Neste BLÅTT LERRET!

På tirsdag kan du oppleve regissør Hilde Heier og skuespiller Johannes Joner fortelle om fotballkomedien Andre omgang, mens regissør Hisham Zaman og forfatter Kjell Ola Dahl vil presentere Vinterland. Det blir også premiere på kortfilmvinneren fra Bergen Internasjonale filmfestival, Drømmehuset.

På tirsdag kan du oppleve regissør Hilde Heier og skuespiller Johannes Joner fortelle om fotballkomedien Andre omgang, mens regissør Hisham Zaman og forfatter Kjell Ola Dahl vil presentere Vinterland. Det blir også premiere på kortfilmvinneren fra Bergen Internasjonale filmfestival, Drømmehuset.

Det blir en endring av tirsdagens program fordi innslaget med Pernille Fischer Christensen og En Soap går ut.

Isteden kommer Hilde Heier vil fortelle om prosessen bak komedien Andre Omgang. Det er en film om noen Skeid-fans som finner ut at det ikke bare er favorittlaget deres som er truet av nedtrykk, men også deres privatliv. Med seg har hun hovedrolleinnehaver Johannes Joner.

Regissør Hisham Zaman kommer som annonsert for å fortelle om Vinterland, som er noe så sjeldent som en time lang novellefilm. Han har med sin samarbeidspartner Kjell Ola Dahl, som også skrev manus til den prisbelønte kortfilmen Bawke.

Det blir også premiere på kortfilmen Drømmehuset av Øystein Mamen.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Det er altså førstkommende tirsdag 31. oktober du kan møte disse aktuelle filmskaperne og prosessen bak filmene deres på BLÅTT LERRET på Parkteatret i Oslo.

OM FILMENE

Andre omgang

Andre omgang er en komedie om Rolf og hans to voksne sønner, Sverre og Erik. De er alle lojale Skeidsupportere, og ivrig opptatte av å forhindre Skeid rykker ned. Mens de kjører landet rundt, glemmer de å gi sine private og stadig mer tilstedeværende nedrykk særlig oppmerksomhet.

Hilde Heier regisserer med Andre omgang sin tredje spillefilm. Hun traff publikum godt med spillefilmen Suffløsen (1998) som var hennes debut som spillefilmregissør og er også kjent for skrekkbarnefilmen Lille Frk. Norge (2003). Hun sto selv for manus til begge filmene. Hilde har regiutdanning fra New York University, og har siden drevet vekselbruk som skuespiller, manusforfatter og regissør.

Johannes Joner debuterte på Oslo Nye Teater som Will i Oklahoma i 1988, og har siden arbeidet ved Rogaland Teater, Nordland teater og Nationalteatret og Teatret og Oslo Nye. Han har også en rekke film-og TV-roller bak seg. Han har bla medvirket i Jens Liens Cannes-vinner Den brysomme mannen, Eva Isaksens Amanda-nominerte Over stork og stein, fjernsynsseriene Ran og Sejer, Olsenbanden-filmene og Brødrene Dal. Har vært programleder i TV, har utgitt flere Cd’er, spilt i Radioteatret og kan stadig vekk høres i P2s Hallo i uken.

Manus til Andre omgang er skrevet av danske Kim Fupz Aakesson.
Filmen har premiere 19. januar 2007. Den produseres av Paradox (selskapet bak bla. Pitbullterje, Hawaii.Oslo og Giganten) og distribueres av Scanbox.

Vinterland

I filmen møter vi Renas, en veltilpasset kurdisk flyktning, som bor på et gudsforlatt sted i Nord-Norge. Han har alt han ønsker seg, men savner en kvinne. Etter mye påtrykk fra familien i hjemlandet gifter han seg med en kurdisk kvinne han aldri har møtt, etter å ha arrangert bryllupet i Irak med en slags stedfortreder via telefon.

Filmens regissør Hisham Zaman er utdannet fra Den norske filmskolen og vant i fjor en rekke priser for kortfilmen Bawke, blant andre Gullstolen på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Amanda og Canal+ prisen på Nordisk Panorama.
Kjell Ola Dahl er en profilert krimforfatter med et dusin bøker på samvittigheten. Han skrev også manuset til Bawke sammen med Hisham Zaman.

Vinterland får premiere under filmfestivalen i Tromsø i januar 2007.
Spillefilmkompaniet 4 1/2 ved produsent Turid Øversveen har produsert filmen.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

Les mer om BLÅTT LERRET her:
BLÅTT LERRET WEB-TV

Foto fra Andre Omgang, av Torleif Hauge

Neste BLÅTT LERRET!

