Storstilt digitalt seminar

Norsk filmutvikling inviterer i begynnelsen av april til filmseminar om muligheter og utfordringer innen design av digitale sett og omgivelser for film. Foredragsholdere er ledende profiler fra filmproduksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo.

Norsk filmutvikling inviterer i begynnelsen av april til filmseminar om muligheter og utfordringer innen design av digitale sett og omgivelser for film. Foredragsholdere er ledende profiler fra filmproduksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo.

Digitale sett og omgivelser er med på å skape viktige scener i mange filmer, og for hver ny film utvides grensene for hva som er mulig gjennom nye teknikker og teknologier. Norsk filmutvikling inviterer derfor til seminar i april der ledende foredragsholdere fra produksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo synliggjør muligheter og utfordringer i design av digitale sett og omgivelser for film.

Den profilerte produksjonsdesigner Alex McDowell kommer for å snakke om digitale og fysiske sett. McDowell har gjort production design for filmer som “Corpse Bride”, “Charlie and the Chocolate Factory” (se foto), “The Terminal”, “Minority Report”, “Fight Club”, “Fear and Loathing in Las Vegas” m. fl.

Visual effects designer Eric Hanson fra LA vil gi en innføring i design av digitale sett med eksempler fra “The Fifth Element” og “The Day After Tomorrow” m. fl., samtidig som han vil vise hva som kan gjøres for mindre produksjoner.

CG manager Dayne Cowan fra London firmaet Double Negative, med nøkkelscener for “Harry Potter” bak seg, presenterer ‘Gotham City’ fra “Batman Begins”.
VFX artistene Torgeir Busch og Aksel Jermstad fra Oslo presenterer arbeider fra den prisvinnende svenske “Storm” (2006).

Seminaret er rettet mot skandinaviske regissører, produsenter, produksjonsdesignere, manusforfattere og visuelle effektmakere, samt designere og arkitekter interesserte i film-design. Målet er å gi de en oversikt over og en innsikt i digitale sett og omgivelser for film. Seminaret holdes på engelsk, men spørsmål kan stilles på norsk

Seminaret holdes i Tancred kinosal, Filmens hus, Oslo, onsdag 5.april. Seminaravgift på 750 kr inkluderer lunsj i Ben’s Café. Det er et begrenset antall plasser og bindende påmelding bør sendes snarest og senest den 13. mars 2006 til [email protected]

Eric Hanson som også underviser ved Gnomon School of Visual Effects i Hollywood vil lede en heldags workshop om design av digitale sett for inntil 12 personer torsdag 6. april. Egenandel: 1500 kr. Grunnkunskaper i 3D (Maya eller liknende) er en forutsetning. Kortfattet søknad med CV sendes NFU senest den 27. februar 2006 på [email protected].

Angela Amoroso er prosjektleder for Norsk filmutvikling og ansvarlig for seminaret i samarbeide med ekstern fagansvarlig konsulent Kim Baumann Larsen, arkitekt og Founding Advisory Board medlem av CGSociety.org.

Foto: «Charlie og sjokoladefabrikken» som produksjonsdesigner Alex McDowell jobbet på.

Storstilt digitalt seminar

Norsk filmutvikling inviterer i begynnelsen av april til filmseminar om muligheter og utfordringer innen design av digitale sett og omgivelser for film. Foredragsholdere er ledende profiler fra filmproduksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo.

Norsk filmutvikling inviterer i begynnelsen av april til filmseminar om muligheter og utfordringer innen design av digitale sett og omgivelser for film. Foredragsholdere er ledende profiler fra filmproduksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo.

Digitale sett og omgivelser er med på å skape viktige scener i mange filmer, og for hver ny film utvides grensene for hva som er mulig gjennom nye teknikker og teknologier. Norsk filmutvikling inviterer derfor til seminar i april der ledende foredragsholdere fra produksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo synliggjør muligheter og utfordringer i design av digitale sett og omgivelser for film.

Den profilerte produksjonsdesigner Alex McDowell kommer for å snakke om digitale og fysiske sett. McDowell har gjort production design for filmer som “Corpse Bride”, “Charlie and the Chocolate Factory” (se foto), “The Terminal”, “Minority Report”, “Fight Club”, “Fear and Loathing in Las Vegas” m. fl.

Visual effects designer Eric Hanson fra LA vil gi en innføring i design av digitale sett med eksempler fra “The Fifth Element” og “The Day After Tomorrow” m. fl., samtidig som han vil vise hva som kan gjøres for mindre produksjoner.

CG manager Dayne Cowan fra London firmaet Double Negative, med nøkkelscener for “Harry Potter” bak seg, presenterer ‘Gotham City’ fra “Batman Begins”.
VFX artistene Torgeir Busch og Aksel Jermstad fra Oslo presenterer arbeider fra den prisvinnende svenske “Storm” (2006).

Seminaret er rettet mot skandinaviske regissører, produsenter, produksjonsdesignere, manusforfattere og visuelle effektmakere, samt designere og arkitekter interesserte i film-design. Målet er å gi de en oversikt over og en innsikt i digitale sett og omgivelser for film. Seminaret holdes på engelsk, men spørsmål kan stilles på norsk

Seminaret holdes i Tancred kinosal, Filmens hus, Oslo, onsdag 5.april. Seminaravgift på 750 kr inkluderer lunsj i Ben’s Café. Det er et begrenset antall plasser og bindende påmelding bør sendes snarest og senest den 13. mars 2006 til [email protected]

Eric Hanson som også underviser ved Gnomon School of Visual Effects i Hollywood vil lede en heldags workshop om design av digitale sett for inntil 12 personer torsdag 6. april. Egenandel: 1500 kr. Grunnkunskaper i 3D (Maya eller liknende) er en forutsetning. Kortfattet søknad med CV sendes NFU senest den 27. februar 2006 på [email protected].

Angela Amoroso er prosjektleder for Norsk filmutvikling og ansvarlig for seminaret i samarbeide med ekstern fagansvarlig konsulent Kim Baumann Larsen, arkitekt og Founding Advisory Board medlem av CGSociety.org.

Foto: «Charlie og sjokoladefabrikken» som produksjonsdesigner Alex McDowell jobbet på.

MENY