Millionpris til norsk film

”Den brysomme mannen” har vunnet millionpris i USA, og ”Sønner” konkurrerer om viktige priser i Sverige og Tyskland, melder NFI.

”Den brysomme mannen” har vunnet millionpris i USA, og ”Sønner” konkurrerer om viktige priser i Sverige og Tyskland, melder NFI.

Både Den brysomme mannen og Sønner vekker stor oppmerksomhet på internasjonale filmfestivaler.

Den brysomme mannen vant i helgen prisen for beste film på Hamptons International Film Festival i USA, skriver NFI i en pressemelding. Prisene består av leverandørtjenester og kreditter verdt over 1 million kroner til sammen. I tillegg vant fotograf John Christian Rosenlund Kodak-prisen for beste foto. Produsent Jørgen Storm Rosenberg var i Hamptons og tok i mot prisene søndag kveld. Da kom han rett fra London International Film Festival der filmen ble vist for fulle hus og med endelig bekreftelse på at filmen også vil få engelsk kinodistribusjon.
Den brysomme mannen er Jens Liens andre film og hadde internasjonal premiere i Cannes’ kritikeruke i mai måned. Festivalen ble avsluttet med at filmen mottok distribusjonsprisen ”ACID-award”. Siden mai har filmen deltatt på nærmere 30 festivaler spredd over hele verden, og vunnet en rekke priser. Hittil er filmen solgt til 12 land, og etter helgens pris i Hamptons, har det allerede kommet nye henvendelser fra amerikanske kjøpere.
NFI melder også at Erik Richter Strands første spillefilm Sønner i løpet av november måned skal konkurrere om viktige priser i både Sverige og Tyskland. I dag offentliggjør Stockholm International Film Festival årets program som inneholder to norske filmer. Sønner skal delta i den internasjonale konkurransen mens Stefan Faldbakkens debutfilm Uro konkurrerer i den nordiske seksjonen. Samtidig med Stockholm skal Sønner også konkurrere på festivalen i Mannheim-Heidelberg i Tyskland, hvor den internasjonale konkurransen består av totalt 20 filmer. Begge festivalene finner sted i perioden 16. – 26. november, og med prisutdelinger den 25. november.
Sønner startet sin internasjonale karriere i San Sebastian i september, og ble godt mottatt av både internasjonal bransje og lokalt publikum etter visningene i Zabaltegi-seksjonen.

Millionpris til norsk film

”Den brysomme mannen” har vunnet millionpris i USA, og ”Sønner” konkurrerer om viktige priser i Sverige og Tyskland, melder NFI.

”Den brysomme mannen” har vunnet millionpris i USA, og ”Sønner” konkurrerer om viktige priser i Sverige og Tyskland, melder NFI.

Både Den brysomme mannen og Sønner vekker stor oppmerksomhet på internasjonale filmfestivaler.

Den brysomme mannen vant i helgen prisen for beste film på Hamptons International Film Festival i USA, skriver NFI i en pressemelding. Prisene består av leverandørtjenester og kreditter verdt over 1 million kroner til sammen. I tillegg vant fotograf John Christian Rosenlund Kodak-prisen for beste foto. Produsent Jørgen Storm Rosenberg var i Hamptons og tok i mot prisene søndag kveld. Da kom han rett fra London International Film Festival der filmen ble vist for fulle hus og med endelig bekreftelse på at filmen også vil få engelsk kinodistribusjon.
Den brysomme mannen er Jens Liens andre film og hadde internasjonal premiere i Cannes’ kritikeruke i mai måned. Festivalen ble avsluttet med at filmen mottok distribusjonsprisen ”ACID-award”. Siden mai har filmen deltatt på nærmere 30 festivaler spredd over hele verden, og vunnet en rekke priser. Hittil er filmen solgt til 12 land, og etter helgens pris i Hamptons, har det allerede kommet nye henvendelser fra amerikanske kjøpere.
NFI melder også at Erik Richter Strands første spillefilm Sønner i løpet av november måned skal konkurrere om viktige priser i både Sverige og Tyskland. I dag offentliggjør Stockholm International Film Festival årets program som inneholder to norske filmer. Sønner skal delta i den internasjonale konkurransen mens Stefan Faldbakkens debutfilm Uro konkurrerer i den nordiske seksjonen. Samtidig med Stockholm skal Sønner også konkurrere på festivalen i Mannheim-Heidelberg i Tyskland, hvor den internasjonale konkurransen består av totalt 20 filmer. Begge festivalene finner sted i perioden 16. – 26. november, og med prisutdelinger den 25. november.
Sønner startet sin internasjonale karriere i San Sebastian i september, og ble godt mottatt av både internasjonal bransje og lokalt publikum etter visningene i Zabaltegi-seksjonen.

MENY