Møt Marius Holst på Blått Lerret

Møt filmskaperne bak to nye norske filmer på onsdagens Blått Lerret: Marius Holst med Mirush – Blodsbånd og Carl Johannessen med Mann kvinne kaffe. Det blir også premiere på novellefilmen To mot ÉN av Alexander Kayambakis.

Møt filmskaperne bak to nye norske filmer på onsdagens Blått Lerret: Marius Holst med Mirush – Blodsbånd og Carl Johannessen med Mann kvinne kaffe. Det blir også premiere på novellefilmen To mot ÉN av Alexander Kayambakis.

Møt filmskaperne bak nye norske filmer på årets første Blått Lerret onsdag 10. januar:

Marius Holst har lenge vært en av våre ledende filmregissører. Nå kommer hans tredje langfilm, Mirush – Blodsbånd (foto), som delvis er innspilt i Norge og Makedonia. Med seg i filmen har han flere av Europas ledende filmskuespillere, blant annet Enrico Lo Verso og Mirjana Karanovic.

Carl E. Johannessen debuterer med kinodokumentaren Mann kvinne kaffe der han selv står for manus, regi og klipp Filmen er en personlig og poetisk beretning om blant annet italienske kvinner, Federico Fellini og kaffe.

Alexander Kayiambakis har skrevet manus til novellefilmen To mot ÉN sammen med Thorvald Steen. Det er en film om å være outsider på det utskjelte 80-tallet – og om hvordan fortiden kan innhente oss på overraskende måter.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene. To mot ÉN vises i sin helhet.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

MER OM PROSJEKTENE:

Mirush – Blodsbånd
15-åringen Mirush kommer til Norge for å finne faren sin, som lot familien i stikken når Mirush var liten. Nå driver faren en restaurant i Oslos bakgård, og sliter med et gjeldstynget forhold til den albanske mafiaen i hovedstaden.
Faren har startet et nytt liv med norsk kjæreste, og hans albanske familie er kun et vagt minne. Til Mirush dukker opp. Han begynner å jobbe for faren, uten å gi seg til kjenne. Sakte, men sikkert lærer de hverandre å kjenne, men det Mirush finner i møtet med sin far, er han ikke helt forberedt på. Han blir tvunget til å ta noen valg som får store konsekvenser, for dem begge.

– Dette er en alvorlig og viktig historie om å være flyktning, ikke bare i verden, men i sitt eget liv. Marius Holst har med Ti kniver i hjertet og Øyenstikker vist til fulle at han kan stille karakterer nakent og gjenkjennelig opp for oss slik at vi kan speile oss i dem. Mirush er et prosjekt som ligger tett opp til et innhold jeg tror han vet mye om og kan formidle sterkt og engasjerende, sa langfilmkonsulent Torun Lian da hun støttet prosjektet.

Produksjonsselskapet for Mirush er Spillefilmkompaniet 4 1/2 AS. De siste filmene som er kommet derfra er United og Naboer , Reprise, snart premiereklare Vinterland og er i etterarbeid på Radiopiratene. Produsent for Mirush er Gudny Hummelvoll, som var produsent for BuddyKjøter og Bawke. 4 1/2 har mottatt 9,5 millioner i tilskudd til prosjektet, av et totalbudsjett på 18,5 millioner.

Mann kvinne kaffe
– Filmen er sett gjennom en manns øyne og han kan se, forteller dokumentarfilmkonsulent i Norsk filmfond Bodil Cold-Ravnkilde som har støttet filmen. – Regissøren har en sterk tiltrekning til italienske kvinner, som gjør at vi får glimt av gamle Fellini-filmer og nåtidige kvinner i alle aldre. Regissøren skaper en fortrolighet til det italienske folk og dets kultur, en kultur som også inneholder fotball, mat og kaffe. Det er en riktig sanseopplevelse,.

Carl E. Johannessen har stått for manus, regi og klipp – samt foto i samarbeid med Erlend Harr Eriksson. Johannessen er utdannet som filmklipper fra Den Norske Filmskolen og jobber i dag som regissør, manusforfatter og klipper i produksjonsselskapet Filmkollektivet as i Bergen. Filmkollektivet er et nyetablert selskap sprunget ut av Agitator as. Produsent for Mann kvinne kaffe Elin Sander har tidlige blant annet produsert tv-serien Kulturell uorden (6 x 28 minutter) og kinodokumentaren Gunnar Goes Comfortable (2003). Filmkollektivet har mottatt 1,1 millioner i tilskudd fra filmfondet til Mann kvinne kaffe av et totalbudsjett på 2,1 millioner. Filmen har antatt premiere i februar/mars 2007.

To mot ÉN
Mats og Svein vokser opp på midten av 80-tallet. De er outsidere på skolen, helt til en dag. 20 år senere henter fortiden Mats igjen.

Produksjonsselskap: COD Productions AS
Produsent: Hugo Hegemann Føsker
Regissør: Alexander Kayiambakis
Manuskript: Alexander Kayiambakis og Torvald Steen
Opptaksformat: Super 16mm
Visningsformat: 35mm
Totalbudsjett: NOK 1 111 425
Tilskudd fra Norsk filmfond: NOK 553 462

Les mer og se opptak fra BLÅTT LERRET her:
BLÅTT LERRET WEB-TV

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

Foto av Kjerand Nesvik

Møt Marius Holst på Blått Lerret

Møt filmskaperne bak to nye norske filmer på onsdagens Blått Lerret: Marius Holst med Mirush – Blodsbånd og Carl Johannessen med Mann kvinne kaffe. Det blir også premiere på novellefilmen To mot ÉN av Alexander Kayambakis.

