Møt tre debutanter på Blått Lerret

På Blått Lerret 5. april kan du blant annet få møte de tre regi-debutantene Stefan Faldbakken, Joachim Trier og Erik Richter Strand.

På Blått Lerret 5. april kan du blant annet få møte de tre regi-debutantene Stefan Faldbakken, Joachim Trier og Erik Richter Strand.

Onsdag 5. april kan du få møte tre regi-debutanter på Blått Lerret.

Stefan Faldbakken kommer sammen med skuespiller Nicolai Cleve Broch for å fortelle om den urbane thrilleren Uro.

Joachim Trier og produsent Karin Julsrud forteller om prosessen bak den melankolske komedien Reprise som delvis er innspilt i Frankrike.

Erik Richter Strand og forfatter Thomas Seeberg Torjussen om dramaet Sønner.

Det blir vist sekvenser fra filmene.
Programleder er Kjetil Lismoen
Dørene åpner 19.30

OM PROSJEKTENE

Uro
Thrilleren Uro fikk 8,1 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filmfond, av en total kalkyle på 13,4 millioner. Harald Rosenløw Eeg, manusforfatteren bak kritikerroste Hawaii, Oslo, har samarbeidet med debuterende spillefilmregissør Stefan Faldbakken om manuskriptet på filmen.

Langfilmkonsulent Nikolaj Frobenius har sagt følgende om prosjektet han ga støtte til:

– Filmskaperne har lykkes med å tegne et drivende og troverdig portrett av en ung politimann med en voldelig bakgrunn. Dette er en heftig urban thriller med handling lagt til politiets eliteenhet som driver infiltrasjons- og undercoverarbeid for å bekjempe narkotika og organisert kriminalitet. Sjangermessig er prosjektet beslektet med tradisjonen fra Scorseses Mean Streets fram til Refns Pusher-filmer.

Nikolai Cleve Broch er en våre mest etterspurte filmskuespillere som for alvor slo igjennom med tv-serien ”Lekestue” og kinosuksessen Uno.
Produsentene Asle Vatn og Christian Frederik Martin i Friland AS har de siste årene produsert Sara Johnsens Vinterkyss og ungdomsfilmen Tommys Inferno.

Reprise
Joachim Trier debuterer som langfilmregissør med Reprise. Filmen, som produseres av 4 ½ ved Karin Julsrud, ble tildelt 9,5 millioner kroner i tilskudd fra filmfondet av et totalbudsjett på 18,8 millioner.

Langfilmkonsulent Torun Lian har sagt følgende om prosjektet hun ga støtte til:

– Dette blir en leken, humoristisk, men likevel alvorlig ung film om vennskap som blir satt på prøve, om ungdommelig overmot, store drømmer, om litteratur, galskap, punkmusikk, om tapt kjærlighet og erkjennelse av egne begrensninger.

Eskild Vogt og Joachim Trier er begge utdannet fra filmskoler i henholdsvis Paris og London. Begge både skriver og regisserer kortfilmer og har vunnet flere priser og fått stor anerkjennelse bl.a. i Grimstad. Joachim er best kjent for sin kortfilm Procter og har i tillegg vært engasjert som reklamefilmregissør hos Moland Film AS.

Sønner
Et team utdannet fra den norske filmskolen står bak når Erik Richter Strand debuterer som spillefilmregissør

Sønner er historien om Lars, en 23-åring med et temperament som har gitt ham trøbbel hele livet. Når han oppdager at en eldre mann tukler med drabantbyens pubertetsgutter, utløser det et voldsomt raseri i ham. Lars starter et korstog mot overgriperen, men mister kontrollen og er i ferd med å ødelegge dem han ønsker å beskytte.

