Melankolsk komedie fra Hamer

Bent Hamers melankolske komedie ”O´Horten” er en av fire langfilmer som har fått tilskudd fra Norsk filmfond.

Bent Hamers melankolske komedie ”O´Horten” er en av fire langfilmer som har fått tilskudd fra Norsk filmfond.

O’ Horten er en melankolsk komedie om lokfører Odd Hortens besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen. Gjennom varmt humoristiske og absurde situasjoner blir vi kjent med den temmelig forknytte Horten, og portrettet av ham blir en inntagende skildring av pensjonisten som mister retningssansen – og finner den igjen, skriver Norsk Filmfond i en pressemelding.

– Hamer har sitt definitive særtrekk, og det sjarmerende også med denne filmfortellingen er at han fører en stor menneskelig varme inn i de absurde og fremmedgjørende situasjonene. Han har jo vist at han har et eget håndlag med pensjonistenes lett absurde eksistenser i filmer som Eggs og Salmer fra Kjøkkenet. Hovedpersonen Odd Horten har mange likhetstrekk med disse. I denne filmen har Hamer likevel tilført noe nytt, og ser ut til å utvikle filmspråket sitt i en retning som ligger ganske tett opptil tidlig stilisert komedie. Dette blir en film som både er sørgmodig og veldig morsom, sier langfilmkonsulent i filmfondet Nikolaj Frobenius i pressemeldingen.

Fire nye spillefilmer får til sammen 36,6 millioner kroner i forhåndsstøtte etter siste styremøte i Norsk filmfond. Bent Hamer og BulBul Film får tilskudd etter konsulentvurdering til O`Horten, mens Motlys får tilskudd til ungdomsfilmen Mannen som elsket Yngve, basert på Tore Renbergs bestselgende roman. Jarle skal spilles av Fritt vilt-debutant Rolf Kristian Larsen og Helge av Arthur Berning. Nordisk film får tilskudd etter markedsvurdering til barnefilmen Titanics ti livv og den politiske thrilleren Ulvenatten.

Les mer på Filmfondets hjemmesider

Melankolsk komedie fra Hamer

Bent Hamers melankolske komedie ”O´Horten” er en av fire langfilmer som har fått tilskudd fra Norsk filmfond.

Bent Hamers melankolske komedie ”O´Horten” er en av fire langfilmer som har fått tilskudd fra Norsk filmfond.

O’ Horten er en melankolsk komedie om lokfører Odd Hortens besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen. Gjennom varmt humoristiske og absurde situasjoner blir vi kjent med den temmelig forknytte Horten, og portrettet av ham blir en inntagende skildring av pensjonisten som mister retningssansen – og finner den igjen, skriver Norsk Filmfond i en pressemelding.

– Hamer har sitt definitive særtrekk, og det sjarmerende også med denne filmfortellingen er at han fører en stor menneskelig varme inn i de absurde og fremmedgjørende situasjonene. Han har jo vist at han har et eget håndlag med pensjonistenes lett absurde eksistenser i filmer som Eggs og Salmer fra Kjøkkenet. Hovedpersonen Odd Horten har mange likhetstrekk med disse. I denne filmen har Hamer likevel tilført noe nytt, og ser ut til å utvikle filmspråket sitt i en retning som ligger ganske tett opptil tidlig stilisert komedie. Dette blir en film som både er sørgmodig og veldig morsom, sier langfilmkonsulent i filmfondet Nikolaj Frobenius i pressemeldingen.

Fire nye spillefilmer får til sammen 36,6 millioner kroner i forhåndsstøtte etter siste styremøte i Norsk filmfond. Bent Hamer og BulBul Film får tilskudd etter konsulentvurdering til O`Horten, mens Motlys får tilskudd til ungdomsfilmen Mannen som elsket Yngve, basert på Tore Renbergs bestselgende roman. Jarle skal spilles av Fritt vilt-debutant Rolf Kristian Larsen og Helge av Arthur Berning. Nordisk film får tilskudd etter markedsvurdering til barnefilmen Titanics ti livv og den politiske thrilleren Ulvenatten.

Les mer på Filmfondets hjemmesider

MENY