Det ultimate tabu

Henrik Mestad ble advart mot å ta rollen som overgriper i Sønner. Men så kom han på hva skuespillerfaget handler om: – Faen, faget mitt er mennesket. Intet menneskelig skal være oss fremmed. Det er målet.

Henrik Mestad ble advart mot å ta rollen som overgriper i Sønner. Men så kom han på hva skuespillerfaget handler om: – Faen, faget mitt er mennesket. Intet menneskelig skal være oss fremmed. Det er målet.

Det var nesten ubehagelig å møte Henrik Mestad rett etter å ha sett Sønner, filmen der han spiller Hans, en «snill onkel» som har forgrepet seg på og tatt nakenbilder av en rekke tenåringsgutter i nabolaget. Selv om Mestad er verdens hyggeligste fyr, satt det et skjær av noe creepy over ham så kort tid etter den sterke filmopplevelsen. Så har da også skuespilleren blir advart mot denne rollen av sine nærmeste:

– Overraskende mange kolleger har advart meg, og kjæresten min syntes det var veldig ubehagelig å tenke på. Mest fordi jeg må være ”han fyren” etterpå. For dem som er nærmest skuespillere er det jævlig spesielt å se oss spille sånne grusomme roller, og akkurat dette stoffet her er så ultrakjipt å tenke på.

Da Mestad leste manus, trodde han først castingen var helt feil tenkt:

– Jeg trodde de ønsket meg i rollen som Lars på 25 år, og tenkte jeg var for gammel til det. Så skjønte jeg etter hvert at det var den gamle grisen de ville ha meg til å spille!

Etter noen instinktive motforestillinger, valgte han likevel å takke ja til rollen.

– Jeg syntes det var et sterkt og godt manus. Det er noe faglig interessant i det å ta en sånn rolle, samtidig som jeg privat reagerer jævlig mot det. Jeg vil tippe at det er noe de fleste har som sitt sterkeste tabu, å godta folk som misbruker barn. Så slår vi hele suppa sammen fra voldelige, syke mordere til «snille onkler». I det du sier pedo, så tenker du på de verste tilfellene, som den pedofiliringen i Belgia, men det er et bredt spekter innenfor dette. Så jeg måtte sortere litt. Og privat måtte jeg tygge på det. Senere irriterte det meg nesten at jeg tvilte. Faen, faget mitt er mennesket. Intet menneskelig skal være oss fremmed. Det er målet. Så finnes det altså likevel sånne fordommer som hindrer deg.

Vil du lese hele intervjuet? Tegn abonnement og få bladet med den aktuelle saken tilsendt:
ABONNEMENT

Foto: Mestad (til venstre) under opptak med regissør Erik Richter Strand

Det ultimate tabu

Henrik Mestad ble advart mot å ta rollen som overgriper i Sønner. Men så kom han på hva skuespillerfaget handler om: – Faen, faget mitt er mennesket. Intet menneskelig skal være oss fremmed. Det er målet.

Henrik Mestad ble advart mot å ta rollen som overgriper i Sønner. Men så kom han på hva skuespillerfaget handler om: – Faen, faget mitt er mennesket. Intet menneskelig skal være oss fremmed. Det er målet.

Det var nesten ubehagelig å møte Henrik Mestad rett etter å ha sett Sønner, filmen der han spiller Hans, en «snill onkel» som har forgrepet seg på og tatt nakenbilder av en rekke tenåringsgutter i nabolaget. Selv om Mestad er verdens hyggeligste fyr, satt det et skjær av noe creepy over ham så kort tid etter den sterke filmopplevelsen. Så har da også skuespilleren blir advart mot denne rollen av sine nærmeste:

– Overraskende mange kolleger har advart meg, og kjæresten min syntes det var veldig ubehagelig å tenke på. Mest fordi jeg må være ”han fyren” etterpå. For dem som er nærmest skuespillere er det jævlig spesielt å se oss spille sånne grusomme roller, og akkurat dette stoffet her er så ultrakjipt å tenke på.

Da Mestad leste manus, trodde han først castingen var helt feil tenkt:

– Jeg trodde de ønsket meg i rollen som Lars på 25 år, og tenkte jeg var for gammel til det. Så skjønte jeg etter hvert at det var den gamle grisen de ville ha meg til å spille!

Etter noen instinktive motforestillinger, valgte han likevel å takke ja til rollen.

– Jeg syntes det var et sterkt og godt manus. Det er noe faglig interessant i det å ta en sånn rolle, samtidig som jeg privat reagerer jævlig mot det. Jeg vil tippe at det er noe de fleste har som sitt sterkeste tabu, å godta folk som misbruker barn. Så slår vi hele suppa sammen fra voldelige, syke mordere til «snille onkler». I det du sier pedo, så tenker du på de verste tilfellene, som den pedofiliringen i Belgia, men det er et bredt spekter innenfor dette. Så jeg måtte sortere litt. Og privat måtte jeg tygge på det. Senere irriterte det meg nesten at jeg tvilte. Faen, faget mitt er mennesket. Intet menneskelig skal være oss fremmed. Det er målet. Så finnes det altså likevel sånne fordommer som hindrer deg.

Vil du lese hele intervjuet? Tegn abonnement og få bladet med den aktuelle saken tilsendt:
ABONNEMENT

Foto: Mestad (til venstre) under opptak med regissør Erik Richter Strand

MENY