Skal lede ny produksjonsavdeling

Norges største filmdistribusjonsbyrå, SF Norge, har ansatt produsent Gudny Hummelvoll til å lede sin nye produksjonsavdeling.

Norges største filmdistribusjonsbyrå, SF Norge, har ansatt produsent Gudny Hummelvoll til å lede sin nye produksjonsavdeling.

Det er SF Norge som melder om dette i en pressemelding.

– Vi har søkt høyt og lavt etter den rette personen for denne jobben, forteller direktør Guttorm Petterson i SF Norge. – Gudny har bred erfaring og kompetanse, samtidig som hun har den rette kombinasjonen av filmfaglig tyngde og økonomisk forståelse.

For å styrke den nye produksjonsavdelingen ytterligere har SF Norge bestemt seg for å benytte Hege Astrup som produsent, hun er produsentutdannet fra Australia og kommer fra stillingen som markedssjef for norske filmer i SF.

– Vi føler oss trygge på at med dette teamet vil SFs produksjoner nå nye høyder, sier en fornøyd Petterson.

Gudny Hummelvoll (41) jobber i dag hos produksjonsselskapet 41/2, og har tidligere stått bak filmer som publikumssuksessen ”Buddy” og de prisbelønte kortfilmene ”Bawke” og ”Kjøter”. I 2004 ble Hummelvoll Norges kandidat i Cannes som Producer on the Move. Hummelvoll er for tiden aktuell som produsent på Marius Holsts tredje spillefilm ”Mirush”, med premiere 2. mars 2007. Hummelvoll har lang erfaring som produksjonsleder, blant annet på Liv Ullmanns ”Kristin Lavrandsdatter” og Pål Sletaunes ”Budbringeren”. Hun har filmutdannelse fra University of Texas i Austin.

– Etter mange år i bransjen gleder jeg meg til å ta fatt i denne utfordringen. SF i Norden satser nå stort på produksjon og det blir utrolig spennende å lede den norske avdelingen, sier Hummelvoll i pressemeldingen.

SF er Norges største filmdistributør. Selskapet startet egen produksjonsavdeling i 2004 og er nå godt i gang med storsatsingen ”Varg Veum”. Den nye produksjonsavdelingen vil være operativ fra tidlig på nyåret 2007.

Foto: Synne Bull

Skal lede ny produksjonsavdeling

Norges største filmdistribusjonsbyrå, SF Norge, har ansatt produsent Gudny Hummelvoll til å lede sin nye produksjonsavdeling.

Norges største filmdistribusjonsbyrå, SF Norge, har ansatt produsent Gudny Hummelvoll til å lede sin nye produksjonsavdeling.

Det er SF Norge som melder om dette i en pressemelding.

– Vi har søkt høyt og lavt etter den rette personen for denne jobben, forteller direktør Guttorm Petterson i SF Norge. – Gudny har bred erfaring og kompetanse, samtidig som hun har den rette kombinasjonen av filmfaglig tyngde og økonomisk forståelse.

For å styrke den nye produksjonsavdelingen ytterligere har SF Norge bestemt seg for å benytte Hege Astrup som produsent, hun er produsentutdannet fra Australia og kommer fra stillingen som markedssjef for norske filmer i SF.

– Vi føler oss trygge på at med dette teamet vil SFs produksjoner nå nye høyder, sier en fornøyd Petterson.

Gudny Hummelvoll (41) jobber i dag hos produksjonsselskapet 41/2, og har tidligere stått bak filmer som publikumssuksessen ”Buddy” og de prisbelønte kortfilmene ”Bawke” og ”Kjøter”. I 2004 ble Hummelvoll Norges kandidat i Cannes som Producer on the Move. Hummelvoll er for tiden aktuell som produsent på Marius Holsts tredje spillefilm ”Mirush”, med premiere 2. mars 2007. Hummelvoll har lang erfaring som produksjonsleder, blant annet på Liv Ullmanns ”Kristin Lavrandsdatter” og Pål Sletaunes ”Budbringeren”. Hun har filmutdannelse fra University of Texas i Austin.

– Etter mange år i bransjen gleder jeg meg til å ta fatt i denne utfordringen. SF i Norden satser nå stort på produksjon og det blir utrolig spennende å lede den norske avdelingen, sier Hummelvoll i pressemeldingen.

SF er Norges største filmdistributør. Selskapet startet egen produksjonsavdeling i 2004 og er nå godt i gang med storsatsingen ”Varg Veum”. Den nye produksjonsavdelingen vil være operativ fra tidlig på nyåret 2007.

Foto: Synne Bull

MENY