Leiesoldatenes krig

10 prosent av soldatene på koalisjonssiden i Irak er leiesoldater som ikke har noe rettslig ansvar for sine handlinger. På mandag viser Oslo Dokumentarkino en kanadisk film som tar for seg tematikken. Samtidig lanseres en fersk rapport fra Fafo.

10 prosent av soldatene på koalisjonssiden i Irak er leiesoldater som ikke har noe rettslig ansvar for sine handlinger. På mandag viser Oslo Dokumentarkino en kanadisk film som tar for seg tematikken. Samtidig lanseres en fersk rapport fra Fafo.

10 prosent av soldatene på koalisjonssiden i Irak er leiesoldater som ikke har ikke noe rettslig ansvar for sine handlinger. De er en del av en voksende tendens der private militære selskaper får stadig flere oppdrag i internasjonale krigskonflikter, og disse selskapene omsetter i dag for over 100 milliarder dollar årlig.
Krigen i Irak er et ”gull-rush” for leiesoldater som tjener mer enn de noensinne har gjort. Omfanget av leiesoldater, eller såkalte Private Military Companies (PMCs), er også større i denne krigen enn vi er vant til fra konflikter i vår tid.

Dette fenomenet utforskes i en ny canadisk dokumentarfilm og i to ferske rapporter fra forskningsstiftelsen Fafo. Både filmen og rapportene tar utgangspunkt i fenomenet leiesoldater i europeisk/vestlig historie og veksten i denne ”industrien” det siste tiåret og har fokus på innvirkningen av krigen i Irak.

Under Oslo Dokumentarkinos visning av den canadiske filmen Shadow Company lanseres en rapport fra Fafo. Det blir også en samtale med en av rapportforfatterne og regissør Nick Bicanic.

Program:

16:00 Første visning av filmen Shadow Company
17:30 Diskusjon med Kathleen M. Jennings fra Fafo og Nick Bicanic (regissør).
18:30 Andre visning av filmen Shadow Company
20:00 Q&A med Nick Bicanic og Kathleen M. Jennings i kafeen på Parkteatret.

Gratis inngang!

For mer informasjon: OSLO DOKKINO

Foto: Fra den norske filmen «Home of the brave, land of the free» som utspiller seg i Irak

Leiesoldatenes krig

10 prosent av soldatene på koalisjonssiden i Irak er leiesoldater som ikke har noe rettslig ansvar for sine handlinger. På mandag viser Oslo Dokumentarkino en kanadisk film som tar for seg tematikken. Samtidig lanseres en fersk rapport fra Fafo.

10 prosent av soldatene på koalisjonssiden i Irak er leiesoldater som ikke har noe rettslig ansvar for sine handlinger. På mandag viser Oslo Dokumentarkino en kanadisk film som tar for seg tematikken. Samtidig lanseres en fersk rapport fra Fafo.

10 prosent av soldatene på koalisjonssiden i Irak er leiesoldater som ikke har ikke noe rettslig ansvar for sine handlinger. De er en del av en voksende tendens der private militære selskaper får stadig flere oppdrag i internasjonale krigskonflikter, og disse selskapene omsetter i dag for over 100 milliarder dollar årlig.
Krigen i Irak er et ”gull-rush” for leiesoldater som tjener mer enn de noensinne har gjort. Omfanget av leiesoldater, eller såkalte Private Military Companies (PMCs), er også større i denne krigen enn vi er vant til fra konflikter i vår tid.

Dette fenomenet utforskes i en ny canadisk dokumentarfilm og i to ferske rapporter fra forskningsstiftelsen Fafo. Både filmen og rapportene tar utgangspunkt i fenomenet leiesoldater i europeisk/vestlig historie og veksten i denne ”industrien” det siste tiåret og har fokus på innvirkningen av krigen i Irak.

Under Oslo Dokumentarkinos visning av den canadiske filmen Shadow Company lanseres en rapport fra Fafo. Det blir også en samtale med en av rapportforfatterne og regissør Nick Bicanic.

Program:

16:00 Første visning av filmen Shadow Company
17:30 Diskusjon med Kathleen M. Jennings fra Fafo og Nick Bicanic (regissør).
18:30 Andre visning av filmen Shadow Company
20:00 Q&A med Nick Bicanic og Kathleen M. Jennings i kafeen på Parkteatret.

Gratis inngang!

For mer informasjon: OSLO DOKKINO

Foto: Fra den norske filmen «Home of the brave, land of the free» som utspiller seg i Irak

MENY