TV-pris til norsk filmskaper

Den norske filmskaperen Fridtjof Kjæreng har vunnet TV-prisen Prix Europa for beste dokumentarfilm vist på allmennkringkastere i Europa for filmen Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge.

Den norske filmskaperen Fridtjof Kjæreng har vunnet TV-prisen Prix Europa for beste dokumentarfilm vist på allmennkringkastere i Europa for filmen Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge.

Filmen vant den prestisjefylte «Iris», som er priskategorien for beste multikulturelle program i årets Prix Europa i Berlin, melder hadeland.net. Filmen er allerede vist to ganger på NRK.

Dokumentarfilmen er regissert av Fridtjof Kjæreng for f(x) produksjoner AS i samarbeid med NRK. Dette er første gang et TV-program vist på NRK har vunnet Prix Europa. Filmen var tidligere i år nominert til Amanda.
Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge vant med klar margin i konkurranse med programmer fra de andre allmennkringkasterne i Europa.

Filmen handler om pakistanske Hussain og kona Asia. Hussain bygger et flott hus i landsbyen i Pakistan, men kona Asia vil ikke flytte tilbake. Hun blir likevel med for å se på det nye huset når paret skal gifte bort sin yngste sønn. Spørsmålet blir hva Asia vil gjøre. Vil hun svikte mannen og flytte tilbake til Norge eller vil hun bo i det nye huset i Pakistan?

Fridtjof Kjæreng har også tidligere laget film fra det pakistanske miljøet i Oslo. I filmen Hussains kjøttbutikk er handlingen lagt til den lille kjøttbutikken til Hussain, som går dårlig. Ingen vil ha frosset kjøtt, bare ferske lam. Når han endelig får tak i ferskt kjøtt, er det bare hunkjønn som er slaktet. Men kundene vil bare ha guttekjøtt. Dette er et humoristisk bilde av det pakistanske miljøet i hovedstaden. Filmen er allerede vist fire ganger på NRK. Nå er begge disse filmene kommet ut på DVD.

TV-pris til norsk filmskaper

Den norske filmskaperen Fridtjof Kjæreng har vunnet TV-prisen Prix Europa for beste dokumentarfilm vist på allmennkringkastere i Europa for filmen Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge.

Den norske filmskaperen Fridtjof Kjæreng har vunnet TV-prisen Prix Europa for beste dokumentarfilm vist på allmennkringkastere i Europa for filmen Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge.

Filmen vant den prestisjefylte «Iris», som er priskategorien for beste multikulturelle program i årets Prix Europa i Berlin, melder hadeland.net. Filmen er allerede vist to ganger på NRK.

Dokumentarfilmen er regissert av Fridtjof Kjæreng for f(x) produksjoner AS i samarbeid med NRK. Dette er første gang et TV-program vist på NRK har vunnet Prix Europa. Filmen var tidligere i år nominert til Amanda.
Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge vant med klar margin i konkurranse med programmer fra de andre allmennkringkasterne i Europa.

Filmen handler om pakistanske Hussain og kona Asia. Hussain bygger et flott hus i landsbyen i Pakistan, men kona Asia vil ikke flytte tilbake. Hun blir likevel med for å se på det nye huset når paret skal gifte bort sin yngste sønn. Spørsmålet blir hva Asia vil gjøre. Vil hun svikte mannen og flytte tilbake til Norge eller vil hun bo i det nye huset i Pakistan?

Fridtjof Kjæreng har også tidligere laget film fra det pakistanske miljøet i Oslo. I filmen Hussains kjøttbutikk er handlingen lagt til den lille kjøttbutikken til Hussain, som går dårlig. Ingen vil ha frosset kjøtt, bare ferske lam. Når han endelig får tak i ferskt kjøtt, er det bare hunkjønn som er slaktet. Men kundene vil bare ha guttekjøtt. Dette er et humoristisk bilde av det pakistanske miljøet i hovedstaden. Filmen er allerede vist fire ganger på NRK. Nå er begge disse filmene kommet ut på DVD.

MENY