Dokumentarprisen tilbake

Etter møte i Amanda-komiteen er beslutningen fattet: prisen for beste dokumentarfilm på kino gjeninnføres fra og med 2007.

Etter møte i Amanda-komiteen er beslutningen fattet: prisen for beste dokumentarfilm på kino gjeninnføres fra og med 2007.

Leder for Amanda-komiteen Gunnar Johan Løvvik uttalte til Rushprint 20. september i år at komiteen med stor sannsynlighet ville gjeninnføre Amanda-prisen for beste dokumentar. Nå er beslutningen formelt fattet, og prisen for beste dokumentarfilm på kino gjeninnføres. Dermed vil i alt 13 priser deles ut under Amandashowet i Haugesund Konserthus 17. august neste år, som igjen overføres direkte på TV2.

– Amandakomiteen har registrert at mer enn 10 dokumentarfilmer vil ha premiere på kino i løpet av dette Amanda-året (fra august 2006 til juni 2007), noe som tydeliggjør at det er riktig å gjeninnføre prisen, uttaler festivalsjef Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding.
Den norske filmfestivalen viderefører samarbeidet om avviklingen av showet med produsenten Nordisk Film og TV2.
– De tre samarbeidspartnerne var alle strålende fornøyd med samarbeidet og resultatet i år. Vi opplevde at Amandaprisutdelingen 2006 fikk et skikkelig løft, sier Løvvik.
– Seeroppslutningen var meget tilfredsstillende, og TV2 oppnådde en overbevisende markedsandel hos fjernsynspublikummet denne fine fredagskvelden i august.
Amandaprisutdelingen 2007 innleder den 35. norske filmfestivalen som vil ha sin offisielle åpning lørdag 18. august og går frem til fredag 24. august. Filmfestivalens nordiske seksjon New Nordic Films, med gjester fra filmbransjen i Europa og verden for øvrig, vil ta plass i siste del av festivalen.
Foto: Even Benestad og hans team fra «Alt om min far», som vant en Amanda for beste kinofilm i 2002

Dokumentarprisen tilbake

Etter møte i Amanda-komiteen er beslutningen fattet: prisen for beste dokumentarfilm på kino gjeninnføres fra og med 2007.

Etter møte i Amanda-komiteen er beslutningen fattet: prisen for beste dokumentarfilm på kino gjeninnføres fra og med 2007.

Leder for Amanda-komiteen Gunnar Johan Løvvik uttalte til Rushprint 20. september i år at komiteen med stor sannsynlighet ville gjeninnføre Amanda-prisen for beste dokumentar. Nå er beslutningen formelt fattet, og prisen for beste dokumentarfilm på kino gjeninnføres. Dermed vil i alt 13 priser deles ut under Amandashowet i Haugesund Konserthus 17. august neste år, som igjen overføres direkte på TV2.

– Amandakomiteen har registrert at mer enn 10 dokumentarfilmer vil ha premiere på kino i løpet av dette Amanda-året (fra august 2006 til juni 2007), noe som tydeliggjør at det er riktig å gjeninnføre prisen, uttaler festivalsjef Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding.
Den norske filmfestivalen viderefører samarbeidet om avviklingen av showet med produsenten Nordisk Film og TV2.
– De tre samarbeidspartnerne var alle strålende fornøyd med samarbeidet og resultatet i år. Vi opplevde at Amandaprisutdelingen 2006 fikk et skikkelig løft, sier Løvvik.
– Seeroppslutningen var meget tilfredsstillende, og TV2 oppnådde en overbevisende markedsandel hos fjernsynspublikummet denne fine fredagskvelden i august.
Amandaprisutdelingen 2007 innleder den 35. norske filmfestivalen som vil ha sin offisielle åpning lørdag 18. august og går frem til fredag 24. august. Filmfestivalens nordiske seksjon New Nordic Films, med gjester fra filmbransjen i Europa og verden for øvrig, vil ta plass i siste del av festivalen.
Foto: Even Benestad og hans team fra «Alt om min far», som vant en Amanda for beste kinofilm i 2002

MENY