Krim og romantikk på Blått Lerret!

Onsdag neste uke kommer Ane Dahl Torp og Pia Tjelta til Blått Lerret for å fortelle om sine hovedroller i Kodenavn Hunter og Mars og Venus. Med seg har de manusforfatterne/regissørene Eva Dahr og Jarl Emsell Larsen.

Onsdag neste uke kommer Ane Dahl Torp og Pia Tjelta til Blått Lerret for å fortelle om sine hovedroller i Kodenavn Hunter og Mars og Venus. Med seg har de manusforfatterne/regissørene Eva Dahr og Jarl Emsell Larsen.

Kodenavn Hunter er serieskaper Jarl Emsell Larsens oppfølger til suksessen Svarte penger, hvite løgner. – Denne gangen hadde jeg faktisk skrevet rollen med Ane Dahl Torp i bakhodet, forteller Jarl Emsell Larsen.

Mars og Venus starter der andre romantiske komedier slutter: Ida og Mathias har fått hverandre. Men hvordan kan noe som er så vanskelig å finne være så lett å miste? Her skildrer Eva Dahr et moderne parforhold med samme komikk og alvor som hun gjorde i kortfilmene Tempo og Trette menn?

Det blir premiere på kortfilmen Det var en gang en cherrox av Håvard Haukeland Janbu, Martin Zimmer og Christopher Pahle.

Kodakprisen for årets beste foto i en norsk langfilm vil bli delt ut.

Det blir vist lengre sekvenser fra de andre filmene.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

MER OM PROSJEKTENE:

Kodenavn HUNTER
Brutale kriminelle herjer Skandinavia. Forbryterne skyr ingen midler, og politiet må skjerpe sine metoder. Midt oppe i det hele bedriver en ung kvinne et farlig dobbeltspill. Ane Dahl Torp spiller her en helt annen karakter enn det hun gjorde her i «Svarte penger – hvite løgner». En overraskelse for mange vil nok være å høre henne spille svensk. For å forberede seg til rollen har hun blant annet bodd i Stockholm en periode, og hun har også måtte lære seg kickboksing!

Regissør Jarl Emsell Larsen og produsent Anne Birte Brunvold Tørstad har samlet et stjernelag rundt seg. I tillegg til Ane Dahl Torp spiller Kristoffer Joner seriens «bad guy», mens Mads Ousdal spiller politietterforsker. Det er regissør Jarl Emsell Larsen som er opphavsmann og har skrevet det meste av manuset til den nye serien.

Mars og Venus
Ida er drømmedama. Hun har bein i nesa, kul jobb og er fremdeles like hot som da hun var 20. Dessverre jobber hun for mye, vil gjerne utvide døgnet med noen flere timer og drømmer om at leiligheten skal se ut som en designerkåk i Elle Interiør.Mathias er drømmemannen. Han er morsom, rufsete kjekk og en fantastisk far. Dessverre er han også en rotekopp, vasker svarte sokker med hvitvask og blir aldri ferdig med å pusse opp badet. Dessuten kjøper han seilbåt uten å spørre først.Ida og Mathias lever på hver sin planet mens de prøver å finne ut hva de egentlig ønsker seg og hva som er lykken…

Filmens regissør Eva Dahr har vunnet mange priser for sine kortfilmer og er en av Norges mestproduserende kortfilmregissører. Hun har siden 1983 vært i kontinuerlig produksjon. Dahr debuterte som spillefilmregissør med ”Brennende blomster” i 1986 hvor hun delte regioppgaven med Eva Isaksen. I tillegg har hun vært kortfilmkonsulent ved Norsk Filminstitutt fra 1998 – 2002. Eva har et unikt blikk som filmforteller og har en spesiell varme og spenst i sine filmer. Manuset til Mars & Venus har hun skrevet sammen med Andreas Markusson.

Pia Tjelta slo igjennom som filmskuespiller i lavbudsjettfilmen Mongoland, og har siden spilt i en rekke ulike filmer, fra Buddy og En folkefiende til Kvinnen i mitt liv.

Produsentene Silje Hopland Eik og Tanya Nanette Badendyck driver produksjonsselskapet Cinenord Spillefilm AS. De har begge bakgrunn fra Filmskolen på Lillehammer. Badendyck har tidligere jobbet som utviklingsprodusent i Dinamo Story mens Eik har gründet reklamefilmselskapet Tempo. Siden oppstarten har Cinenord produsert filmer som “Trigger” ( regi Gunnar Vikene), “Hoppet” (regi Petter Næss), “Att göra en pudel” (regi Anette Winblad) og “Mars & Venus” (regi Eva Dahr).

Det var en gang en Cherrox
Kortfilmen ble produsert i mars 2006, dels med støtte fra Frifond Film og dels egenfinansiert.
De tre regissørene Håvard Haukeland Janbu, Martin Zimmer og Christopher Pahle er alle tidligere studenter ved Westerdals film&TV, men dette prosjektet ble gjort helt utenfor skolen. De tre regissørene står selv for idé, manus, regi og klipp.
Det var en gang en cherrox er et moderne eventyr, med et tilsnitt av romantikk og action.

Les mer og se opptak fra BLÅTT LERRET her:
BLÅTT LERRET WEB-TV

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

Krim og romantikk på Blått Lerret!

