Ondt blod i Italia

Allerede før den nye filmfestivalen i Roma er gått av stabelen for første gang, er ledelsen i tottene på arrangørene av festivalen i Venezia.

Allerede før den nye filmfestivalen i Roma er gått av stabelen for første gang, er ledelsen i tottene på arrangørene av festivalen i Venezia.

13. – 21. oktober arrangeres Festa Internazionale di Roma for første gang. Ifølge Guardian krangler festivalledelsen høylytt med rivalen i Venezia, verdens eldste filmfestival.

Rabalderet skal ha startet forrige måned, da kunstnerisk leder Marco Müller i Venezia-festivalen fikk nok av alle spørsmålene han fikk om den nye festivalen og kommenterte at Roma-festivalen viste filmer som allerede hadde blitt avvist av Venezia.

Arrangørene i Roma svarte med å kalle Müllers utsagn en ”utrolig fornærmelse mot filmmediet”.

Italienske medier har gjort det de kan for å fyre opp under konflikten. Forrige måned beskyldte Müller pressen for å være fikserte på filmenes budsjetter framfor å bry seg om kvaliteten.

Det mest irriterende for Venezia-festivalen er kanskje Romas suksess med å få til et godt marked. Festivalen i Roma tiltrekker seg allerede kjøpere og selgere i stor skala, og frister med en festivalpris på 200.000 euro og betalt opphold for journalister og distributører fra hele Europa. Arrangørene planlegger en storslått festival i den historiske byen, med blant annet Via Veneto, Villa Borghese og Piazza del Popolo som åsteder og med kjente navn som Nicole Kidman og Sean Connery på plakaten. Isabella Rossellini viser fotografier av sin far Roberto Rossellini, det planlegges en retrospektiv av Marcello Mastroianni (inkludert La Dolce Vita), og Sophia Loren og Claudia Cardinale er invitert.

Foto: TV-serien «Rome»

www.romacinemafest.org

Ondt blod i Italia

Allerede før den nye filmfestivalen i Roma er gått av stabelen for første gang, er ledelsen i tottene på arrangørene av festivalen i Venezia.

Allerede før den nye filmfestivalen i Roma er gått av stabelen for første gang, er ledelsen i tottene på arrangørene av festivalen i Venezia.

13. – 21. oktober arrangeres Festa Internazionale di Roma for første gang. Ifølge Guardian krangler festivalledelsen høylytt med rivalen i Venezia, verdens eldste filmfestival.

Rabalderet skal ha startet forrige måned, da kunstnerisk leder Marco Müller i Venezia-festivalen fikk nok av alle spørsmålene han fikk om den nye festivalen og kommenterte at Roma-festivalen viste filmer som allerede hadde blitt avvist av Venezia.

Arrangørene i Roma svarte med å kalle Müllers utsagn en ”utrolig fornærmelse mot filmmediet”.

Italienske medier har gjort det de kan for å fyre opp under konflikten. Forrige måned beskyldte Müller pressen for å være fikserte på filmenes budsjetter framfor å bry seg om kvaliteten.

Det mest irriterende for Venezia-festivalen er kanskje Romas suksess med å få til et godt marked. Festivalen i Roma tiltrekker seg allerede kjøpere og selgere i stor skala, og frister med en festivalpris på 200.000 euro og betalt opphold for journalister og distributører fra hele Europa. Arrangørene planlegger en storslått festival i den historiske byen, med blant annet Via Veneto, Villa Borghese og Piazza del Popolo som åsteder og med kjente navn som Nicole Kidman og Sean Connery på plakaten. Isabella Rossellini viser fotografier av sin far Roberto Rossellini, det planlegges en retrospektiv av Marcello Mastroianni (inkludert La Dolce Vita), og Sophia Loren og Claudia Cardinale er invitert.

Foto: TV-serien «Rome»

www.romacinemafest.org

MENY