Etterlyser flere barnefilmer

Påtroppende langfilmkonsulent Vera Micaelsen har lang fartstid fra tv-produksjon for barn og ungdom. – Vi har bredden, men mangler mengden, sier hun om norsk barnefilm.

Påtroppende langfilmkonsulent Vera Micaelsen har lang fartstid fra tv-produksjon for barn og ungdom. – Vi har bredden, men mangler mengden, sier hun om norsk barnefilm.

Vera Micaelsen kommer fra stillingen som prosjektleder i NRKs barne- og ungdomsavdeling og begynner som langfilmkonsulent i Norsk Filmfond i januar.

– Jeg har tung erfaring fra produksjoner for barn og ungdom, og vil bidra til økt fokus på det, sier Micaelsen.

– Vi har bredden, men mangler mengden, og det vil jeg jobbe for om jeg kan. Det produseres så lite barnefilm i forhold til annen film, nå må vi dele på det. Jeg kommer ikke til å kvotere inn barnefilmen på noe vis, men håper å inspirere gjennom min tilstedeværelse som langfilmkonsulent, fortsetter hun.

Hun er godt fornøyd med å tiltre som langfilmkonsulent på dette tidspunktet for norsk film.

– Jeg føler at jeg kommer til dekket bord, at ting skjer på alle fronter. Vi har fått et voldsomt mangfold av film i alle mulige sjangere. Fondsordningen har ført til en enorm bredde i filmproduksjonen som er fantastisk. De siste 12-15 år har det skjedd mye, ikke minst med utdanningssystemet, og vi har fått mange med erfaring.

Vera Micaelsen har en variert bakgrunn. Hun har jobbet som produsent og programleder for NRK radio og fjernsyn de siste tolv årene og er nå prosjektleder i NRKs avdeling for barn og ungdom. I perioder mellom engasjementer i NRK har Micaelsen vært reklameprodusent og konsulent i JBR-mccann og prosjektmedarbeider i Foreningen !Les. Hun har gitt ut to bøker for barn, og har også jobbet som skribent for diverse aviser, blader og magasiner.

– Mange vil nok oppfatte ansettelsen som et utradisjonelt valg, sier Stein Slyngstad, direktør for Norsk filmfond.

– Micaelsen kommer utenfra i den forstand at hun er utenfor selve filmbransjen, men hun har bakgrunn fra tv-siden og har den dramaturgiske kompetansen. Dette har vært en lang prosess hvor vi har brukt mye tid på å vurdere kandidater, og vi er veldig godt fornøyd med valget.

Foto: NRK/Ole Kaland

Etterlyser flere barnefilmer

Påtroppende langfilmkonsulent Vera Micaelsen har lang fartstid fra tv-produksjon for barn og ungdom. – Vi har bredden, men mangler mengden, sier hun om norsk barnefilm.

Påtroppende langfilmkonsulent Vera Micaelsen har lang fartstid fra tv-produksjon for barn og ungdom. – Vi har bredden, men mangler mengden, sier hun om norsk barnefilm.

Vera Micaelsen kommer fra stillingen som prosjektleder i NRKs barne- og ungdomsavdeling og begynner som langfilmkonsulent i Norsk Filmfond i januar.

– Jeg har tung erfaring fra produksjoner for barn og ungdom, og vil bidra til økt fokus på det, sier Micaelsen.

– Vi har bredden, men mangler mengden, og det vil jeg jobbe for om jeg kan. Det produseres så lite barnefilm i forhold til annen film, nå må vi dele på det. Jeg kommer ikke til å kvotere inn barnefilmen på noe vis, men håper å inspirere gjennom min tilstedeværelse som langfilmkonsulent, fortsetter hun.

Hun er godt fornøyd med å tiltre som langfilmkonsulent på dette tidspunktet for norsk film.

– Jeg føler at jeg kommer til dekket bord, at ting skjer på alle fronter. Vi har fått et voldsomt mangfold av film i alle mulige sjangere. Fondsordningen har ført til en enorm bredde i filmproduksjonen som er fantastisk. De siste 12-15 år har det skjedd mye, ikke minst med utdanningssystemet, og vi har fått mange med erfaring.

Vera Micaelsen har en variert bakgrunn. Hun har jobbet som produsent og programleder for NRK radio og fjernsyn de siste tolv årene og er nå prosjektleder i NRKs avdeling for barn og ungdom. I perioder mellom engasjementer i NRK har Micaelsen vært reklameprodusent og konsulent i JBR-mccann og prosjektmedarbeider i Foreningen !Les. Hun har gitt ut to bøker for barn, og har også jobbet som skribent for diverse aviser, blader og magasiner.

– Mange vil nok oppfatte ansettelsen som et utradisjonelt valg, sier Stein Slyngstad, direktør for Norsk filmfond.

– Micaelsen kommer utenfra i den forstand at hun er utenfor selve filmbransjen, men hun har bakgrunn fra tv-siden og har den dramaturgiske kompetansen. Dette har vært en lang prosess hvor vi har brukt mye tid på å vurdere kandidater, og vi er veldig godt fornøyd med valget.

Foto: NRK/Ole Kaland

MENY