Utlyser manuskonkurranse

Stavanger er Kulturhovedstad 2008. I den forbindelse utlyses nå en nasjonal manuskonkurranse, hvor kulturhovedstadens visjon ”Open Port” skal utforskes.

Stavanger er Kulturhovedstad 2008. I den forbindelse utlyses nå en nasjonal manuskonkurranse, hvor kulturhovedstadens visjon ”Open Port” skal utforskes.

FargefilmDA og Blå as, inviterer i samarbeid med Stavanger2008 til en nasjonal manuskonkurranse: åtte kortfilmer skal etter planen utforske kulturhovedstadens visjon ”Open Port”, på en grensesprengende og nyskapende måte – uten krav til spesiell sjanger.

Frist for innsendelse av bidrag, som forelegges jury i anonym form, er 01.03.2007. Kåringen av de beste manusene vil skje i løpet av våren 2007, og de som går videre etter juryeringen premieres med kr. 25.000,- i opsjon og honorar. Målet er at åtte manus videreutvikles og produseres i 2007/2008, med premierer i 2008.

Juryen som vurderer manuskriptene består av representanter for hovedprodusentene, Filmkraft as, Vestnorsk filmsenter og den danske dramaturgen Kirsten Bonnén Rask.

Begrepet ”Open Port” kan leses både på engelsk og norsk; som en åpen havn eller en åpen port. Stavanger 2008 mener med dette å utfordre regionen og dens mennesker til å utvide horisonter, utforske holdninger og kulturbegrep.

Produksjon av kortfilmene settes ut til ulike fagmiljøer i filmregionen Stavanger, hvilket betyr at det kan bli like mange forskjellige regissører og produksjonsselskap som antall kortfilmer. Selv om produksjonen har base i Stavanger, inviterer manusforfattere fra hele landet.

Prosjektet er forankret i Stavanger 2008, og har også mottatt utviklingsstøtte fra Filmkraft Rogaland AS.

Les mer på www.stavanger2008.no

Foto fra Monstertorsdag

Utlyser manuskonkurranse

Stavanger er Kulturhovedstad 2008. I den forbindelse utlyses nå en nasjonal manuskonkurranse, hvor kulturhovedstadens visjon ”Open Port” skal utforskes.

Stavanger er Kulturhovedstad 2008. I den forbindelse utlyses nå en nasjonal manuskonkurranse, hvor kulturhovedstadens visjon ”Open Port” skal utforskes.

FargefilmDA og Blå as, inviterer i samarbeid med Stavanger2008 til en nasjonal manuskonkurranse: åtte kortfilmer skal etter planen utforske kulturhovedstadens visjon ”Open Port”, på en grensesprengende og nyskapende måte – uten krav til spesiell sjanger.

Frist for innsendelse av bidrag, som forelegges jury i anonym form, er 01.03.2007. Kåringen av de beste manusene vil skje i løpet av våren 2007, og de som går videre etter juryeringen premieres med kr. 25.000,- i opsjon og honorar. Målet er at åtte manus videreutvikles og produseres i 2007/2008, med premierer i 2008.

Juryen som vurderer manuskriptene består av representanter for hovedprodusentene, Filmkraft as, Vestnorsk filmsenter og den danske dramaturgen Kirsten Bonnén Rask.

Begrepet ”Open Port” kan leses både på engelsk og norsk; som en åpen havn eller en åpen port. Stavanger 2008 mener med dette å utfordre regionen og dens mennesker til å utvide horisonter, utforske holdninger og kulturbegrep.

Produksjon av kortfilmene settes ut til ulike fagmiljøer i filmregionen Stavanger, hvilket betyr at det kan bli like mange forskjellige regissører og produksjonsselskap som antall kortfilmer. Selv om produksjonen har base i Stavanger, inviterer manusforfattere fra hele landet.

Prosjektet er forankret i Stavanger 2008, og har også mottatt utviklingsstøtte fra Filmkraft Rogaland AS.

Les mer på www.stavanger2008.no

Foto fra Monstertorsdag

MENY