Bennys gym til Berlin

Lisa Marie Gamlems nye novellefilm Bennys gym får verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, melder Norsk filminstitutt.

Lisa Marie Gamlems nye novellefilm Bennys gym får verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, melder Norsk filminstitutt.

Filmfestivalen i Berlin finner sted 8. – 18. februar, og filmen skal vises i seksjonen ”Generation”, tidligere kjent som Kinderfilmfest.

Lisa Marie Gamlem (født i 1975) er en av de unge, nye registemmene som vil være med på å prege morgendagens norske filmkart. Hun er utdannet ved Den norske filmskolen, og hennes eksamensfilm Muhammed fra 2004 har blitt vist på en rekke filmfestivaler verden over. Gamlem vant vinteren 2006 Norsk filmfonds konkurranse for beste synopsis til en spillefilm for barn under tolv år med prosjektet ”Jenta som kunne løpe”. Denne spillefilmen er nå under utvikling hos Friland as som også har produsert Bennys gym. Produksjonsselskapet Friland har tidligere produsert bl.a. Vinterkyss (Sara Johnsen), Tommys Inferno (Ove Raymond Gyldenås) og URO (Stefan Faldbakken).

Bennys gym er en novellefilm om Alfred, 12 år, som til stadighet blir mobba av de andre gutta på skolen. Alfred er flink til å tegne og en av mobberne, Benny, fatter interesse for Alfreds tegnekunst. Han vil nemlig ha en tatovering på høyrearmen og får Alfred til å gjøre den i all hemmelighet. Dette blir begynnelsen på et først litt ufrivillig, og deretter ganske varmt, vennskap mellom Alfred og Benny. Et vennskap som på alle måter må holdes skjult. Filmen er finansiert med midler fra Norsk filmfonds program ”nye veier til korte filmer”.

Foto: NFI

Berlin International Film Festival:www.berlinale.de

Bennys gym til Berlin

Lisa Marie Gamlems nye novellefilm Bennys gym får verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, melder Norsk filminstitutt.

Lisa Marie Gamlems nye novellefilm Bennys gym får verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, melder Norsk filminstitutt.

Filmfestivalen i Berlin finner sted 8. – 18. februar, og filmen skal vises i seksjonen ”Generation”, tidligere kjent som Kinderfilmfest.

Lisa Marie Gamlem (født i 1975) er en av de unge, nye registemmene som vil være med på å prege morgendagens norske filmkart. Hun er utdannet ved Den norske filmskolen, og hennes eksamensfilm Muhammed fra 2004 har blitt vist på en rekke filmfestivaler verden over. Gamlem vant vinteren 2006 Norsk filmfonds konkurranse for beste synopsis til en spillefilm for barn under tolv år med prosjektet ”Jenta som kunne løpe”. Denne spillefilmen er nå under utvikling hos Friland as som også har produsert Bennys gym. Produksjonsselskapet Friland har tidligere produsert bl.a. Vinterkyss (Sara Johnsen), Tommys Inferno (Ove Raymond Gyldenås) og URO (Stefan Faldbakken).

Bennys gym er en novellefilm om Alfred, 12 år, som til stadighet blir mobba av de andre gutta på skolen. Alfred er flink til å tegne og en av mobberne, Benny, fatter interesse for Alfreds tegnekunst. Han vil nemlig ha en tatovering på høyrearmen og får Alfred til å gjøre den i all hemmelighet. Dette blir begynnelsen på et først litt ufrivillig, og deretter ganske varmt, vennskap mellom Alfred og Benny. Et vennskap som på alle måter må holdes skjult. Filmen er finansiert med midler fra Norsk filmfonds program ”nye veier til korte filmer”.

Foto: NFI

Berlin International Film Festival:www.berlinale.de

MENY