Ang Lees produsent til Kosmorama

Golden Globe-vinner James Schamus, en av produsentene bak årets Oscar-favoritt Brokeback Mountain, kommer til Trondheim i mars som gjest under filmfestivalen i byen.

Golden Globe-vinner James Schamus, en av produsentene bak årets Oscar-favoritt Brokeback Mountain, kommer til Trondheim i mars som gjest under filmfestivalen i byen.

Den ferske Golden Globe-vinneren James Schamus besøker Trondheim i anledning filmfestivalen Kosmorama i mars. Schamus står som produsent av Brokeback Mountain, som tegner til å bli årets klare Oscar-favoritt.

Schamus har en imponerende CV. Han begynte som såkalt uavhengig produsent av lavbudsjettfilmer som Poison, Swoon og In the Soup. Han innledet samarbeidet med Ang Lee i 1994 som co-produsent av Spis, drikk, mann, kvinne. Det ledet til et profilert samarbeid som har gjort dem til de siste årenes mest kritikerroste regissør/produsent-duo i særlig amerikansk film. Med filmer som Stolthet og Fordom, Ice Storm og Snikende Tiger, Skjult Drage har de tatt steget inn i mainstreamfilmen og fornyet den – nå sist med den banebrytende ”homsewestern-filmen” Brokeback Mountain.

Schamus er en ettertraktet festivaldeltaker og andre festivaler, som Haugesund, har tidligere forsøkt å lokke ham til Norge. Hvorfor nettopp ukjente Kosmorama fikk napp skyldes visstnok at Schamus tilbrakte et år i Trondheim i sine unge år som utvekslingsstudent.

Andre gjester under festivalen blir Liv Ullmann, Nils Petter Sundgren (”Sveriges største filmkritiker gjennom tidene”), og regissør Hans Petter Moland.

Kosmorama går av stabelen 24.-30. mars 2006.

www.kosmorama.no

Ang Lees produsent til Kosmorama

Golden Globe-vinner James Schamus, en av produsentene bak årets Oscar-favoritt Brokeback Mountain, kommer til Trondheim i mars som gjest under filmfestivalen i byen.

Golden Globe-vinner James Schamus, en av produsentene bak årets Oscar-favoritt Brokeback Mountain, kommer til Trondheim i mars som gjest under filmfestivalen i byen.

Den ferske Golden Globe-vinneren James Schamus besøker Trondheim i anledning filmfestivalen Kosmorama i mars. Schamus står som produsent av Brokeback Mountain, som tegner til å bli årets klare Oscar-favoritt.

Schamus har en imponerende CV. Han begynte som såkalt uavhengig produsent av lavbudsjettfilmer som Poison, Swoon og In the Soup. Han innledet samarbeidet med Ang Lee i 1994 som co-produsent av Spis, drikk, mann, kvinne. Det ledet til et profilert samarbeid som har gjort dem til de siste årenes mest kritikerroste regissør/produsent-duo i særlig amerikansk film. Med filmer som Stolthet og Fordom, Ice Storm og Snikende Tiger, Skjult Drage har de tatt steget inn i mainstreamfilmen og fornyet den – nå sist med den banebrytende ”homsewestern-filmen” Brokeback Mountain.

Schamus er en ettertraktet festivaldeltaker og andre festivaler, som Haugesund, har tidligere forsøkt å lokke ham til Norge. Hvorfor nettopp ukjente Kosmorama fikk napp skyldes visstnok at Schamus tilbrakte et år i Trondheim i sine unge år som utvekslingsstudent.

Andre gjester under festivalen blir Liv Ullmann, Nils Petter Sundgren (”Sveriges største filmkritiker gjennom tidene”), og regissør Hans Petter Moland.

Kosmorama går av stabelen 24.-30. mars 2006.

www.kosmorama.no

MENY