En produsent i bevegelse

Uro-produsent Christian Fredrik Martin er valgt til årets norske ”Producer on the Move” i Cannes.

Uro-produsent Christian Fredrik Martin er valgt til årets norske ”Producer on the Move” i Cannes.

Produsent Christian Fredrik Martin, som er representert i Cannes med Uro, vil også delta på festivalen som den norske Producer on the Move. Det er et nettverksprogram etablert av European Film Promotion (EFP), melder Norsk Filminstitutt, som er den norske representanten i EFP.

Mellom lørdag 20. og mandag 22. mai, vil 22 unge produsenter fra EFPs medlemsland bli introdusert for den internasjonal bransjen gjennom store rundbordskonferanser, cocktailer og lunsjer, hvor de har mulighet til å presentere sine aktuelle prosjekter

Sammen med sin produsentkollega Asle Vatn i Friland, som er et Oslobasert produksjonsselskap fra 2002, har Friland de siste to år hatt premiere på 3 spillefilmer, alle laget av unge regissører som Martin ble kjent med under oppholdet på den norske filmskolen på Lillehammer: Sara Johnsens Vinterkyss, Ove Raymond Gyldenås’ Tommys inferno og nå Stefan Faldbakkens Uro.

Norges Oscarkandidat i kategorien beste fremmedspråklige film, Vinterkyss vant AFI jurypris i Los Angeles, Norske filmkritikeres årlige filmpris og Nordisk Amanda for beste debutant. DVD-utgivelsen av Tommys inferno, som er en ungdomskomedie, har pr. dags dato solgt mer enn 130 000 eksemplarer. Uro, som er et action drama, skal først vises for et internasjonalt publikum i Cannes, før den har fått æren av å være åpningsfilm ved årest filmfestival i Haugesund, med start 19. august. Filmen vil ha ordinær premiere fredag 25. august.

Mens de planlegger neste film, er Friland involvert i to co-produksjoner, inkludert den belgiske regissøren Patrice Toyes’ The Spring Ritual, skrevet av den norske manusforfatteren Bjørn Olaf Johannesen (som vant prisen NHK International Filmmakers Award i Sundance), og den danske regissøren Hans Fabian Wullenwebers’ Cecilie, en thriller for voksne. Filmenes hovedprodusenter er henholdsvis den belgiske selskapet La Parti Production og danske Nimbus Film.

Før Martin begynte på filmskolen i Lillehammer hadde han studert film, media, teater, idéhistorie og kunsthistorie i Norge, Danmark og Frankrike. Han har i tillegg produsert Harald Østgaard Lunds roadmovie, Halvveis til Haugesund (1997), som ble ferdigfinansiert rett før premieren, noe som ”overbeviste meg om at jeg trengte en skikkelig utdannelse” i følge Martin selv. Hans merittliste inkludere flere kortfilmer, også i regi av Faldbakken og Johnsen.

En produsent i bevegelse

Uro-produsent Christian Fredrik Martin er valgt til årets norske ”Producer on the Move” i Cannes.

Uro-produsent Christian Fredrik Martin er valgt til årets norske ”Producer on the Move” i Cannes.

Produsent Christian Fredrik Martin, som er representert i Cannes med Uro, vil også delta på festivalen som den norske Producer on the Move. Det er et nettverksprogram etablert av European Film Promotion (EFP), melder Norsk Filminstitutt, som er den norske representanten i EFP.

Mellom lørdag 20. og mandag 22. mai, vil 22 unge produsenter fra EFPs medlemsland bli introdusert for den internasjonal bransjen gjennom store rundbordskonferanser, cocktailer og lunsjer, hvor de har mulighet til å presentere sine aktuelle prosjekter

Sammen med sin produsentkollega Asle Vatn i Friland, som er et Oslobasert produksjonsselskap fra 2002, har Friland de siste to år hatt premiere på 3 spillefilmer, alle laget av unge regissører som Martin ble kjent med under oppholdet på den norske filmskolen på Lillehammer: Sara Johnsens Vinterkyss, Ove Raymond Gyldenås’ Tommys inferno og nå Stefan Faldbakkens Uro.

Norges Oscarkandidat i kategorien beste fremmedspråklige film, Vinterkyss vant AFI jurypris i Los Angeles, Norske filmkritikeres årlige filmpris og Nordisk Amanda for beste debutant. DVD-utgivelsen av Tommys inferno, som er en ungdomskomedie, har pr. dags dato solgt mer enn 130 000 eksemplarer. Uro, som er et action drama, skal først vises for et internasjonalt publikum i Cannes, før den har fått æren av å være åpningsfilm ved årest filmfestival i Haugesund, med start 19. august. Filmen vil ha ordinær premiere fredag 25. august.

Mens de planlegger neste film, er Friland involvert i to co-produksjoner, inkludert den belgiske regissøren Patrice Toyes’ The Spring Ritual, skrevet av den norske manusforfatteren Bjørn Olaf Johannesen (som vant prisen NHK International Filmmakers Award i Sundance), og den danske regissøren Hans Fabian Wullenwebers’ Cecilie, en thriller for voksne. Filmenes hovedprodusenter er henholdsvis den belgiske selskapet La Parti Production og danske Nimbus Film.

Før Martin begynte på filmskolen i Lillehammer hadde han studert film, media, teater, idéhistorie og kunsthistorie i Norge, Danmark og Frankrike. Han har i tillegg produsert Harald Østgaard Lunds roadmovie, Halvveis til Haugesund (1997), som ble ferdigfinansiert rett før premieren, noe som ”overbeviste meg om at jeg trengte en skikkelig utdannelse” i følge Martin selv. Hans merittliste inkludere flere kortfilmer, også i regi av Faldbakken og Johnsen.

MENY