Terkel sjokkerer italienerne

Den danske animasjonsfilmen Terkel i knipe skaper oppstyr i Italia for sin omgang med tabuer og vold. Resultatet kan bli at filmen ikke tillates vist for de under 14 år.

Den danske animasjonsfilmen Terkel i knipe skaper oppstyr i Italia for sin omgang med tabuer og vold. Resultatet kan bli at filmen ikke tillates vist for de under 14 år.

Den danske animasjonsfilmen Terkel i knipe satte en ny standard for hvor barsk humor for barn kan være på film. En del norske foreldre, som ikke er fortrolig med den liberale danske tradisjonen som den folkekjære figuren Terkel stammer fra, reagerte på språkbruken og volden i filmen. Selvmord, mobbing og foreldre som ikke bryr seg, er noen av temaene filmen tar opp. Stortingspolitiker Afshan Rafiq (H) oppfordret sågar foreldre til ikke å ta med seg barna på filmen, og i Fredrikstad ble niende og tiendeklassinger nektet å se filmen.

I Danmark fikk filmen sjuårsgrense, i Norge fikk filmen elleveårsgrense. Mye tyder nå på at filmen vil få 14-års grense på kino i Italia, der filmen har forårsaket reaksjoner lenge før premieren. Årsaken er som før den friske omgangen med tabuer, vold og skjellsord i en film for barn og unge. Det har ført til at distributøren Moviemax nå frykter for at filmsensuren vil stenge ute store deler av målgruppen. Bare en uke før premieren 7. april er det ingen som vet hvor filmsensuren vil legge aldersgrensen.

Mens Aksel Hennie på imponerende vis ga stemme til alle figurene i den norske versjonen av Terkel i knipe, er det de to skuespillerne Claudio Bisio og Lella Costa som låner sine stemmer til den italienske versjoneringen. De to har offentlig gått ut og forsvart filmen. Det er ikke en tegnefilm for små barn, understreker de, men filmen er opplysende fordi den omhandler vanskelige og problemfylte temaer som angår alle barn i en tidlig fase av deres liv.

Terkel sjokkerer italienerne

Den danske animasjonsfilmen Terkel i knipe skaper oppstyr i Italia for sin omgang med tabuer og vold. Resultatet kan bli at filmen ikke tillates vist for de under 14 år.

Den danske animasjonsfilmen Terkel i knipe skaper oppstyr i Italia for sin omgang med tabuer og vold. Resultatet kan bli at filmen ikke tillates vist for de under 14 år.

Den danske animasjonsfilmen Terkel i knipe satte en ny standard for hvor barsk humor for barn kan være på film. En del norske foreldre, som ikke er fortrolig med den liberale danske tradisjonen som den folkekjære figuren Terkel stammer fra, reagerte på språkbruken og volden i filmen. Selvmord, mobbing og foreldre som ikke bryr seg, er noen av temaene filmen tar opp. Stortingspolitiker Afshan Rafiq (H) oppfordret sågar foreldre til ikke å ta med seg barna på filmen, og i Fredrikstad ble niende og tiendeklassinger nektet å se filmen.

I Danmark fikk filmen sjuårsgrense, i Norge fikk filmen elleveårsgrense. Mye tyder nå på at filmen vil få 14-års grense på kino i Italia, der filmen har forårsaket reaksjoner lenge før premieren. Årsaken er som før den friske omgangen med tabuer, vold og skjellsord i en film for barn og unge. Det har ført til at distributøren Moviemax nå frykter for at filmsensuren vil stenge ute store deler av målgruppen. Bare en uke før premieren 7. april er det ingen som vet hvor filmsensuren vil legge aldersgrensen.

Mens Aksel Hennie på imponerende vis ga stemme til alle figurene i den norske versjonen av Terkel i knipe, er det de to skuespillerne Claudio Bisio og Lella Costa som låner sine stemmer til den italienske versjoneringen. De to har offentlig gått ut og forsvart filmen. Det er ikke en tegnefilm for små barn, understreker de, men filmen er opplysende fordi den omhandler vanskelige og problemfylte temaer som angår alle barn i en tidlig fase av deres liv.

MENY