Nordisk Råds filmpris til Sverige

Svenske Josef Fares’ «Zozo» blir årets vinner av Nordisk Råds filmpris.

Svenske Josef Fares’ «Zozo» blir årets vinner av Nordisk Råds filmpris.

Den prestisjetunge Nordisk Råds filmpris overrekkes under Nordisk Råds sesjon i København 1. november. Prisen er på 350.000 danske kroner, og vinneren offentliggjøres i Stockholm onsdag, skriver Aftenposten.

Etter komediene Jalla! Jalla! og Kopps, som begge gikk sin seiersgang også på norske kinoer, ble Fares nominert til Nordisk Råds filmpris for Zozo, en mer dramatisk film. Fares er filmens regissør og manusforfatter. Den er produsert av Anna Anthony, som får en tredjedel av prisen.

Filmen handler om gutten Zozo, som vokser opp i Beirut og lenge levde et ganske normalt liv med skolehverdag og gode venner på fritiden. Men en dag inntreffer katastrofen. Zozo skilles fra sin familie og må klare seg alene videre i livet. Han forsøker å komme seg til et helt ukjent land: Sverige. Josef Fares ble selv født i Libanon i 1977 og kom ti år senere til Örebro i Sverige med sin familie.
Heller ikke i år ble det norsk seier. Slipp Jimmy fri og Den brysomme mannen nådde ikke opp.

Nordisk Råds filmpris til Sverige

Svenske Josef Fares’ «Zozo» blir årets vinner av Nordisk Råds filmpris.

Svenske Josef Fares’ «Zozo» blir årets vinner av Nordisk Råds filmpris.

Den prestisjetunge Nordisk Råds filmpris overrekkes under Nordisk Råds sesjon i København 1. november. Prisen er på 350.000 danske kroner, og vinneren offentliggjøres i Stockholm onsdag, skriver Aftenposten.

Etter komediene Jalla! Jalla! og Kopps, som begge gikk sin seiersgang også på norske kinoer, ble Fares nominert til Nordisk Råds filmpris for Zozo, en mer dramatisk film. Fares er filmens regissør og manusforfatter. Den er produsert av Anna Anthony, som får en tredjedel av prisen.

Filmen handler om gutten Zozo, som vokser opp i Beirut og lenge levde et ganske normalt liv med skolehverdag og gode venner på fritiden. Men en dag inntreffer katastrofen. Zozo skilles fra sin familie og må klare seg alene videre i livet. Han forsøker å komme seg til et helt ukjent land: Sverige. Josef Fares ble selv født i Libanon i 1977 og kom ti år senere til Örebro i Sverige med sin familie.
Heller ikke i år ble det norsk seier. Slipp Jimmy fri og Den brysomme mannen nådde ikke opp.

MENY