Filmer med sprengkraft

Denne helgen og neste uke skal det snakkes og debatteres om film på både Filmport og Oslo dokumentarkino.

Denne helgen og neste uke skal det snakkes og debatteres om film på både Filmport og Oslo dokumentarkino.

Neste uke skal filmer tematiseres og debatteres i Oslo. Først ute er Filmport som kan by på en rekke filmer med politisk slagside, enten det er Oscar-nominerte filmer som Paradis Nå (se foto) og Good night and Good luck eller Michael Hanekes siste filmSkjult.
Filmport er et årlig ”førslepp” av filmer som kommer opp på Oslo-kinoene i løpet av våren. I forbindelse med visningene av filmene arrangeres samtaler og debatter om innholdet. Årets arrangement finner sted på Vika kino i Oslo mellom 3. og 7. februar.
www.filmport.no

Oslo Dokumentarkino har spesialisert seg på liknende tematiseringer med fokus på politisk dokumentarfilm. Mandag 6.februar kan dokumentarkinoen by på to premierer – verdens første ”drama-dokumentar-musikal” og en ny norsk dokumentar om Irak. Hvem styrer Amerika? er den usannsynlige tittelen på drama-dokumentar-musikalen. Irak: En hær i støpeskjeen er en annen aktuell norsk dokumentar av NRK-reporter Sigurd Falkenberg Mikkelsen. Den handler om arbeidet med å bygge opp en ny hær i Irak.
Etter visningen av filmen blir det debatt med NRKs Bjørn Hansen som debattleder, Oberstløytnant Terje Torsteinson ved Forsvarets Stabsskole, forsker ved NUPI , Henrik Thune, og Sigurd Falkenberg Mikkelsen selv.

Program:
Kl. 18:00: Hvem styrer Amerika?
Film: The American Ruling Class
USA 2005, 90 min. Bill. Kr 50 (Dørene åpner 17:30)

Kl 20:00: USA ut av Irak?
Film: Irak: En hær i støpeskjeen
Av Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Norge 2006, 52 min.

Oslo Dokumentarkino finner du i Parkteatret Scene på Grüneløkka.

www.dokumentarkino.no

Filmer med sprengkraft

Denne helgen og neste uke skal det snakkes og debatteres om film på både Filmport og Oslo dokumentarkino.

Denne helgen og neste uke skal det snakkes og debatteres om film på både Filmport og Oslo dokumentarkino.

Neste uke skal filmer tematiseres og debatteres i Oslo. Først ute er Filmport som kan by på en rekke filmer med politisk slagside, enten det er Oscar-nominerte filmer som Paradis Nå (se foto) og Good night and Good luck eller Michael Hanekes siste filmSkjult.
Filmport er et årlig ”førslepp” av filmer som kommer opp på Oslo-kinoene i løpet av våren. I forbindelse med visningene av filmene arrangeres samtaler og debatter om innholdet. Årets arrangement finner sted på Vika kino i Oslo mellom 3. og 7. februar.
www.filmport.no

Oslo Dokumentarkino har spesialisert seg på liknende tematiseringer med fokus på politisk dokumentarfilm. Mandag 6.februar kan dokumentarkinoen by på to premierer – verdens første ”drama-dokumentar-musikal” og en ny norsk dokumentar om Irak. Hvem styrer Amerika? er den usannsynlige tittelen på drama-dokumentar-musikalen. Irak: En hær i støpeskjeen er en annen aktuell norsk dokumentar av NRK-reporter Sigurd Falkenberg Mikkelsen. Den handler om arbeidet med å bygge opp en ny hær i Irak.
Etter visningen av filmen blir det debatt med NRKs Bjørn Hansen som debattleder, Oberstløytnant Terje Torsteinson ved Forsvarets Stabsskole, forsker ved NUPI , Henrik Thune, og Sigurd Falkenberg Mikkelsen selv.

Program:
Kl. 18:00: Hvem styrer Amerika?
Film: The American Ruling Class
USA 2005, 90 min. Bill. Kr 50 (Dørene åpner 17:30)

Kl 20:00: USA ut av Irak?
Film: Irak: En hær i støpeskjeen
Av Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Norge 2006, 52 min.

Oslo Dokumentarkino finner du i Parkteatret Scene på Grüneløkka.

www.dokumentarkino.no

MENY