Møt Jimmy på Blått Lerret!

Neste Blått Lerret finner sted førstkommende lørdag 18. mars på Parkteatret Scene. Da kan du få høre Christopher Nielsen fortelle den utrolige historien bak animasjons-eventyret Slipp Jimmy fri, mens regissør Vibeke Ringen og hovedrolleinnehaver Ingjerd Egeberg kommer for å snakke om prosessen bak komedien Marias Menn. Og så er det premiere på Trond Fausa Aurvågs kortfilm Alene Menn Sammen.

Neste Blått Lerret finner sted førstkommende lørdag 18. mars på Parkteatret Scene. Da kan du få høre Christopher Nielsen fortelle den utrolige historien bak animasjons-eventyret Slipp Jimmy fri, mens regissør Vibeke Ringen og hovedrolleinnehaver Ingjerd Egeberg kommer for å snakke om prosessen bak komedien Marias Menn. Og så er det premiere på Trond Fausa Aurvågs kortfilm Alene Menn Sammen.

Christopher Nielsens Slipp Jimmy Fri er et historisk gjennombrudd for norsk animasjonsfilm, og har en lang og kompleks produksjonshistorie bak seg. Nielsen har kjempet med den narkomane elefanten Jimmy og et budsjett på over 100 millioner i mer enn 5 år, og er nå straks i mål med premiere 21. april. På Blått Lerret vil han vise sekvenser og fortelle om det kreative samarbeidet med blant annet Are & Odin og Christopher Schau om den norske versjonen, og amerikanske stjerner som Woody Harrelson om den engelskspråklige (som lanseres til høsten).

Vibeke Ringen debuterer som langfilmregissør med komedien Marias Menn. Hun har tidligere bemerket seg som regissør av tv-serien ”Borettslaget” og flere kortfilmer. Ingjerd Egeberg har lang erfaring fra norsk teater og film, blant annet Detektor. Sammen vil de to vise klipp og fortelle om utfordringene ved å lage noe så sjeldent i norsk film som en romantisk komedie.

Trond Fausa Aurvåg er mest kjent som skuespiller i norske filmer som Andreaskorset og Den brysomme mannen. Denne kvelden har han derimot premiere på sin kortfilm Alene Menn Sammen.

Dørene åpner 19.30. Åpen bar og DJ
Programleder er Kjetil Lismoen

MER OM FILMENE:

Slipp Jimmy fri

Persongalleriet i filmen er hentet fra Nielsens kjente tegneserie «To Trøtte Typer». Men denne gangen beveger de seg ut av leiligheten, blant annet til et sirkus der Odd, Geir og Kælle får jobb som dyrepassere for den narkomane elefanten Jimmy. Samtidig møter vi Roy Arnie som drømmer om å drive sitt eget sirkus og erobre verden. Alt Roy Arnie trenger å gjøre er å slippe Jimmy fri – og drømmen vil bli virkelig. Men så rømmer elefanten og flykter opp på vidda. Roy Arnie og de trøtte typene halser etter, men de er ikke alene. Rabiate dyrevernere, morderiske samegangstere og et forfylla jaktlag kaster seg inn i den storslåtte elefantjakten i praktfullt fjellandskap. Der har imidlertid den abstinenslidende Jimmy fått selskap av en usedvanlig heltemodig elg…
Christopher Nielsen er en av våre mest originale tegneserieforfattere og høstet gode kritikker for sin tv-serie «To trøtte typer». Hans første helaftens kinofilm er intet mindre enn Nordens første 3D animerte langfilm for kino. I alt 130 mennesker fra ulike land har vært involvert i produksjonen og Hollywood-stjerner som Woody Harrelson og Kyle Mac Lachlan har allerede lagt på stemmer til den engelske versjonen.
Produsent er Storm Studio ved Lars Hellebust.

Marias Menn
Maria er førti – med tre herlige barn og en jobb hun elsker. Når den modne og vellykkede psykiateren Fredrik kommer inn i Marias liv ligger alt til rette for Det Perfekte Livet. Så dukker Jonas opp. Jonas er tjueto, elsker paragliding og er mildt sagt festlig. To menn – to helt forskjellige verdener, hvordan skal Maria klare å velge?
Ingjerd Egeberg spiller hovedrollen som Maria, Jonas spilles av Mats Eldøen og den danske skuespilleren Jens Jørn Spottag spiller rollen som Fredrik. Regien er ved spillefilmdebutant Vibeke Ringen. Det er Maipo ved Synnøve Hørsdal som produserer filmen.

Alene Menn Sammen.
En tragikomedie om en mann som dyrker gamle minner og heller vil drukne i sin egen selvmedlidenhet enn å begi seg ut i et kjærlighetsforhold igjen.
Produsent er Filmpilotene.

For mer info om arrangementet: Arild Støfring 91 17 89 79.

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grünerløkka i Oslo.

Blått Lerret er et samarbeid mellom Norsk Filminstitutt, Norsk filmforbund, RUSHPRINT, Dagbladet.no, Zoomin og Parkteatret Scene.

