Kodakprisen 2006

Juryens begrunnelse:

Juryens begrunnelse:

Årets vinner av Kodakprisen kombinerer høy standard og profesjonalitet med en særegen filmatisk sensibilitet. Gjennom flere filmer de siste årene har han vist oss sin sterke visuelle uttrykksevne. Dette gjelder ikke minst gjennom årets vinnerfilm.

Årets vinnerfilm preges av en enkel, men svært gjennomført og stilren bildebruk. Fotoet bidrar, i samspill med regi, skuespill og scenografi – til å skape et eget, skremmende univers, et absurd univers skildret gjennom en stor porsjon svart humor. De rene og enkle komposisjonene i filmen bidrar til å skape en atmosfære kjemisk renset for personlighet og sterke følelser, i skarp kontrast til hovedpersonens desperasjon og fremmedgjorthet overfor det rene og designfokuserte samfunnet han har dumpet ned i.

Årets Kodakpris går til John Christian Rosenlund for Den brysomme mannen.

Kodakprisen 2006

Juryens begrunnelse:

Juryens begrunnelse:

Årets vinner av Kodakprisen kombinerer høy standard og profesjonalitet med en særegen filmatisk sensibilitet. Gjennom flere filmer de siste årene har han vist oss sin sterke visuelle uttrykksevne. Dette gjelder ikke minst gjennom årets vinnerfilm.

Årets vinnerfilm preges av en enkel, men svært gjennomført og stilren bildebruk. Fotoet bidrar, i samspill med regi, skuespill og scenografi – til å skape et eget, skremmende univers, et absurd univers skildret gjennom en stor porsjon svart humor. De rene og enkle komposisjonene i filmen bidrar til å skape en atmosfære kjemisk renset for personlighet og sterke følelser, i skarp kontrast til hovedpersonens desperasjon og fremmedgjorthet overfor det rene og designfokuserte samfunnet han har dumpet ned i.

Årets Kodakpris går til John Christian Rosenlund for Den brysomme mannen.

MENY