Fransk kulturorden til Vigdis Lian

Direktør Vigdis Lian i Norsk filminstitutt er tildelt den prestisjefylte franske kulturordenen Chevalier des Arts et des Lettres.

Direktør Vigdis Lian i Norsk filminstitutt er tildelt den prestisjefylte franske kulturordenen Chevalier des Arts et des Lettres.

Det er Norsk filminstitutt som melder om dette.

I sin begrunnelse for æresbevisningen understreket den franske ambassadør i Norge, Chantal Poiret, det arbeidet Vigdis Lian i ulike sammenhenger har gjort for å spre fransk film og kunnskap om fransk filmkultur i Norge.

Hun trakk fram Vigdis Lians innsats for den franske filmen, blant annet som programsjef for Den norske filmfestivalen i Haugesund på 1990-tallet. Som direktør for Norsk filminstitutt har hun ført dette arbeidet videre, ikke minst gjennom visningene i Cinemateket, som har presentert både historisk og nåtidig fransk film ved mange anledninger. Filminstituttet har også vært en viktig medspiller i Frankofonifestivalen i Oslo.

I sin takketale fortalte Vigdis Lian om sin oppdagelse av den fransk kulturen på mange områder, og spesielt om møtet med skjellsettende filmer som Hiroshima Mon Amour og takket både på egne og Norsk filminstiutts vegne for hedersbevisningen.

På film- og kinoområdet i Norge har journalist og filmkritiker Arne Hestenes og tidligere kinodirektør i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen, fått denne ordenen.

Fransk kulturorden til Vigdis Lian

Direktør Vigdis Lian i Norsk filminstitutt er tildelt den prestisjefylte franske kulturordenen Chevalier des Arts et des Lettres.

Direktør Vigdis Lian i Norsk filminstitutt er tildelt den prestisjefylte franske kulturordenen Chevalier des Arts et des Lettres.

Det er Norsk filminstitutt som melder om dette.

I sin begrunnelse for æresbevisningen understreket den franske ambassadør i Norge, Chantal Poiret, det arbeidet Vigdis Lian i ulike sammenhenger har gjort for å spre fransk film og kunnskap om fransk filmkultur i Norge.

Hun trakk fram Vigdis Lians innsats for den franske filmen, blant annet som programsjef for Den norske filmfestivalen i Haugesund på 1990-tallet. Som direktør for Norsk filminstitutt har hun ført dette arbeidet videre, ikke minst gjennom visningene i Cinemateket, som har presentert både historisk og nåtidig fransk film ved mange anledninger. Filminstituttet har også vært en viktig medspiller i Frankofonifestivalen i Oslo.

I sin takketale fortalte Vigdis Lian om sin oppdagelse av den fransk kulturen på mange områder, og spesielt om møtet med skjellsettende filmer som Hiroshima Mon Amour og takket både på egne og Norsk filminstiutts vegne for hedersbevisningen.

På film- og kinoområdet i Norge har journalist og filmkritiker Arne Hestenes og tidligere kinodirektør i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen, fått denne ordenen.

MENY