Næss går løs på Loe

Erlend Loes debutroman ”Tatt av kvinnen” skal bli film. Regissør Petter Næss og Monsterfilm har fått 8,5 millioner fra Norsk filmfond. Dermed debuterer Monster Film som spillefilmprodusent

Erlend Loes debutroman ”Tatt av kvinnen” skal bli film. Regissør Petter Næss og Monsterfilm har fått 8,5 millioner fra Norsk filmfond. Dermed debuterer Monster Film som spillefilmprodusent

Tatt av kvinnen handler om en ung og nokså påvirkelig mann som velger å prøve seg på kjærligheten. Han opplever å bli invadert, forelsket og forlatt. Det lyder kanskje ikke vesensforskjellig fra mange filmer vi tror vi har sett de siste årene, vedgår langfilmkonsulent Torun Lian. Men blikket er nytt og friskt, mener hun:

– Kvaliteten i Tatt av kvinnen ligger først og fremst i humoren, som ligger både i innholdet og i formen, sier hun.

Tatt av kvinnen fra 1993 er den første av Loes bøker som filmatiseres. Prosjektet blir produksjonsselskapet Monster Films første spillefilm.

Olav Øen i Monsterfilm og Petter Næss har arbeidet med ideen om en film av Erlend Loes bok i mange år. Fortellingen har vært gjennom samme prosessen som Næss var gjennom med Elling – via teaterscenen til filmmanus. Manusforfatter Johan Bogeus (Bare Bea) har utviklet filmmanuskriptet. Petter Næss har tidligere hatt suksess med blant annet to av Elling-filmene, Bare Bea og en rekke teaterproduksjoner. Han arbeider for tiden i Sverige med den svensk-norske samproduksjonen Hoppet.

Erlend Loe er en av våre mest populære og leste forfattere, og var inntil nylig langfilmkonsulent i Norsk filmfond. Som manusforfatter hadde Loe stor suksess på kino med den prisbelønte filmen Detektor (2000). Med spillefilmstøtte til Tatt av kvinnen er det imidlertid første gang Loe opplever å se en av sine romaner bli til film:

Planlagt opptaksstart for Tatt av kvinnen er september 2006. Filmen får premiere høsten 2007.

Tatt av kvinnen
Produksjonsselskap: Monster Film AS
Produsent: Olav Øen
Regissør: Petter Næss
Manuskript: Johan Bogaeus
Fotograf: Marius Johansen-Hansen
Distribusjon: SF Norge AS
Opptaksperiode: 05.09.06 – 20.10.06
Opptaks-/visningsformat: 35mm/35mm
Antatt premiere: August/september 2007
Totalbudsjett: NOK 18 000 000
Tilskudd fra Norsk filmfond: NOK 8 500 000

Næss går løs på Loe

Erlend Loes debutroman ”Tatt av kvinnen” skal bli film. Regissør Petter Næss og Monsterfilm har fått 8,5 millioner fra Norsk filmfond. Dermed debuterer Monster Film som spillefilmprodusent

Erlend Loes debutroman ”Tatt av kvinnen” skal bli film. Regissør Petter Næss og Monsterfilm har fått 8,5 millioner fra Norsk filmfond. Dermed debuterer Monster Film som spillefilmprodusent

Tatt av kvinnen handler om en ung og nokså påvirkelig mann som velger å prøve seg på kjærligheten. Han opplever å bli invadert, forelsket og forlatt. Det lyder kanskje ikke vesensforskjellig fra mange filmer vi tror vi har sett de siste årene, vedgår langfilmkonsulent Torun Lian. Men blikket er nytt og friskt, mener hun:

– Kvaliteten i Tatt av kvinnen ligger først og fremst i humoren, som ligger både i innholdet og i formen, sier hun.

Tatt av kvinnen fra 1993 er den første av Loes bøker som filmatiseres. Prosjektet blir produksjonsselskapet Monster Films første spillefilm.

Olav Øen i Monsterfilm og Petter Næss har arbeidet med ideen om en film av Erlend Loes bok i mange år. Fortellingen har vært gjennom samme prosessen som Næss var gjennom med Elling – via teaterscenen til filmmanus. Manusforfatter Johan Bogeus (Bare Bea) har utviklet filmmanuskriptet. Petter Næss har tidligere hatt suksess med blant annet to av Elling-filmene, Bare Bea og en rekke teaterproduksjoner. Han arbeider for tiden i Sverige med den svensk-norske samproduksjonen Hoppet.

Erlend Loe er en av våre mest populære og leste forfattere, og var inntil nylig langfilmkonsulent i Norsk filmfond. Som manusforfatter hadde Loe stor suksess på kino med den prisbelønte filmen Detektor (2000). Med spillefilmstøtte til Tatt av kvinnen er det imidlertid første gang Loe opplever å se en av sine romaner bli til film:

Planlagt opptaksstart for Tatt av kvinnen er september 2006. Filmen får premiere høsten 2007.

Tatt av kvinnen
Produksjonsselskap: Monster Film AS
Produsent: Olav Øen
Regissør: Petter Næss
Manuskript: Johan Bogaeus
Fotograf: Marius Johansen-Hansen
Distribusjon: SF Norge AS
Opptaksperiode: 05.09.06 – 20.10.06
Opptaks-/visningsformat: 35mm/35mm
Antatt premiere: August/september 2007
Totalbudsjett: NOK 18 000 000
Tilskudd fra Norsk filmfond: NOK 8 500 000

MENY