Emmy deles ut på mandag

For første gang er to norske tv-serier nominert til den prestisjetunge utmerkelsen.

For første gang er to norske tv-serier nominert til den prestisjetunge utmerkelsen.

Mandag 20. november går flere spente representanter for den norske tv-bransjen opp den røde løperen til galla-prisutdelingen for Den internasjonale Emmy®-prisen i New York, skriver Norsk Filmfond i en pressemelding. De første norske tv-seriene som er nominert er ”Elias” (TV2) og ”Gutta Boys” (NRK). ”Gutta Boys” er representert ved produsent Olav Øen fra Monster Film AS, regissør Arild Andresen, manusforfatter Axel Hellstenius og skuespiller Kåre Conradi. ”Elias” er representert ved blant andre produsent John M. Jacobsen fra Filmkameratene AS og regissør og manusforfatter Espen Fyksen.

Ledere fra tv-kanalene vil også være til stede. Fra TV2 stiller blant andre programdirektør Nils Ketil Andresen og fra NRK blant andre programsjef for barn og ungdom Kalle Fürst.

Barne-tv-seriene ”Elias” og ”Gutta Boys” er to av fire serier som er nominert i kategorien programmer for barn og unge. De konkurrerer med to britiske serier; “Johnny and the Bombe”, Childsplay Television og Sugar Rush, Shine Productions, Channel 4. Tv-bransjens svar på Oscar, den Internasjonale Emmy®-prisen, deles ut i New York i november hvert år. Norge har hittil aldri vunnet.

Helgen før galla-prisutdelingen arrangeres tv-festivalen The International Emmy® World Television Festival, med visning av de nominerte prosjektene og tv-faglige diskusjoner og paneldebatter. De to norske prosjektene vil få sin offisielle presentasjon under festivalen lørdag.

Den Internasjonale Emmy®-prisen deles ut av The International Academy of Television Arts & Sciences. The Academy er verdens største organisasjon for tv-fagfolk, med medlemmer i nesten 70 land og fra over 350 selskaper og organisasjoner. Fem nordmenn er medlemmer av akademiet og til stede i New York, blant andre dramasjef i NRK Hans Rossiné og Hilde Berg, produsent i Norsk filmproduksjon AS. De deltar på et styremøte i the Academy på formiddagen før galla-prisutdelingen mandag. Det offisielle programmet denne dagen inkluderer også en paneldiskusjon om den Digitale revolusjonen moderert av David Jensen, VP i Tandberg TV og en lunsj hvor Steven Spielberg er hovedtaler.

Les mer om de norske Emmy-kandidatene på www.e2007.no

Emmy deles ut på mandag

For første gang er to norske tv-serier nominert til den prestisjetunge utmerkelsen.

For første gang er to norske tv-serier nominert til den prestisjetunge utmerkelsen.

Mandag 20. november går flere spente representanter for den norske tv-bransjen opp den røde løperen til galla-prisutdelingen for Den internasjonale Emmy®-prisen i New York, skriver Norsk Filmfond i en pressemelding. De første norske tv-seriene som er nominert er ”Elias” (TV2) og ”Gutta Boys” (NRK). ”Gutta Boys” er representert ved produsent Olav Øen fra Monster Film AS, regissør Arild Andresen, manusforfatter Axel Hellstenius og skuespiller Kåre Conradi. ”Elias” er representert ved blant andre produsent John M. Jacobsen fra Filmkameratene AS og regissør og manusforfatter Espen Fyksen.

Ledere fra tv-kanalene vil også være til stede. Fra TV2 stiller blant andre programdirektør Nils Ketil Andresen og fra NRK blant andre programsjef for barn og ungdom Kalle Fürst.

Barne-tv-seriene ”Elias” og ”Gutta Boys” er to av fire serier som er nominert i kategorien programmer for barn og unge. De konkurrerer med to britiske serier; “Johnny and the Bombe”, Childsplay Television og Sugar Rush, Shine Productions, Channel 4. Tv-bransjens svar på Oscar, den Internasjonale Emmy®-prisen, deles ut i New York i november hvert år. Norge har hittil aldri vunnet.

Helgen før galla-prisutdelingen arrangeres tv-festivalen The International Emmy® World Television Festival, med visning av de nominerte prosjektene og tv-faglige diskusjoner og paneldebatter. De to norske prosjektene vil få sin offisielle presentasjon under festivalen lørdag.

Den Internasjonale Emmy®-prisen deles ut av The International Academy of Television Arts & Sciences. The Academy er verdens største organisasjon for tv-fagfolk, med medlemmer i nesten 70 land og fra over 350 selskaper og organisasjoner. Fem nordmenn er medlemmer av akademiet og til stede i New York, blant andre dramasjef i NRK Hans Rossiné og Hilde Berg, produsent i Norsk filmproduksjon AS. De deltar på et styremøte i the Academy på formiddagen før galla-prisutdelingen mandag. Det offisielle programmet denne dagen inkluderer også en paneldiskusjon om den Digitale revolusjonen moderert av David Jensen, VP i Tandberg TV og en lunsj hvor Steven Spielberg er hovedtaler.

Les mer om de norske Emmy-kandidatene på www.e2007.no

MENY