Filmkritiker-prisen til Vinterkyss

Bare en uke etter at Vinterkyss ble overrøst med Kanon-priser fikk Sara Johnsen i dag filmkritikerprisen.

Bare en uke etter at Vinterkyss ble overrøst med Kanon-priser fikk Sara Johnsen i dag filmkritikerprisen.

Filmkritikerprisen 2006 for fjorårets beste norske langfilm gikk i dag til Sara Johnsen for hennes debutfilm Vinterkyss. Prisen, et grafisk trykk av Runi Langum, ble i dag overrakt Johnsen av Norsk filmkritikerlags leder Astrid Kolbjørnsen. Prisen er kåret etter en avstemning blant medlemmene i Norsk filmkritikerlag.

I begrunnelsen heter det:

”Årets Filmkritikerprisvinner hadde en hele fem måneder lang levetid ved Oslo Kinematografer, og har dessuten levd sitt eget heftige festivalliv, verden rundt. Til og med Hollywood fikk glede av den virtuost fortalte filmen fra det isende kalde nord.

Årets vinner har fått sin del av prestisjetunge priser, den stakk av med to Amandaer i Haugesund, var nominert til Nordisk Ministerråds store Nordiske Filmpris og var Norges kandidat til Oscar.

Nå har filmkritikerne talt, og de har talt klart: Vinnerfilmen er en melankolsk meditasjon over sorgarbeide, fortalt med varme, ispedd stor porsjon humor. Alle filmmediets virkemidler er tatt i bruk, på briljant og sofistikert vis. Castingen er forbilledlig, og filmens regissør avslører svært godt grep, også på personinstruksjon. Hovedrolleinnehaverne møter hverandre i et intenst samspill.

Vinnerfilmen er dramaturgisk suverent oppbygget, musikk og fotografi understreker filmens handling på kresent vis, og danner sammen en formfullendt spillefilmdebut.

For det er en debutant det er snakk om. Regissøren kom som et frisk pust inn i norsk filmbransje med denne spillefilmen og hun har gitt oss god grunn til høye forventninger for framtidige filmer.”

Sara Johnsen på Blått Lerret-web-tv:
Opplev Sara Johnsen fortelle om innspilingen av VinterkyssBLÅTT LERRET WEB-TV

Filmkritiker-prisen til Vinterkyss

Bare en uke etter at Vinterkyss ble overrøst med Kanon-priser fikk Sara Johnsen i dag filmkritikerprisen.

Bare en uke etter at Vinterkyss ble overrøst med Kanon-priser fikk Sara Johnsen i dag filmkritikerprisen.

Filmkritikerprisen 2006 for fjorårets beste norske langfilm gikk i dag til Sara Johnsen for hennes debutfilm Vinterkyss. Prisen, et grafisk trykk av Runi Langum, ble i dag overrakt Johnsen av Norsk filmkritikerlags leder Astrid Kolbjørnsen. Prisen er kåret etter en avstemning blant medlemmene i Norsk filmkritikerlag.

I begrunnelsen heter det:

”Årets Filmkritikerprisvinner hadde en hele fem måneder lang levetid ved Oslo Kinematografer, og har dessuten levd sitt eget heftige festivalliv, verden rundt. Til og med Hollywood fikk glede av den virtuost fortalte filmen fra det isende kalde nord.

Årets vinner har fått sin del av prestisjetunge priser, den stakk av med to Amandaer i Haugesund, var nominert til Nordisk Ministerråds store Nordiske Filmpris og var Norges kandidat til Oscar.

Nå har filmkritikerne talt, og de har talt klart: Vinnerfilmen er en melankolsk meditasjon over sorgarbeide, fortalt med varme, ispedd stor porsjon humor. Alle filmmediets virkemidler er tatt i bruk, på briljant og sofistikert vis. Castingen er forbilledlig, og filmens regissør avslører svært godt grep, også på personinstruksjon. Hovedrolleinnehaverne møter hverandre i et intenst samspill.

Vinnerfilmen er dramaturgisk suverent oppbygget, musikk og fotografi understreker filmens handling på kresent vis, og danner sammen en formfullendt spillefilmdebut.

For det er en debutant det er snakk om. Regissøren kom som et frisk pust inn i norsk filmbransje med denne spillefilmen og hun har gitt oss god grunn til høye forventninger for framtidige filmer.”

Sara Johnsen på Blått Lerret-web-tv:
Opplev Sara Johnsen fortelle om innspilingen av VinterkyssBLÅTT LERRET WEB-TV

MENY