Ti år med dans for kamera

Torsdag går Dans for kamera av stabelen for 10. gang. Programmet består av en rekke korte og lange filmer fra hele verden, og alle har dansen i sentrum.

Torsdag går Dans for kamera av stabelen for 10. gang. Programmet består av en rekke korte og lange filmer fra hele verden, og alle har dansen i sentrum.

28. september – 5. oktober arrangeres Dans for kamera på Cinemateket
Blant årets absolutte høydepunkter finner vi dokumentaren Rize, om et dansefenomen som oppsto i L.A.s gater i kjølvannet av Rodney King-opptøyene. Rize er en heseblesende filmopplevelse, og vil fascinere langt flere enn de spesielt danseinteresserte. Bak filmen står David LaChapelle, musikkvideo-regissør og en av verdens mest profilerte motefotografer.
Ballet Russes er en episk dokumentar som kartlegger den femtiårige historien til det legendariske og revolusjonerende dansekompaniet ved samme navn. I programmene Norden rundt og Globale bevegelser finner vi det beste av de nyeste dansekortfilmene fra Norden og resten av verden.
Dans for Kamera er et samarbeidsprosjekt mellom Ultima-festivalen, Senter for dansekunst, Dansens hus og Cinemateket.
Fullstendig program finner du på Cinematekets hjemmesider, eller på www.dansforkamera.no.

Foto: Rize

Ti år med dans for kamera

Torsdag går Dans for kamera av stabelen for 10. gang. Programmet består av en rekke korte og lange filmer fra hele verden, og alle har dansen i sentrum.

Torsdag går Dans for kamera av stabelen for 10. gang. Programmet består av en rekke korte og lange filmer fra hele verden, og alle har dansen i sentrum.

28. september – 5. oktober arrangeres Dans for kamera på Cinemateket
Blant årets absolutte høydepunkter finner vi dokumentaren Rize, om et dansefenomen som oppsto i L.A.s gater i kjølvannet av Rodney King-opptøyene. Rize er en heseblesende filmopplevelse, og vil fascinere langt flere enn de spesielt danseinteresserte. Bak filmen står David LaChapelle, musikkvideo-regissør og en av verdens mest profilerte motefotografer.
Ballet Russes er en episk dokumentar som kartlegger den femtiårige historien til det legendariske og revolusjonerende dansekompaniet ved samme navn. I programmene Norden rundt og Globale bevegelser finner vi det beste av de nyeste dansekortfilmene fra Norden og resten av verden.
Dans for Kamera er et samarbeidsprosjekt mellom Ultima-festivalen, Senter for dansekunst, Dansens hus og Cinemateket.
Fullstendig program finner du på Cinematekets hjemmesider, eller på www.dansforkamera.no.

Foto: Rize

MENY