Frogner kino gjenåpnes

Søndag gjenoppstår Frogner Kino, i dag er det snikåpning med konserter og filmvisning. Den ærverdige bygningen skal huse miksekino og digital kino og være en romslig ”filmkulturell storstue”, ifølge eieren Chimneypot.

Søndag gjenoppstår Frogner Kino, i dag er det snikåpning med konserter og filmvisning. Den ærverdige bygningen skal huse miksekino og digital kino og være en romslig ”filmkulturell storstue”, ifølge eieren Chimneypot.

Det så lenge ut som ærverdige Frogner kino skulle ende opp som både parkeringshus og matbutikk, men så tok Oslo kommune seg kraftig sammen og ga den kultur-amnesti.
I dag gjenåpner Frogner kino med et storstilt arrangement på kvelden. Da blir det underholdning for spesielt inviterte med Bertine Zetlitz og Klovner i kamp, samt filmklipp fra premiereklare norske filmer som Gymnaslærer Pedersen og den svenske spesialeffekt-filmen Storm. For de som har ekstra tid inviterer arrangøren til veterantrikk-tur til åpningen på Frogner. Trikken stanser på Stortorvet kl 19.35, Jernbanetorget kl 19.38 og Nationalteateret kl 19.43. Selve åpningen begynner kl.20.00.

Miksekino og filmkulturell storstue, kaller de nye eierne, The Chimney Pot og Drylab, nye Frogner kino. Her skal det arrangeres filmmatinéer, bydelsarrangementer og høytidelige premierer. Kinoens kafé får alle rettigheter og det loves et spennende kjøkken.

”Lokalet vil beholde fortidens stemning og stil, men få de fasiliteter som kreves av en moderne kino. Salen blir ombygget etter de strengeste krav til både akustikk og bildeprojeksjon”, heter det.

Og sist, men ikke minst: Frogner kino får en av Norges første digitale kinosaler, med 2k digitalprojektor. Det blir Oslos første digitale kino med regulære visninger. Kinoen har inngått et samarbeid med det britiske selskapet Arts Alliance Media, som i disse dager digitaliserer 240 kinoer i Storbritannia (se intervju i siste utgave av RUSHPRINT). Kinoen er ombygget for å tilfredsstille kravene til THX standard for lyd og bilde, og får til sammen 180 sitteplasser. Kinoen blir linket mot Drylab, noe som gir muligheter for å mikse mot oppdaterte versjoner av filmen projisert digitalt i 2K. Maskinene er linket opp mot The Chimney Pots servere som tilbyr et av Skandinavias største lydeffekt-arkiver.

www.frognerkino.no

Frogner kino gjenåpnes

Søndag gjenoppstår Frogner Kino, i dag er det snikåpning med konserter og filmvisning. Den ærverdige bygningen skal huse miksekino og digital kino og være en romslig ”filmkulturell storstue”, ifølge eieren Chimneypot.

Søndag gjenoppstår Frogner Kino, i dag er det snikåpning med konserter og filmvisning. Den ærverdige bygningen skal huse miksekino og digital kino og være en romslig ”filmkulturell storstue”, ifølge eieren Chimneypot.

Det så lenge ut som ærverdige Frogner kino skulle ende opp som både parkeringshus og matbutikk, men så tok Oslo kommune seg kraftig sammen og ga den kultur-amnesti.
I dag gjenåpner Frogner kino med et storstilt arrangement på kvelden. Da blir det underholdning for spesielt inviterte med Bertine Zetlitz og Klovner i kamp, samt filmklipp fra premiereklare norske filmer som Gymnaslærer Pedersen og den svenske spesialeffekt-filmen Storm. For de som har ekstra tid inviterer arrangøren til veterantrikk-tur til åpningen på Frogner. Trikken stanser på Stortorvet kl 19.35, Jernbanetorget kl 19.38 og Nationalteateret kl 19.43. Selve åpningen begynner kl.20.00.

Miksekino og filmkulturell storstue, kaller de nye eierne, The Chimney Pot og Drylab, nye Frogner kino. Her skal det arrangeres filmmatinéer, bydelsarrangementer og høytidelige premierer. Kinoens kafé får alle rettigheter og det loves et spennende kjøkken.

”Lokalet vil beholde fortidens stemning og stil, men få de fasiliteter som kreves av en moderne kino. Salen blir ombygget etter de strengeste krav til både akustikk og bildeprojeksjon”, heter det.

Og sist, men ikke minst: Frogner kino får en av Norges første digitale kinosaler, med 2k digitalprojektor. Det blir Oslos første digitale kino med regulære visninger. Kinoen har inngått et samarbeid med det britiske selskapet Arts Alliance Media, som i disse dager digitaliserer 240 kinoer i Storbritannia (se intervju i siste utgave av RUSHPRINT). Kinoen er ombygget for å tilfredsstille kravene til THX standard for lyd og bilde, og får til sammen 180 sitteplasser. Kinoen blir linket mot Drylab, noe som gir muligheter for å mikse mot oppdaterte versjoner av filmen projisert digitalt i 2K. Maskinene er linket opp mot The Chimney Pots servere som tilbyr et av Skandinavias største lydeffekt-arkiver.

www.frognerkino.no

MENY