Onsdag neste uke kommer Ane Dahl Torp og Pia Tjelta til Blått Lerret for å fortelle om sine hovedroller i Kodenavn Hunter og Mars og Venus. Med seg har de manusforfatterne/regissørene Eva Dahr og Jarl Emsell Larsen.

Onsdag neste uke kommer Ane Dahl Torp og Pia Tjelta til Blått Lerret for å fortelle om sine hovedroller i Kodenavn Hunter og Mars og Venus. Med seg har de manusforfatterne/regissørene Eva Dahr og Jarl Emsell Larsen.

Kodenavn Hunter er serieskaper Jarl Emsell Larsens oppfølger til suksessen Svarte penger, hvite løgner. – Denne gangen hadde jeg faktisk skrevet rollen med Ane Dahl Torp i bakhodet, forteller Jarl Emsell Larsen.

Mars og Venus starter der andre romantiske komedier slutter: Ida og Mathias har fått hverandre. Men hvordan kan noe som er så vanskelig å finne være så lett å miste? Her skildrer Eva Dahr et moderne parforhold med samme komikk og alvor som hun gjorde i kortfilmene Tempo og Trette menn?

Det blir premiere på kortfilmen Det var en gang en cherrox av Håvard Haukeland Janbu, Martin Zimmer og Christopher Pahle.

Kodakprisen for årets beste foto i en norsk langfilm vil bli delt ut.

Det blir vist lengre sekvenser fra de andre filmene.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

MER OM PROSJEKTENE:

Kodenavn HUNTER
Brutale kriminelle herjer Skandinavia. Forbryterne skyr ingen midler, og politiet må skjerpe sine metoder. Midt oppe i det hele bedriver en ung kvinne et farlig dobbeltspill. Ane Dahl Torp spiller her en helt annen karakter enn det hun gjorde her i «Svarte penger – hvite løgner». En overraskelse for mange vil nok være å høre henne spille svensk. For å forberede seg til rollen har hun blant annet bodd i Stockholm en periode, og hun har også måtte lære seg kickboksing!

Regissør Jarl Emsell Larsen og produsent Anne Birte Brunvold Tørstad har samlet et stjernelag rundt seg. I tillegg til Ane Dahl Torp spiller Kristoffer Joner seriens «bad guy», mens Mads Ousdal spiller politietterforsker. Det er regissør Jarl Emsell Larsen som er opphavsmann og har skrevet det meste av manuset til den nye serien.

Mars og Venus
Ida er drømmedama. Hun har bein i nesa, kul jobb og er fremdeles like hot som da hun var 20. Dessverre jobber hun for mye, vil gjerne utvide døgnet med noen flere timer og drømmer om at leiligheten skal se ut som en designerkåk i Elle Interiør.Mathias er drømmemannen. Han er morsom, rufsete kjekk og en fantastisk far. Dessverre er han også en rotekopp, vasker svarte sokker med hvitvask og blir aldri ferdig med å pusse opp badet. Dessuten kjøper han seilbåt uten å spørre først.Ida og Mathias lever på hver sin planet mens de prøver å finne ut hva de egentlig ønsker seg og hva som er lykken…

Filmens regissør Eva Dahr har vunnet mange priser for sine kortfilmer og er en av Norges mestproduserende kortfilmregissører. Hun har siden 1983 vært i kontinuerlig produksjon. Dahr debuterte som spillefilmregissør med ”Brennende blomster” i 1986 hvor hun delte regioppgaven med Eva Isaksen. I tillegg har hun vært kortfilmkonsulent ved Norsk Filminstitutt fra 1998 – 2002. Eva har et unikt blikk som filmforteller og har en spesiell varme og spenst i sine filmer. Manuset til Mars & Venus har hun skrevet sammen med Andreas Markusson.

Pia Tjelta slo igjennom som filmskuespiller i lavbudsjettfilmen Mongoland, og har siden spilt i en rekke ulike filmer, fra Buddy og En folkefiende til Kvinnen i mitt liv.

Produsentene Silje Hopland Eik og Tanya Nanette Badendyck driver produksjonsselskapet Cinenord Spillefilm AS. De har begge bakgrunn fra Filmskolen på Lillehammer. Badendyck har tidligere jobbet som utviklingsprodusent i Dinamo Story mens Eik har gründet reklamefilmselskapet Tempo. Siden oppstarten har Cinenord produsert filmer som “Trigger” ( regi Gunnar Vikene), “Hoppet” (regi Petter Næss), “Att göra en pudel” (regi Anette Winblad) og “Mars & Venus” (regi Eva Dahr).

Det var en gang en Cherrox
Kortfilmen ble produsert i mars 2006, dels med støtte fra Frifond Film og dels egenfinansiert.
De tre regissørene Håvard Haukeland Janbu, Martin Zimmer og Christopher Pahle er alle tidligere studenter ved Westerdals film&TV, men dette prosjektet ble gjort helt utenfor skolen. De tre regissørene står selv for idé, manus, regi og klipp.
Det var en gang en cherrox er et moderne eventyr, med et tilsnitt av romantikk og action.

Les mer og se opptak fra BLÅTT LERRET her:
BLÅTT LERRET WEB-TV

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

MENY