Møt filmskaperne bak to nye norske filmer på onsdagens Blått Lerret: Marius Holst med Mirush – Blodsbånd og Carl Johannessen med Mann kvinne kaffe. Det blir også premiere på novellefilmen To mot ÉN av Alexander Kayambakis.

Møt filmskaperne bak nye norske filmer på årets første Blått Lerret onsdag 10. januar:

Marius Holst har lenge vært en av våre ledende filmregissører. Nå kommer hans tredje langfilm, Mirush – Blodsbånd (foto), som delvis er innspilt i Norge og Makedonia. Med seg i filmen har han flere av Europas ledende filmskuespillere, blant annet Enrico Lo Verso og Mirjana Karanovic.

Carl E. Johannessen debuterer med kinodokumentaren Mann kvinne kaffe der han selv står for manus, regi og klipp Filmen er en personlig og poetisk beretning om blant annet italienske kvinner, Federico Fellini og kaffe.

Alexander Kayiambakis har skrevet manus til novellefilmen To mot ÉN sammen med Thorvald Steen. Det er en film om å være outsider på det utskjelte 80-tallet – og om hvordan fortiden kan innhente oss på overraskende måter.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene. To mot ÉN vises i sin helhet.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

MER OM PROSJEKTENE:

Mirush – Blodsbånd
15-åringen Mirush kommer til Norge for å finne faren sin, som lot familien i stikken når Mirush var liten. Nå driver faren en restaurant i Oslos bakgård, og sliter med et gjeldstynget forhold til den albanske mafiaen i hovedstaden.
Faren har startet et nytt liv med norsk kjæreste, og hans albanske familie er kun et vagt minne. Til Mirush dukker opp. Han begynner å jobbe for faren, uten å gi seg til kjenne. Sakte, men sikkert lærer de hverandre å kjenne, men det Mirush finner i møtet med sin far, er han ikke helt forberedt på. Han blir tvunget til å ta noen valg som får store konsekvenser, for dem begge.

– Dette er en alvorlig og viktig historie om å være flyktning, ikke bare i verden, men i sitt eget liv. Marius Holst har med Ti kniver i hjertet og Øyenstikker vist til fulle at han kan stille karakterer nakent og gjenkjennelig opp for oss slik at vi kan speile oss i dem. Mirush er et prosjekt som ligger tett opp til et innhold jeg tror han vet mye om og kan formidle sterkt og engasjerende, sa langfilmkonsulent Torun Lian da hun støttet prosjektet.

Produksjonsselskapet for Mirush er Spillefilmkompaniet 4 1/2 AS. De siste filmene som er kommet derfra er United og Naboer , Reprise, snart premiereklare Vinterland og er i etterarbeid på Radiopiratene. Produsent for Mirush er Gudny Hummelvoll, som var produsent for BuddyKjøter og Bawke. 4 1/2 har mottatt 9,5 millioner i tilskudd til prosjektet, av et totalbudsjett på 18,5 millioner.

Mann kvinne kaffe
– Filmen er sett gjennom en manns øyne og han kan se, forteller dokumentarfilmkonsulent i Norsk filmfond Bodil Cold-Ravnkilde som har støttet filmen. – Regissøren har en sterk tiltrekning til italienske kvinner, som gjør at vi får glimt av gamle Fellini-filmer og nåtidige kvinner i alle aldre. Regissøren skaper en fortrolighet til det italienske folk og dets kultur, en kultur som også inneholder fotball, mat og kaffe. Det er en riktig sanseopplevelse,.

Carl E. Johannessen har stått for manus, regi og klipp – samt foto i samarbeid med Erlend Harr Eriksson. Johannessen er utdannet som filmklipper fra Den Norske Filmskolen og jobber i dag som regissør, manusforfatter og klipper i produksjonsselskapet Filmkollektivet as i Bergen. Filmkollektivet er et nyetablert selskap sprunget ut av Agitator as. Produsent for Mann kvinne kaffe Elin Sander har tidlige blant annet produsert tv-serien Kulturell uorden (6 x 28 minutter) og kinodokumentaren Gunnar Goes Comfortable (2003). Filmkollektivet har mottatt 1,1 millioner i tilskudd fra filmfondet til Mann kvinne kaffe av et totalbudsjett på 2,1 millioner. Filmen har antatt premiere i februar/mars 2007.

To mot ÉN
Mats og Svein vokser opp på midten av 80-tallet. De er outsidere på skolen, helt til en dag. 20 år senere henter fortiden Mats igjen.

Produksjonsselskap: COD Productions AS
Produsent: Hugo Hegemann Føsker
Regissør: Alexander Kayiambakis
Manuskript: Alexander Kayiambakis og Torvald Steen
Opptaksformat: Super 16mm
Visningsformat: 35mm
Totalbudsjett: NOK 1 111 425
Tilskudd fra Norsk filmfond: NOK 553 462

Les mer og se opptak fra BLÅTT LERRET her:
BLÅTT LERRET WEB-TV

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

Foto av Kjerand Nesvik

MENY