Jimmy slippes digitalt

Slipp Jimmy fri og den australske westernfilmen The Proposition vises denne helgen digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ.

Slipp Jimmy fri og den australske westernfilmen The Proposition vises denne helgen digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ.

Denne helgen kan publikum i Kristiansand og Oslo oppleve to filmer i den nye digitale kinoteknologien. Det er den nye norske 3D-animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri og den kritikerroste australske westernfilmen The Proposition som vises digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ, melder Nordic Digital Alliance som står bak piloten.

Nordic Digital Alliance er eid av Kristiansand D-Kinoallianse og Arts Alliance Media. Filmdistribusjonsselskapet NorgesFilm og teknologipartneren Ella Kommunikasjon deltar som lokale leverandører innen distribusjon og bredbåndsnettverk. De ulike aktørenes kompetanse kan gjøre Kristiansand landsledende på film og annet innhold via bredbånd. Erfaringen gjort gjennom piloten vil styrke kvalitet og innhold for fremtidens digitale kino, håper aktørene.

Den første filmpremieren som ble presentert i piloten 31. mars var Neal Jordans Breakfast on Pluto. Nå følger den australske westernfilmen med manus av Nick Cave; The Proposition, og den satiriske engelsk/norske 3D-animasjonsfilmen; Slipp Jimmy fri. Ut over våren og sommeren vil en rekke filmer bli vist digitalt.

D-Kinoene skal være ferdig installert i løpet av mai/juni og vil omfatte i alt 10 saler. Arts Alliance Media har betydelig erfaring fra oppbygging av digitale kinosaler i UK. Tre av salene er allerede installert, to kinosaler på Fønix Kino i Kristiansand og en på Frogner Kino i Oslo. Sørlandet utgjør her en unik testarena for å avdekke de ulike mulighetene en fiberdistribuert kino åpner for. Samtidig skal piloten teste ut digital teknologi på de større kinoene representert ved Oslo (Saga), Kristiansand og Fredrikstad. En mobil kino skal etter planen være på plass i juni. Dette vil skje i samarbeid med Bykle Kommune og Bygdekinoen.

Piloten omfatter følgende kinoer:

Kristiansand (2 saler)
Oslo Kinematografer (2 saler)
Frogner kino
Fredrikstad Kino
Lillesand Kino, e-Teateret
Grimstad kino
Bygdekinoen/Bykle
I tillegg kommer en sentral aktør i det nord-norske kinomarkedet

Jimmy slippes digitalt

Slipp Jimmy fri og den australske westernfilmen The Proposition vises denne helgen digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ.

Slipp Jimmy fri og den australske westernfilmen The Proposition vises denne helgen digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ.

Denne helgen kan publikum i Kristiansand og Oslo oppleve to filmer i den nye digitale kinoteknologien. Det er den nye norske 3D-animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri og den kritikerroste australske westernfilmen The Proposition som vises digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ, melder Nordic Digital Alliance som står bak piloten.

Nordic Digital Alliance er eid av Kristiansand D-Kinoallianse og Arts Alliance Media. Filmdistribusjonsselskapet NorgesFilm og teknologipartneren Ella Kommunikasjon deltar som lokale leverandører innen distribusjon og bredbåndsnettverk. De ulike aktørenes kompetanse kan gjøre Kristiansand landsledende på film og annet innhold via bredbånd. Erfaringen gjort gjennom piloten vil styrke kvalitet og innhold for fremtidens digitale kino, håper aktørene.

Den første filmpremieren som ble presentert i piloten 31. mars var Neal Jordans Breakfast on Pluto. Nå følger den australske westernfilmen med manus av Nick Cave; The Proposition, og den satiriske engelsk/norske 3D-animasjonsfilmen; Slipp Jimmy fri. Ut over våren og sommeren vil en rekke filmer bli vist digitalt.

D-Kinoene skal være ferdig installert i løpet av mai/juni og vil omfatte i alt 10 saler. Arts Alliance Media har betydelig erfaring fra oppbygging av digitale kinosaler i UK. Tre av salene er allerede installert, to kinosaler på Fønix Kino i Kristiansand og en på Frogner Kino i Oslo. Sørlandet utgjør her en unik testarena for å avdekke de ulike mulighetene en fiberdistribuert kino åpner for. Samtidig skal piloten teste ut digital teknologi på de større kinoene representert ved Oslo (Saga), Kristiansand og Fredrikstad. En mobil kino skal etter planen være på plass i juni. Dette vil skje i samarbeid med Bykle Kommune og Bygdekinoen.

Piloten omfatter følgende kinoer:

Kristiansand (2 saler)
Oslo Kinematografer (2 saler)
Frogner kino
Fredrikstad Kino
Lillesand Kino, e-Teateret
Grimstad kino
Bygdekinoen/Bykle
I tillegg kommer en sentral aktør i det nord-norske kinomarkedet

MENY