Daværende langfilmkonsulent Karin Julsrud har sagt følgende om prosjektet hun ga støtte til:

– Sønner er en nøktern, ærlig og sterk historie om et tema som er mer utbredt enn vi orker å forholde oss til. Det er en dypt seriøs film, med sitt helt spesielle tema, men det er også en ung film, laget av et ungt team. Jeg har stor tro på at dette blir en film som både vil opprøre og bevege et bredt publikum.

Erik Richter Strand debuterer som spillefilmregissør og er også medforfatter på Sønner. Han kommer fra Bergen og er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen. Hans kort- og reklamefilmer har hentet hjem priser fra flere internasjonale filmfestivaler, blant andre Cinequest i San Jose og Cannes Lions. Novellefilmen Kjell Universell ble tidligere i år nominert til Amanda for beste TV-produksjon.

Manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen kommer fra Rælingen og har utdanning fra manuslinja ved Den norske filmskolen. Filmene hans har blitt vist ved festivaler verden over, og han ble nominert til Oscar for beste studentfilm med Regjeringen Martin (2003).
Produsent Eric Vogel kommer fra Trondheim og er utdannet produsent fra Den norske filmskolen. Han har produsert en rekke kortfilmer med bred distribusjon i inn- og utland. Senest den Amanda-nominerte novellefilmen Kjell Universell og den prisvinnende animasjonsfilmen Si at alt går bra. Sønner er hans debut som spillefilm-produsent.

Jørgen Storm Rosenberg er medprodusent på filmen. Han kommer fra Ski og har utdanning fra produsentlinja ved Den norske filmskolen. Han har i tillegg til flere kortfilmer produsert Uno, som ble sett av over 300.000 på kino i Norge. Han har også bakgrunn som skuespiller og teaterinstruktør.

Foto: Nicolaj Cleve Broch i ”Uro”

For mer info om arrangementet: Arild Støfring 91 17 89 79.

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grünerløkka i Oslo.

Blått Lerret er et samarbeid mellom Norsk Filminstitutt, Norsk filmforbund, RUSHPRINT, Dagbladet.no, Zoomin og Parkteatret Scene.

Møt tre debutanter på Blått Lerret

På Blått Lerret 5. april kan du blant annet få møte de tre regi-debutantene Stefan Faldbakken, Joachim Trier og Erik Richter Strand.

På Blått Lerret 5. april kan du blant annet få møte de tre regi-debutantene Stefan Faldbakken, Joachim Trier og Erik Richter Strand.

Onsdag 5. april kan du få møte tre regi-debutanter på Blått Lerret.

Stefan Faldbakken kommer sammen med skuespiller Nicolai Cleve Broch for å fortelle om den urbane thrilleren Uro.

Joachim Trier og produsent Karin Julsrud forteller om prosessen bak den melankolske komedien Reprise som delvis er innspilt i Frankrike.

Erik Richter Strand og forfatter Thomas Seeberg Torjussen om dramaet Sønner.

Det blir vist sekvenser fra filmene.
Programleder er Kjetil Lismoen
Dørene åpner 19.30

OM PROSJEKTENE

Uro
Thrilleren Uro fikk 8,1 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filmfond, av en total kalkyle på 13,4 millioner. Harald Rosenløw Eeg, manusforfatteren bak kritikerroste Hawaii, Oslo, har samarbeidet med debuterende spillefilmregissør Stefan Faldbakken om manuskriptet på filmen.

Langfilmkonsulent Nikolaj Frobenius har sagt følgende om prosjektet han ga støtte til:

– Filmskaperne har lykkes med å tegne et drivende og troverdig portrett av en ung politimann med en voldelig bakgrunn. Dette er en heftig urban thriller med handling lagt til politiets eliteenhet som driver infiltrasjons- og undercoverarbeid for å bekjempe narkotika og organisert kriminalitet. Sjangermessig er prosjektet beslektet med tradisjonen fra Scorseses Mean Streets fram til Refns Pusher-filmer.

