prosjektleder Anne Lærdal i en pressemelding. Hun ser gjerne at bidrag fra unge talenter eller forfattere som ennå ikke har skrevet for filmmediet kan finne veien til manusbunken, som også kan romme etablerte navn fra norsk filmmiljø. Fagseminar om manusutvikling vil bli holdt perioden før søknadsfristen går ut, hvor deltakelse er mulig uavhengig av om man leverer manus til konkurransen eller ei.

Produksjon av kortfilmene settes ut til ulike fagmiljøer i filmregionen Stavanger, hvilket betyr at det kan bli like mange forskjellige regissører og produksjonsselskap som antall kortfilmer. Selv om produksjonen har base i Stavanger, inviterer manusforfattere fra hele landet, legger Anne Lærdal til.

Prosjektet er forankret i Stavanger 2008, og har også mottatt utviklingsstøtte fra Filmkraft Rogaland AS.

For mer informasjon eller avtale om intervju, kontakt informasjonsansvarlig Borghild Marie Kvale, mob. 930 940 78, eller e-post [email protected]

Se også www.stavanger2008.no

Nasjonal manuskonkurranse

Kulturhovedstaden Stavanger inviterer til en nasjonal manuskonkurranse: åtte kortfilmer skal utforske visjonen ”Open Port”, på en grensesprengende og nyskapende måte – uten krav til spesiell sjanger.

Kulturhovedstaden Stavanger inviterer til en nasjonal manuskonkurranse: åtte kortfilmer skal utforske visjonen ”Open Port”, på en grensesprengende og nyskapende måte – uten krav til spesiell sjanger.

Det er FargefilmDA og Blå as, som inviterer til konkurransen i samarbeid med Stavanger2008,

Juryen som vurderer manuskriptene består av representanter for hovedprodusentene, Filmkraft as, Vestnorsk filmsenter og den danske dramaturgen Kirsten Bonnén Rask.

Begrepet ”Open Port” kan leses både på engelsk og norsk; som en åpen havn eller en åpen port. Stavanger 2008 mener med dette å utfordre regionen og dens mennesker til å utvide horisonter, utforske holdninger og kulturbegrep.

Frist for innsendelse av bidrag, som forelegges jury i anonym form, er 01.03.2007. Kåringen av de beste manusene vil skje i løpet av våren 2007, og de som går videre etter juryeringen premieres med kr. 25.000,- i opsjon og honorar. Målet er at åtte manus videreutvikles og produseres i 2007/2008, med premierer i 2008.

– Vi håper også å nå nye forfatterstemmer med denne konkurransen, sier prosjektleder Anne Lærdal i en pressemelding. Hun ser gjerne at bidrag fra unge talenter eller forfattere som ennå ikke har skrevet for filmmediet kan finne veien til manusbunken, som også kan romme etablerte navn fra norsk filmmiljø. Fagseminar om manusutvikling vil bli holdt perioden før søknadsfristen går ut, hvor deltakelse er mulig uavhengig av om man leverer manus til konkurransen eller ei.

Produksjon av kortfilmene settes ut til ulike fagmiljøer i filmregionen Stavanger, hvilket betyr at det kan bli like mange forskjellige regissører og produksjonsselskap som antall kortfilmer. Selv om produksjonen har base i Stavanger, inviterer manusforfattere fra hele landet, legger Anne Lærdal til.

Prosjektet er forankret i Stavanger 2008, og har også mottatt utviklingsstøtte fra Filmkraft Rogaland AS.

For mer informasjon eller avtale om intervju, kontakt informasjonsansvarlig Borghild Marie Kvale, mob. 930 940 78, eller e-post [email protected]

Se også www.stavanger2008.no

MENY