Trønderske filmpremierer i kø

Fire filmer med finansiering fra Midtnorsk filmsenter har i løpet av de neste ukene premierevisninger på kino og tv.

Fire filmer med finansiering fra Midtnorsk filmsenter har i løpet av de neste ukene premierevisninger på kino og tv.

Det skriver Midtnorsk filmsenter i en pressemelding.

Hjemmebrenning – en kultur i nød sendes på NRK1 som «Fakta på lørdag» den 16. desember.
Til Kina uten penger i sendes på TV2 onsdag 20. desember kl. 21.40.
Usa mot Al-Arian har førpremiere under Tromsø internasjonale filmfestival den 18. januar.
Den store styrkeprøven sendes på TV2 søndag 21. januar kl 19.00

Hjemmebrenning – en kultur i nød er en film om hjemmebrenningens kulturhistorie og utviklingen av norsk drikkekultur.
Filmen er produsert av Dag Hoel i Faction Film. Regien er ved Bård Ivar Engelsås og Dag Hoel. Destillatør i filmen er Ivar Nergård,
«Hjemmebrenning – en kultur i nød» var blant de første filmene som fikk støtte fra Midtnorsk Filmsenter. Filmkonsulent Ingebjørg Trogersen ga prosjektet kr 199 978 i tilskudd høsten 2005.

Til Kina uten penger handler om Matias & Espen som haiker til Kina uten en krone i lomma. Regissør er Kristian Karlsen godt hjulpet av sine kolleger i Ekkofilm Fredrik Hygen Gudesen og Hedi Sandberg. Produsent er Dag Hoel i Faction Film. Les mer om prosjektet på www.haiketur.no.
Filmkonsulent Erlend Loe ga prosjektet kr 155 000 i tilskudd fra Midtnorsk Filmsenter nå i høst.

Usa mot Al-Arian følger rettsaken mot muslimske Sami Al-Arian sett gjennom familiens øyne. Amerikanske myndigheter hevder han støtter terrorisme, han selv hevder han er en politiske fange. Regissør Line Halvorsen er en prisbelønt dokumentarfilmskaper fra Trondheim. Produsent for filmen er Jan Dalchow i Dalchows verden. Filmkonsulent Edvard Normann Rønning ga prosjektet kr 50 000 i tilskudd fra Midtnorsk Filmsenter våren 2006.

Den store styrkeprøven handler om en overvekting mann som sykler seg ut av en livskrise og setter seg et ambisiøst mål, nemlig vinne Den store styrkeprøven i 2006. Filmen er produsert av Klipp og Lim AS ved Jøran Wærdahl og regissør er Stein Løvø. Filmkonsulent Edvard Normann Rønning ga prosjektet kr 175 000 i tilskudd fra Midtnorsk Filmsenter våren 2006.

Midtnorsk filmsenter inviterer til førpremierevisning og en prat med de som står bak de to filmene som har premiere i desember mandag 11. desember kl 18 hos Midtnorsk filmsenter i Kjøpmannsgt 35 i Trondheim.

Foto fra USA mot Al-Arian

Les mer på www.midtnorskfilm.no

Trønderske filmpremierer i kø

Fire filmer med finansiering fra Midtnorsk filmsenter har i løpet av de neste ukene premierevisninger på kino og tv.

Fire filmer med finansiering fra Midtnorsk filmsenter har i løpet av de neste ukene premierevisninger på kino og tv.

Det skriver Midtnorsk filmsenter i en pressemelding.

Hjemmebrenning – en kultur i nød sendes på NRK1 som «Fakta på lørdag» den 16. desember.
Til Kina uten penger i sendes på TV2 onsdag 20. desember kl. 21.40.
Usa mot Al-Arian har førpremiere under Tromsø internasjonale filmfestival den 18. januar.
Den store styrkeprøven sendes på TV2 søndag 21. januar kl 19.00

Hjemmebrenning – en kultur i nød er en film om hjemmebrenningens kulturhistorie og utviklingen av norsk drikkekultur.
Filmen er produsert av Dag Hoel i Faction Film. Regien er ved Bård Ivar Engelsås og Dag Hoel. Destillatør i filmen er Ivar Nergård,
«Hjemmebrenning – en kultur i nød» var blant de første filmene som fikk støtte fra Midtnorsk Filmsenter. Filmkonsulent Ingebjørg Trogersen ga prosjektet kr 199 978 i tilskudd høsten 2005.

Til Kina uten penger handler om Matias & Espen som haiker til Kina uten en krone i lomma. Regissør er Kristian Karlsen godt hjulpet av sine kolleger i Ekkofilm Fredrik Hygen Gudesen og Hedi Sandberg. Produsent er Dag Hoel i Faction Film. Les mer om prosjektet på www.haiketur.no.
Filmkonsulent Erlend Loe ga prosjektet kr 155 000 i tilskudd fra Midtnorsk Filmsenter nå i høst.

Usa mot Al-Arian følger rettsaken mot muslimske Sami Al-Arian sett gjennom familiens øyne. Amerikanske myndigheter hevder han støtter terrorisme, han selv hevder han er en politiske fange. Regissør Line Halvorsen er en prisbelønt dokumentarfilmskaper fra Trondheim. Produsent for filmen er Jan Dalchow i Dalchows verden. Filmkonsulent Edvard Normann Rønning ga prosjektet kr 50 000 i tilskudd fra Midtnorsk Filmsenter våren 2006.

Den store styrkeprøven handler om en overvekting mann som sykler seg ut av en livskrise og setter seg et ambisiøst mål, nemlig vinne Den store styrkeprøven i 2006. Filmen er produsert av Klipp og Lim AS ved Jøran Wærdahl og regissør er Stein Løvø. Filmkonsulent Edvard Normann Rønning ga prosjektet kr 175 000 i tilskudd fra Midtnorsk Filmsenter våren 2006.

Midtnorsk filmsenter inviterer til førpremierevisning og en prat med de som står bak de to filmene som har premiere i desember mandag 11. desember kl 18 hos Midtnorsk filmsenter i Kjøpmannsgt 35 i Trondheim.

Foto fra USA mot Al-Arian

Les mer på www.midtnorskfilm.no

MENY