På tirsdag kan du oppleve regissør Hilde Heier og skuespiller Johannes Joner fortelle om fotballkomedien Andre omgang, mens regissør Hisham Zaman og forfatter Kjell Ola Dahl vil presentere Vinterland. Det blir også premiere på kortfilmvinneren fra Bergen Internasjonale filmfestival, Drømmehuset.

På tirsdag kan du oppleve regissør Hilde Heier og skuespiller Johannes Joner fortelle om fotballkomedien Andre omgang, mens regissør Hisham Zaman og forfatter Kjell Ola Dahl vil presentere Vinterland. Det blir også premiere på kortfilmvinneren fra Bergen Internasjonale filmfestival, Drømmehuset.

Det blir en endring av tirsdagens program fordi innslaget med Pernille Fischer Christensen og En Soap går ut.

Isteden kommer Hilde Heier vil fortelle om prosessen bak komedien Andre Omgang. Det er en film om noen Skeid-fans som finner ut at det ikke bare er favorittlaget deres som er truet av nedtrykk, men også deres privatliv. Med seg har hun hovedrolleinnehaver Johannes Joner.

Regissør Hisham Zaman kommer som annonsert for å fortelle om Vinterland, som er noe så sjeldent som en time lang novellefilm. Han har med sin samarbeidspartner Kjell Ola Dahl, som også skrev manus til den prisbelønte kortfilmen Bawke.

Det blir også premiere på kortfilmen Drømmehuset av Øystein Mamen.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Det er altså førstkommende tirsdag 31. oktober du kan møte disse aktuelle filmskaperne og prosessen bak filmene deres på BLÅTT LERRET på Parkteatret i Oslo.

OM FILMENE

Andre omgang

Andre omgang er en komedie om Rolf og hans to voksne sønner, Sverre og Erik. De er alle lojale Skeidsupportere, og ivrig opptatte av å forhindre Skeid rykker ned. Mens de kjører landet rundt, glemmer de å gi sine private og stadig mer tilstedeværende nedrykk særlig oppmerksomhet.

Hilde Heier regisserer med Andre omgang sin tredje spillefilm. Hun traff publikum godt med spillefilmen Suffløsen (1998) som var hennes debut som spillefilmregissør og er også kjent for skrekkbarnefilmen Lille Frk. Norge (2003). Hun sto selv for manus til begge filmene. Hilde har regiutdanning fra New York University, og har siden drevet vekselbruk som skuespiller, manusforfatter og regissør.

Johannes Joner debuterte på Oslo Nye Teater som Will i Oklahoma i 1988, og har siden arbeidet ved Rogaland Teater, Nordland teater og Nationalteatret og Teatret og Oslo Nye. Han har også en rekke film-og TV-roller bak seg. Han har bla medvirket i Jens Liens Cannes-vinner Den brysomme mannen, Eva Isaksens Amanda-nominerte Over stork og stein, fjernsynsseriene Ran og Sejer, Olsenbanden-filmene og Brødrene Dal. Har vært programleder i TV, har utgitt flere Cd’er, spilt i Radioteatret og kan stadig vekk høres i P2s Hallo i uken.

Manus til Andre omgang er skrevet av danske Kim Fupz Aakesson.
Filmen har premiere 19. januar 2007. Den produseres av Paradox (selskapet bak bla. Pitbullterje, Hawaii.Oslo og Giganten) og distribueres av Scanbox.

Vinterland

I filmen møter vi Renas, en veltilpasset kurdisk flyktning, som bor på et gudsforlatt sted i Nord-Norge. Han har alt han ønsker seg, men savner en kvinne. Etter mye påtrykk fra familien i hjemlandet gifter han seg med en kurdisk kvinne han aldri har møtt, etter å ha arrangert bryllupet i Irak med en slags stedfortreder via telefon.

Filmens regissør Hisham Zaman er utdannet fra Den norske filmskolen og vant i fjor en rekke priser for kortfilmen Bawke, blant andre Gullstolen på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Amanda og Canal+ prisen på Nordisk Panorama.
Kjell Ola Dahl er en profilert krimforfatter med et dusin bøker på samvittigheten. Han skrev også manuset til Bawke sammen med Hisham Zaman.

Vinterland får premiere under filmfestivalen i Tromsø i januar 2007.
Spillefilmkompaniet 4 1/2 ved produsent Turid Øversveen har produsert filmen.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene.

Les mer om BLÅTT LERRET her:
BLÅTT LERRET WEB-TV

Foto fra Andre Omgang, av Torleif Hauge

MENY