Første norske til Slamdance

For første gang har en norsk film blitt invitert til Slamdance Film Festival. Fritt vilt deltar som eneste nordiske spillefilm, melder NFI.

For første gang har en norsk film blitt invitert til Slamdance Film Festival. Fritt vilt deltar som eneste nordiske spillefilm, melder NFI.

Roar Uthaugs publikumssuksess Fritt vilt (foto) er invitert til den 13. Slamdance Film Festival i Utah, USA, skriver NFI i en pressemelding. 3600 filmer har vært påmeldt, og i underkant av 100 filmer er utvalgt. Det er første gang en norsk film er invitert til Slamdance.

Fritt vilt er den eneste spillefilmen fra Norden, og også en av de få ikke-amerikanske filmene som er invitert til festivalen som finner sted i Park City fra 18. til 27. januar 2007, samtidig med Sundance Film Festival.

Fritt vilt skal vises i seksjonen 21+, og visningen søndag 21. januar kl. 23.00 vil være filmens internasjonale premiere. Fritt vilt ble vist for internasjonale kjøpere på American Film Market i Los Angeles i november, og er allerede solgt til en rekke land, deriblant Brasil, Mexico, Tyskland og Polen i Europa. Salgsagent Ann-Kristin Westerberg i Svensk Filmindustri regner med at offentliggjøringen av Slamdance-invitasjonen vil føre til øket interesse fra amerikanske kjøpere, og at det meste av Europa vil bli solgt i løpet av noen måneder.

Fritt vilt er produsert av Martin Sundland og Magne Lyngner for Fantefilm AS. Filmen distribueres i Norge av SF Norge AS. På de snart 8 ukene siden premieren fredag 13. oktober har den blitt sett av nærmere 250.000 personer.

I forrige uke ble det offentliggjort at den norskproduserte dokumentarfilmen On a Tightrope (Petr Lom) og årets norske Oscar-kandidat Reprise (Joachim Trier) er invitert til Sundance. Det innebærer at hele tre filmer skal vises i Park City samtidig. Den ”norske” delegasjonen på nærmere 15 personer består av både regissører, manusforfatter, produsenter, salgsagenter, presseagent og representant fra Norsk filminstitutt.

Første norske til Slamdance

For første gang har en norsk film blitt invitert til Slamdance Film Festival. Fritt vilt deltar som eneste nordiske spillefilm, melder NFI.

For første gang har en norsk film blitt invitert til Slamdance Film Festival. Fritt vilt deltar som eneste nordiske spillefilm, melder NFI.

Roar Uthaugs publikumssuksess Fritt vilt (foto) er invitert til den 13. Slamdance Film Festival i Utah, USA, skriver NFI i en pressemelding. 3600 filmer har vært påmeldt, og i underkant av 100 filmer er utvalgt. Det er første gang en norsk film er invitert til Slamdance.

Fritt vilt er den eneste spillefilmen fra Norden, og også en av de få ikke-amerikanske filmene som er invitert til festivalen som finner sted i Park City fra 18. til 27. januar 2007, samtidig med Sundance Film Festival.

Fritt vilt skal vises i seksjonen 21+, og visningen søndag 21. januar kl. 23.00 vil være filmens internasjonale premiere. Fritt vilt ble vist for internasjonale kjøpere på American Film Market i Los Angeles i november, og er allerede solgt til en rekke land, deriblant Brasil, Mexico, Tyskland og Polen i Europa. Salgsagent Ann-Kristin Westerberg i Svensk Filmindustri regner med at offentliggjøringen av Slamdance-invitasjonen vil føre til øket interesse fra amerikanske kjøpere, og at det meste av Europa vil bli solgt i løpet av noen måneder.

Fritt vilt er produsert av Martin Sundland og Magne Lyngner for Fantefilm AS. Filmen distribueres i Norge av SF Norge AS. På de snart 8 ukene siden premieren fredag 13. oktober har den blitt sett av nærmere 250.000 personer.

I forrige uke ble det offentliggjort at den norskproduserte dokumentarfilmen On a Tightrope (Petr Lom) og årets norske Oscar-kandidat Reprise (Joachim Trier) er invitert til Sundance. Det innebærer at hele tre filmer skal vises i Park City samtidig. Den ”norske” delegasjonen på nærmere 15 personer består av både regissører, manusforfatter, produsenter, salgsagenter, presseagent og representant fra Norsk filminstitutt.

MENY