Nikolai Cleve Broch er en våre mest etterspurte filmskuespillere som for alvor slo igjennom med tv-serien ”Lekestue” og kinosuksessen Uno.
Produsentene Asle Vatn og Christian Frederik Martin i Friland AS har de siste årene produsert Sara Johnsens Vinterkyss og ungdomsfilmen Tommys Inferno.

Reprise
Joachim Trier debuterer som langfilmregissør med Reprise. Filmen, som produseres av 4 ½ ved Karin Julsrud, ble tildelt 9,5 millioner kroner i tilskudd fra filmfondet av et totalbudsjett på 18,8 millioner.

Langfilmkonsulent Torun Lian har sagt følgende om prosjektet hun ga støtte til:

– Dette blir en leken, humoristisk, men likevel alvorlig ung film om vennskap som blir satt på prøve, om ungdommelig overmot, store drømmer, om litteratur, galskap, punkmusikk, om tapt kjærlighet og erkjennelse av egne begrensninger.

Eskild Vogt og Joachim Trier er begge utdannet fra filmskoler i henholdsvis Paris og London. Begge både skriver og regisserer kortfilmer og har vunnet flere priser og fått stor anerkjennelse bl.a. i Grimstad. Joachim er best kjent for sin kortfilm Procter og har i tillegg vært engasjert som reklamefilmregissør hos Moland Film AS.

Sønner
Et team utdannet fra den norske filmskolen står bak når Erik Richter Strand debuterer som spillefilmregissør

Sønner er historien om Lars, en 23-åring med et temperament som har gitt ham trøbbel hele livet. Når han oppdager at en eldre mann tukler med drabantbyens pubertetsgutter, utløser det et voldsomt raseri i ham. Lars starter et korstog mot overgriperen, men mister kontrollen og er i ferd med å ødelegge dem han ønsker å beskytte.

Daværende langfilmkonsulent Karin Julsrud har sagt følgende om prosjektet hun ga støtte til:

– Sønner er en nøktern, ærlig og sterk historie om et tema som er mer utbredt enn vi orker å forholde oss til. Det er en dypt seriøs film, med sitt helt spesielle tema, men det er også en ung film, laget av et ungt team. Jeg har stor tro på at dette blir en film som både vil opprøre og bevege et bredt publikum.

Erik Richter Strand debuterer som spillefilmregissør og er også medforfatter på Sønner. Han kommer fra Bergen og er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen. Hans kort- og reklamefilmer har hentet hjem priser fra flere internasjonale filmfestivaler, blant andre Cinequest i San Jose og Cannes Lions. Novellefilmen Kjell Universell ble tidligere i år nominert til Amanda for beste TV-produksjon.

Manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen kommer fra Rælingen og har utdanning fra manuslinja ved Den norske filmskolen. Filmene hans har blitt vist ved festivaler verden over, og han ble nominert til Oscar for beste studentfilm med Regjeringen Martin (2003).
Produsent Eric Vogel kommer fra Trondheim og er utdannet produsent fra Den norske filmskolen. Han har produsert en rekke kortfilmer med bred distribusjon i inn- og utland. Senest den Amanda-nominerte novellefilmen Kjell Universell og den prisvinnende animasjonsfilmen Si at alt går bra. Sønner er hans debut som spillefilm-produsent.

Jørgen Storm Rosenberg er medprodusent på filmen. Han kommer fra Ski og har utdanning fra produsentlinja ved Den norske filmskolen. Han har i tillegg til flere kortfilmer produsert Uno, som ble sett av over 300.000 på kino i Norge. Han har også bakgrunn som skuespiller og teaterinstruktør.

Foto: Nicolaj Cleve Broch i ”Uro”

For mer info om arrangementet: Arild Støfring 91 17 89 79.

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grünerløkka i Oslo.

Blått Lerret er et samarbeid mellom Norsk Filminstitutt, Norsk filmforbund, RUSHPRINT, Dagbladet.no, Zoomin og Parkteatret Scene.

MENY