Uro åpner i Haugesund

Stefan Faldbakkens langfilmdebut og offisielle Cannes-bidrag Uro, med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene, åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 19. august.

Stefan Faldbakkens langfilmdebut og offisielle Cannes-bidrag Uro, med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene, åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 19. august.

Det er Den norske filmfestivalen som melder om dette.
Uro fikk mye omtale i norsk presse og medier da filmfestivalen i Cannes onsdag i forrige uke offentliggjorde sitt offisielle program. Uro var tatt ut for deltakelse i programmet Un Certain Regard (Et spesielt blikk). Filmen konkurrerer om prisen for beste film i dette programmet, og regissør Faldbakken også om prisen for beste langfilmdebut, Camera d’Or (Gullkamera).

Uro er et realistisk, voldsomt actiondrama om en ung politimann som innhentes av en voldelig ungdomstid. Hans Petter (HP), spilt av Nicolai Cleve Broch, er nylig blitt rekruttert til politiets eliteenhet for bekjempelse av organisert kriminalitet, og infiltrerer disse miljøene. Under spaning treffer han for første gang på ti år igjen barndoms- og klassevenninnen Mette, spilt av Ane Dahl Torp, et skjebnesvangert gjensyn som skal snu opp ned på HPs målrettede karriereplaner i politiet. Hun kjenner HPs bakgrunn som skolens versting. Det hun ikke vet er at HP nå er politi, men det viser seg snart at hun vet langt mer om HPs fortid enn han selv liker.

Haugesundfestivalens programsjef, Håkon Skogrand, forklarer sitt valg av åpningsfilm på følgende måte:

Uro er en film blottet for dødpunkter. Det er en rollercoaster av en film som suger tilskueren inn i handlingen og HPs dilemmaer. Vi er etter hvert blitt forvent med sterke regidebutanter i Norge, men en sikrere regidebut enn Stefan Faldbakkens Uro kan man allikevel bare drømme om. Det er fabelaktig at Cannes-festivalen har valgt filmen til sitt offisielle program, og det bekrefter mine egne vurderinger da jeg for en tid tilbake bestemte at jeg ønsket Uro som åpningsfilm i Haugesund. Publikum kan glede seg til en medrivende filmopplevelse som oser av talent og profesjonalitet i absolutt alle ledd.”

Uro åpner i Haugesund

Stefan Faldbakkens langfilmdebut og offisielle Cannes-bidrag Uro, med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene, åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 19. august.

Stefan Faldbakkens langfilmdebut og offisielle Cannes-bidrag Uro, med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene, åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 19. august.

Det er Den norske filmfestivalen som melder om dette.
Uro fikk mye omtale i norsk presse og medier da filmfestivalen i Cannes onsdag i forrige uke offentliggjorde sitt offisielle program. Uro var tatt ut for deltakelse i programmet Un Certain Regard (Et spesielt blikk). Filmen konkurrerer om prisen for beste film i dette programmet, og regissør Faldbakken også om prisen for beste langfilmdebut, Camera d’Or (Gullkamera).

Uro er et realistisk, voldsomt actiondrama om en ung politimann som innhentes av en voldelig ungdomstid. Hans Petter (HP), spilt av Nicolai Cleve Broch, er nylig blitt rekruttert til politiets eliteenhet for bekjempelse av organisert kriminalitet, og infiltrerer disse miljøene. Under spaning treffer han for første gang på ti år igjen barndoms- og klassevenninnen Mette, spilt av Ane Dahl Torp, et skjebnesvangert gjensyn som skal snu opp ned på HPs målrettede karriereplaner i politiet. Hun kjenner HPs bakgrunn som skolens versting. Det hun ikke vet er at HP nå er politi, men det viser seg snart at hun vet langt mer om HPs fortid enn han selv liker.

Haugesundfestivalens programsjef, Håkon Skogrand, forklarer sitt valg av åpningsfilm på følgende måte:

Uro er en film blottet for dødpunkter. Det er en rollercoaster av en film som suger tilskueren inn i handlingen og HPs dilemmaer. Vi er etter hvert blitt forvent med sterke regidebutanter i Norge, men en sikrere regidebut enn Stefan Faldbakkens Uro kan man allikevel bare drømme om. Det er fabelaktig at Cannes-festivalen har valgt filmen til sitt offisielle program, og det bekrefter mine egne vurderinger da jeg for en tid tilbake bestemte at jeg ønsket Uro som åpningsfilm i Haugesund. Publikum kan glede seg til en medrivende filmopplevelse som oser av talent og profesjonalitet i absolutt alle ledd.”

MENY