Møt teamet bak ”Sønner”

Opplev regissør Erik Richter Strand og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen fortelle om prosessen bak Sønner på Blått Lerret WEB-TV.

Opplev regissør Erik Richter Strand og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen fortelle om prosessen bak Sønner på Blått Lerret WEB-TV.

Sønner handler om Lars (Nils Jørgen Kaalstad), en mann i tjueårene som får sine vonde ungdomsminner tilbake da han oppdager at en voksen mann plukker opp unge gutter i svømmehallen der Lars arbeider som badevakt. Det viser seg at dette er Hans (Henrik Mestad), den samme mannen som hadde seksuelle relasjoner til Lars og kompisene hans da de var i 13-14-årsalderen. Lars bestemmer seg for å stoppe overgriperen, både for å redde de unge guttene Hans gjør til sine ”sønner”, og for å hevne sine egne traumer.

Sønner er psykologisk kompleks, og kan bli et diskusjonstema i pressen. Men manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen og regissør og medforfatter Erik Richter Strand, som begge er utdannet ved Filmskolen, sier til Rushprint at de ikke forventer kontroverser rundt filmen.

– Man vet aldri hva folk blir indignert av, men vi håper at vi får en respons og at temaene i så fall blir tatt opp på en ryddig måte.

Hvorfor ønsket så de to unge mennene å ta opp et så tungt tema i sin første spillefilm?

– Jeg arbeidet tidligere som journalist, og oppdaget at prostitusjon og spiseforstyrrelser ble behandlet som utelukkende feminine problemer, forteller Torjussen. – Men prostitusjon er ikke mer feminint enn maskulint, og bodybuilding og kroppsfiksering kan være drevet av de samme psykologiske mekanismene som anoreksi. Som journalist var det ikke lett å finne intervjuobjekter til en slik sak, men jeg fattet interesse for dette og fant ut at det var noe jeg ønsket å skrive et manus om. Målet var en bred problematisering av seksualitet, med størst fokus på det maskuline, sier Torjussen, som opprinnelig skrev Sønner som sin eksamensfilm på Filmskolen.

Opplev regissør Erik Richter Strand og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen fortelle om innspillingen av Sønner på Blått Lerret WEB-TV:

BLÅTT LERRET WEB-TV

Møt teamet bak ”Sønner”

Opplev regissør Erik Richter Strand og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen fortelle om prosessen bak Sønner på Blått Lerret WEB-TV.

Opplev regissør Erik Richter Strand og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen fortelle om prosessen bak Sønner på Blått Lerret WEB-TV.

Sønner handler om Lars (Nils Jørgen Kaalstad), en mann i tjueårene som får sine vonde ungdomsminner tilbake da han oppdager at en voksen mann plukker opp unge gutter i svømmehallen der Lars arbeider som badevakt. Det viser seg at dette er Hans (Henrik Mestad), den samme mannen som hadde seksuelle relasjoner til Lars og kompisene hans da de var i 13-14-årsalderen. Lars bestemmer seg for å stoppe overgriperen, både for å redde de unge guttene Hans gjør til sine ”sønner”, og for å hevne sine egne traumer.

Sønner er psykologisk kompleks, og kan bli et diskusjonstema i pressen. Men manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen og regissør og medforfatter Erik Richter Strand, som begge er utdannet ved Filmskolen, sier til Rushprint at de ikke forventer kontroverser rundt filmen.

– Man vet aldri hva folk blir indignert av, men vi håper at vi får en respons og at temaene i så fall blir tatt opp på en ryddig måte.

Hvorfor ønsket så de to unge mennene å ta opp et så tungt tema i sin første spillefilm?

– Jeg arbeidet tidligere som journalist, og oppdaget at prostitusjon og spiseforstyrrelser ble behandlet som utelukkende feminine problemer, forteller Torjussen. – Men prostitusjon er ikke mer feminint enn maskulint, og bodybuilding og kroppsfiksering kan være drevet av de samme psykologiske mekanismene som anoreksi. Som journalist var det ikke lett å finne intervjuobjekter til en slik sak, men jeg fattet interesse for dette og fant ut at det var noe jeg ønsket å skrive et manus om. Målet var en bred problematisering av seksualitet, med størst fokus på det maskuline, sier Torjussen, som opprinnelig skrev Sønner som sin eksamensfilm på Filmskolen.

Opplev regissør Erik Richter Strand og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen fortelle om innspillingen av Sønner på Blått Lerret WEB-TV:

BLÅTT LERRET WEB-TV

MENY