Norsk kortfilmer på DVD

Norsk filminstitutt lanserer 31 nye norske kortfilmer på DVD-en ”Norsk Kort 005”. Filmene slippes løs på Kortfilmfestivalen i Grimstad på lørdag. Samtidig legges filmene ut på filmarkivet.no

Norsk filminstitutt lanserer 31 nye norske kortfilmer på DVD-en ”Norsk Kort 005”. Filmene slippes løs på Kortfilmfestivalen i Grimstad på lørdag. Samtidig legges filmene ut på filmarkivet.no

“Norsk kort 005” består av «de beste, mest markante, de mest prisbelønte, de underlige, morsomme og rare kortfilmene fra 2005-2006», heter det i en pressemelding fra Norsk filminstitutt. Her finner vi bl.a. Amanda-vinneren for beste kortfilm, Bawke av Hisham Zaman og Anja Breien sin kortfilm Uten tittel – sans tître – blant mannge andre.

Siden begynnelsen av 1980-tallet har Norsk filminstitutt gitt ut samlinger med norske kortfilmer. Fra 2001 er filmene blitt utgitt på DVD – med tittelen “NORSK KORT”. Filminstituttet har som mål å fortsette å gi ut serien årlig.

Etablerte og ukjente regissører er likt representert på DVD-en. Pål Øye, som laget spillefilmen og publikumssuksessen Villmark i 2004 , har bidratt med miniskrekk-filmen Vakuum. Dette er en gysende, bisarr liten historie om en forhutlet støvsugerselger, med skuespillerinnen Kari Simonsen i en sjelden rolle.

Per Schreiner, norsk films mest talentfulle manusforfatter for tiden, (med bl.a manus for Cannes-favoritten Den brysomme mannen) har skrevet manus til kortfilmen Usynlig, med regi av den mer ukjente, men overbevisende regissøren Bjørn Abelson. Usynlig er sterkt preget av Schreiners ”brysomme” univers, og han har satt sitt umiskjennelige fingeravtrykk på kortfilmen.

“NORSK KORT 005” lanseres i Grimstad, under Kortfilmfestivalen, med eget arrangement og smakebitvisninger i kinoen Vesle Halvard, lørdag 17.6 kl. 14.00. Mange av regissørene vil være til stede.

DVD-en selges i Filmbutikken hos Norsk filminstitutt og er utgitt med kvalitetsfilm-støtte fra Film&Kino. Filmene er også lagt ut på Filmarkivet.no.

Norsk kortfilmer på DVD

Norsk filminstitutt lanserer 31 nye norske kortfilmer på DVD-en ”Norsk Kort 005”. Filmene slippes løs på Kortfilmfestivalen i Grimstad på lørdag. Samtidig legges filmene ut på filmarkivet.no

Norsk filminstitutt lanserer 31 nye norske kortfilmer på DVD-en ”Norsk Kort 005”. Filmene slippes løs på Kortfilmfestivalen i Grimstad på lørdag. Samtidig legges filmene ut på filmarkivet.no

“Norsk kort 005” består av «de beste, mest markante, de mest prisbelønte, de underlige, morsomme og rare kortfilmene fra 2005-2006», heter det i en pressemelding fra Norsk filminstitutt. Her finner vi bl.a. Amanda-vinneren for beste kortfilm, Bawke av Hisham Zaman og Anja Breien sin kortfilm Uten tittel – sans tître – blant mannge andre.

Siden begynnelsen av 1980-tallet har Norsk filminstitutt gitt ut samlinger med norske kortfilmer. Fra 2001 er filmene blitt utgitt på DVD – med tittelen “NORSK KORT”. Filminstituttet har som mål å fortsette å gi ut serien årlig.

Etablerte og ukjente regissører er likt representert på DVD-en. Pål Øye, som laget spillefilmen og publikumssuksessen Villmark i 2004 , har bidratt med miniskrekk-filmen Vakuum. Dette er en gysende, bisarr liten historie om en forhutlet støvsugerselger, med skuespillerinnen Kari Simonsen i en sjelden rolle.

Per Schreiner, norsk films mest talentfulle manusforfatter for tiden, (med bl.a manus for Cannes-favoritten Den brysomme mannen) har skrevet manus til kortfilmen Usynlig, med regi av den mer ukjente, men overbevisende regissøren Bjørn Abelson. Usynlig er sterkt preget av Schreiners ”brysomme” univers, og han har satt sitt umiskjennelige fingeravtrykk på kortfilmen.

“NORSK KORT 005” lanseres i Grimstad, under Kortfilmfestivalen, med eget arrangement og smakebitvisninger i kinoen Vesle Halvard, lørdag 17.6 kl. 14.00. Mange av regissørene vil være til stede.

DVD-en selges i Filmbutikken hos Norsk filminstitutt og er utgitt med kvalitetsfilm-støtte fra Film&Kino. Filmene er også lagt ut på Filmarkivet.no.

MENY