Møt Jimmy på Blått Lerret!

Neste Blått Lerret finner sted førstkommende lørdag 18. mars på Parkteatret Scene. Da kan du få høre Christopher Nielsen fortelle den utrolige historien bak animasjons-eventyret Slipp Jimmy fri, mens regissør Vibeke Ringen og hovedrolleinnehaver Ingjerd Egeberg kommer for å snakke om prosessen bak komedien Marias Menn. Og så er det premiere på Trond Fausa Aurvågs kortfilm Alene Menn Sammen.

Neste Blått Lerret finner sted førstkommende lørdag 18. mars på Parkteatret Scene. Da kan du få høre Christopher Nielsen fortelle den utrolige historien bak animasjons-eventyret Slipp Jimmy fri, mens regissør Vibeke Ringen og hovedrolleinnehaver Ingjerd Egeberg kommer for å snakke om prosessen bak komedien Marias Menn. Og så er det premiere på Trond Fausa Aurvågs kortfilm Alene Menn Sammen.

Christopher Nielsens Slipp Jimmy Fri er et historisk gjennombrudd for norsk animasjonsfilm, og har en lang og kompleks produksjonshistorie bak seg. Nielsen har kjempet med den narkomane elefanten Jimmy og et budsjett på over 100 millioner i mer enn 5 år, og er nå straks i mål med premiere 21. april. På Blått Lerret vil han vise sekvenser og fortelle om det kreative samarbeidet med blant annet Are & Odin og Christopher Schau om den norske versjonen, og amerikanske stjerner som Woody Harrelson om den engelskspråklige (som lanseres til høsten).

Vibeke Ringen debuterer som langfilmregissør med komedien Marias Menn. Hun har tidligere bemerket seg som regissør av tv-serien ”Borettslaget” og flere kortfilmer. Ingjerd Egeberg har lang erfaring fra norsk teater og film, blant annet Detektor. Sammen vil de to vise klipp og fortelle om utfordringene ved å lage noe så sjeldent i norsk film som en romantisk komedie.

Trond Fausa Aurvåg er mest kjent som skuespiller i norske filmer som Andreaskorset og Den brysomme mannen. Denne kvelden har han derimot premiere på sin kortfilm Alene Menn Sammen.

Dørene åpner 19.30. Åpen bar og DJ
Programleder er Kjetil Lismoen

MER OM FILMENE:

Slipp Jimmy fri

Persongalleriet i filmen er hentet fra Nielsens kjente tegneserie «To Trøtte Typer». Men denne gangen beveger de seg ut av leiligheten, blant annet til et sirkus der Odd, Geir og Kælle får jobb som dyrepassere for den narkomane elefanten Jimmy. Samtidig møter vi Roy Arnie som drømmer om å drive sitt eget sirkus og erobre verden. Alt Roy Arnie trenger å gjøre er å slippe Jimmy fri – og drømmen vil bli virkelig. Men så rømmer elefanten og flykter opp på vidda. Roy Arnie og de trøtte typene halser etter, men de er ikke alene. Rabiate dyrevernere, morderiske samegangstere og et forfylla jaktlag kaster seg inn i den storslåtte elefantjakten i praktfullt fjellandskap. Der har imidlertid den abstinenslidende Jimmy fått selskap av en usedvanlig heltemodig elg…
Christopher Nielsen er en av våre mest originale tegneserieforfattere og høstet gode kritikker for sin tv-serie «To trøtte typer». Hans første helaftens kinofilm er intet mindre enn Nordens første 3D animerte langfilm for kino. I alt 130 mennesker fra ulike land har vært involvert i produksjonen og Hollywood-stjerner som Woody Harrelson og Kyle Mac Lachlan har allerede lagt på stemmer til den engelske versjonen.
Produsent er Storm Studio ved Lars Hellebust.

Marias Menn
Maria er førti – med tre herlige barn og en jobb hun elsker. Når den modne og vellykkede psykiateren Fredrik kommer inn i Marias liv ligger alt til rette for Det Perfekte Livet. Så dukker Jonas opp. Jonas er tjueto, elsker paragliding og er mildt sagt festlig. To menn – to helt forskjellige verdener, hvordan skal Maria klare å velge?
Ingjerd Egeberg spiller hovedrollen som Maria, Jonas spilles av Mats Eldøen og den danske skuespilleren Jens Jørn Spottag spiller rollen som Fredrik. Regien er ved spillefilmdebutant Vibeke Ringen. Det er Maipo ved Synnøve Hørsdal som produserer filmen.

Alene Menn Sammen.
En tragikomedie om en mann som dyrker gamle minner og heller vil drukne i sin egen selvmedlidenhet enn å begi seg ut i et kjærlighetsforhold igjen.
Produsent er Filmpilotene.

For mer info om arrangementet: Arild Støfring 91 17 89 79.

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grünerløkka i Oslo.

Blått Lerret er et samarbeid mellom Norsk Filminstitutt, Norsk filmforbund, RUSHPRINT, Dagbladet.no, Zoomin og Parkteatret Scene.

MENY