Ny database for animasjon

Foreningen for norsk animasjonsfilm lanserer en ny database etter samme lest som imdb.com. Måler er å skape en oversikt over en voksende norsk produksjon, og samtidig tilføre det norske animasjonsmiljøet økt synlighet.

Foreningen for norsk animasjonsfilm lanserer en ny database etter samme lest som imdb.com. Måler er å skape en oversikt over en voksende norsk produksjon, og samtidig tilføre det norske animasjonsmiljøet økt synlighet.

Foreningen for animert film har vært på beina i ett år, og har drevet nettstedet norskanimasjon.no siden april 2005. Nå lanserer foreningen en nettbasert database over norsk animasjonsproduksjon. Målsetningen er å bygge opp en database som kartlegger dagens norske animasjonsmiljø, og samtidig gi en oversikt over hva som har blitt produsert og hva som er under produksjon av animasjon i Norge, heter det i en pressemelding fra Foreningen for norsk animasjonsfilm.

Bakgrunnen for satsingen er den voksende aktiviteten innen norsk animasjonsfilm.
I april slippes den første norske 3D dataanimerte langfilmen, Slipp Jimmy fri på kino. Samtidig går den 3D dataanimerte TV-serien om redningsskøyta Elias på TV2, Torill Koves animerte kortfilm Den danske dikteren (se foto) var en av to norske bidrag ved årets filmfestival i Berlin, og Anita Killis animerte kortfilm Tornehekken er en av Norges mestvinnende filmer med mer enn 200 utmerkelser fra hele verden.

”Forhåpentligvis vil dette være en tjeneste som gir nyutdannede animatører og nystartede produksjonsselskaper mer oppmerksomhet rundt sine produksjoner”, uttaler redaktør for norskanimasjon.no, Tom-Erik Lønnerød.

I tillegg til å dokumentere nye animasjonsproduksjoner vil databasen på sikt også gi en historisk oversikt over den norske animasjonsproduksjonen. Her vil man finne informasjon om filmene til Ivo Caprino, samt mindre kjente animasjonskjemper, som Wilfred Jensenius og Trygve Rasmussen.

Databasen er utformet som en Internet Movie Database (imdb.com) i miniatyr, hvor filmskaperne selv kan sende inn informasjon om filmproduksjoner, som så sjekkes og publiseres av redaksjonen på norskanimasjon.no. Slik sett er det animasjonsmiljøet selv som er med på å bygge opp databasen og som legger lista for hvor mye informasjon som er tilgjengelig. Ved lanseringstidspunktet er i overkant av 200 filmer registrert.

For mer informasjon:
Tom-Erik Lønnerød, redaktør norskanimasjon.no; 906 09 571, [email protected]
Kajsa Næss, animatør og grunnlegger av Foreningen for animert film; [email protected]
Lise Fearnley, animatør/produsent og medlem av Foreningen for animert film; 922 87 236, [email protected]

Ny database for animasjon

Foreningen for norsk animasjonsfilm lanserer en ny database etter samme lest som imdb.com. Måler er å skape en oversikt over en voksende norsk produksjon, og samtidig tilføre det norske animasjonsmiljøet økt synlighet.

Foreningen for norsk animasjonsfilm lanserer en ny database etter samme lest som imdb.com. Måler er å skape en oversikt over en voksende norsk produksjon, og samtidig tilføre det norske animasjonsmiljøet økt synlighet.

Foreningen for animert film har vært på beina i ett år, og har drevet nettstedet norskanimasjon.no siden april 2005. Nå lanserer foreningen en nettbasert database over norsk animasjonsproduksjon. Målsetningen er å bygge opp en database som kartlegger dagens norske animasjonsmiljø, og samtidig gi en oversikt over hva som har blitt produsert og hva som er under produksjon av animasjon i Norge, heter det i en pressemelding fra Foreningen for norsk animasjonsfilm.

Bakgrunnen for satsingen er den voksende aktiviteten innen norsk animasjonsfilm.
I april slippes den første norske 3D dataanimerte langfilmen, Slipp Jimmy fri på kino. Samtidig går den 3D dataanimerte TV-serien om redningsskøyta Elias på TV2, Torill Koves animerte kortfilm Den danske dikteren (se foto) var en av to norske bidrag ved årets filmfestival i Berlin, og Anita Killis animerte kortfilm Tornehekken er en av Norges mestvinnende filmer med mer enn 200 utmerkelser fra hele verden.

”Forhåpentligvis vil dette være en tjeneste som gir nyutdannede animatører og nystartede produksjonsselskaper mer oppmerksomhet rundt sine produksjoner”, uttaler redaktør for norskanimasjon.no, Tom-Erik Lønnerød.

I tillegg til å dokumentere nye animasjonsproduksjoner vil databasen på sikt også gi en historisk oversikt over den norske animasjonsproduksjonen. Her vil man finne informasjon om filmene til Ivo Caprino, samt mindre kjente animasjonskjemper, som Wilfred Jensenius og Trygve Rasmussen.

Databasen er utformet som en Internet Movie Database (imdb.com) i miniatyr, hvor filmskaperne selv kan sende inn informasjon om filmproduksjoner, som så sjekkes og publiseres av redaksjonen på norskanimasjon.no. Slik sett er det animasjonsmiljøet selv som er med på å bygge opp databasen og som legger lista for hvor mye informasjon som er tilgjengelig. Ved lanseringstidspunktet er i overkant av 200 filmer registrert.

For mer informasjon:
Tom-Erik Lønnerød, redaktør norskanimasjon.no; 906 09 571, [email protected]
Kajsa Næss, animatør og grunnlegger av Foreningen for animert film; [email protected]
Lise Fearnley, animatør/produsent og medlem av Foreningen for animert film; 922 87 236, [email protected]

MENY