Reprise til Karlovy Vary

Joachim Triers spillefilmdebut Reprise skal delta i den offisielle konkurransen på Karlovy Vary International Film Festival. Samtidig skal Den brysommen mannen delta i et av sideprogrammene og Bent Hamer sitte i hovedjuryen.

Joachim Triers spillefilmdebut Reprise skal delta i den offisielle konkurransen på Karlovy Vary International Film Festival. Samtidig skal Den brysommen mannen delta i et av sideprogrammene og Bent Hamer sitte i hovedjuryen.

Reprise er tatt ut til hovedkonkurransen i Karlovy Vary i Tsjekkia. Det er en såkalt A-festival som har vokst seg til å bli stadig mer sentral i europeisk sammenheng. I tillegg til vil også Jens Liens Den brysomme mannen, som vant ACID-prisen ved årets Kritikeruke i Cannes, bli vist på den tsjekkiske festivalen i sideprogrammet ”Another View”.

Reprise, skrevet av Joachim Trier og Eskil Vogt, blir beskrevet som en leken og annerledes film om vennskap, galskap og skapertrang, og om ungdommelig overmot som frontkolliderer med virkeligheten. Både Vogt og Trier er utdannet fra filmskoler i henholdsvis Paris og London. Trier er best kjent for sin kortfilm Procter og har i tillegg vært engasjert som reklamefilmregissør hos Moland Film. Reprise er deres debut på langfilm. Filmen forventes å få norsk premiere i september, og er produsert av Karin Julsrud for 4 ½.

Regissør Bent Hamer, kjent for filmene Eggs, Salmer fra kjøkkenet og Factotum, vil være et av årets jurymedlemmer, med den serbiske regissøren Goran Paskaljevic (En midtvinternatts drøm) som formann. Den internasjonale produsentforeningen, FIAPF rangerer Karlovy Vary blant de 12 ledende filmfestivaler i verden.

Karlovy Vary Internasjonale film festival 1.-9.juli

Reprise til Karlovy Vary

Joachim Triers spillefilmdebut Reprise skal delta i den offisielle konkurransen på Karlovy Vary International Film Festival. Samtidig skal Den brysommen mannen delta i et av sideprogrammene og Bent Hamer sitte i hovedjuryen.

Joachim Triers spillefilmdebut Reprise skal delta i den offisielle konkurransen på Karlovy Vary International Film Festival. Samtidig skal Den brysommen mannen delta i et av sideprogrammene og Bent Hamer sitte i hovedjuryen.

Reprise er tatt ut til hovedkonkurransen i Karlovy Vary i Tsjekkia. Det er en såkalt A-festival som har vokst seg til å bli stadig mer sentral i europeisk sammenheng. I tillegg til vil også Jens Liens Den brysomme mannen, som vant ACID-prisen ved årets Kritikeruke i Cannes, bli vist på den tsjekkiske festivalen i sideprogrammet ”Another View”.

Reprise, skrevet av Joachim Trier og Eskil Vogt, blir beskrevet som en leken og annerledes film om vennskap, galskap og skapertrang, og om ungdommelig overmot som frontkolliderer med virkeligheten. Både Vogt og Trier er utdannet fra filmskoler i henholdsvis Paris og London. Trier er best kjent for sin kortfilm Procter og har i tillegg vært engasjert som reklamefilmregissør hos Moland Film. Reprise er deres debut på langfilm. Filmen forventes å få norsk premiere i september, og er produsert av Karin Julsrud for 4 ½.

Regissør Bent Hamer, kjent for filmene Eggs, Salmer fra kjøkkenet og Factotum, vil være et av årets jurymedlemmer, med den serbiske regissøren Goran Paskaljevic (En midtvinternatts drøm) som formann. Den internasjonale produsentforeningen, FIAPF rangerer Karlovy Vary blant de 12 ledende filmfestivaler i verden.

Karlovy Vary Internasjonale film festival 1.-9.juli

MENY