Priser til Uro og Sønner

Norske filmer fortsetter å vekke internasjonal oppmerksomhet, melder NFI.

Norske filmer fortsetter å vekke internasjonal oppmerksomhet, melder NFI.

Årets FIPRESCI-jury i Stockholm har kåret Stefan Faldbakkens spillefilmdebut Uro til vinneren av årets Northern Light-pris, melder NFI i en pressemelding. Juryen uttaler at filmen er ”en moderne og original tolkning som forvandler et klassisk kriminaldrama til en avbildning av samtidens urbane liv”.

De siste årene, og spesielt siden årets norske suksess i Cannes, har også svenskene begynt å få øynene opp for våre filmer. I tillegg til årets deltagelse på Stockholm International Film Festival, planlegger også Gøteborg Film Festival å sette fokus på norsk film i månedsskifte januar/februar. I et samarbeid mellom den norske ambassaden, Norsk filminstitutt og den svenske distributøren Triangelfilm vil det også bli laget en norsk filmuke i Stockholm i mars måned.

Lørdag kveld ble Erik Richter Strands regidebut Sønner tildelt Rainer Werner Fassbinder Prize under den tyske filmfestivalen i Mannheim og Heidelberg, i konkurranse med 19 andre internasjonale filmer. Ved siden av hovedprisen er dette den mest prestisjefylte filmprisen som ble delt ut denne kvelden.

Norske filmer har et godt rykte i Tyskland, og flere av årets nye filmer blir snart å se i kinodistribusjon. Filmfestivalen i Mannheim-Heidelberg er etter filmfestivalen i Berlin blant de største filmfestivalene i Tyskland, og flere norske filmer har tidligere hatt stor suksess på festivalen. Hans Petter Molands Gymnaslærer Pedersen deltok også på festivalen med spesialvisninger.

Foto fra Uro

Priser til Uro og Sønner

Norske filmer fortsetter å vekke internasjonal oppmerksomhet, melder NFI.

Norske filmer fortsetter å vekke internasjonal oppmerksomhet, melder NFI.

Årets FIPRESCI-jury i Stockholm har kåret Stefan Faldbakkens spillefilmdebut Uro til vinneren av årets Northern Light-pris, melder NFI i en pressemelding. Juryen uttaler at filmen er ”en moderne og original tolkning som forvandler et klassisk kriminaldrama til en avbildning av samtidens urbane liv”.

De siste årene, og spesielt siden årets norske suksess i Cannes, har også svenskene begynt å få øynene opp for våre filmer. I tillegg til årets deltagelse på Stockholm International Film Festival, planlegger også Gøteborg Film Festival å sette fokus på norsk film i månedsskifte januar/februar. I et samarbeid mellom den norske ambassaden, Norsk filminstitutt og den svenske distributøren Triangelfilm vil det også bli laget en norsk filmuke i Stockholm i mars måned.

Lørdag kveld ble Erik Richter Strands regidebut Sønner tildelt Rainer Werner Fassbinder Prize under den tyske filmfestivalen i Mannheim og Heidelberg, i konkurranse med 19 andre internasjonale filmer. Ved siden av hovedprisen er dette den mest prestisjefylte filmprisen som ble delt ut denne kvelden.

Norske filmer har et godt rykte i Tyskland, og flere av årets nye filmer blir snart å se i kinodistribusjon. Filmfestivalen i Mannheim-Heidelberg er etter filmfestivalen i Berlin blant de største filmfestivalene i Tyskland, og flere norske filmer har tidligere hatt stor suksess på festivalen. Hans Petter Molands Gymnaslærer Pedersen deltok også på festivalen med spesialvisninger.

Foto fra Uro

MENY