Møt statsministeren på Blått Lerret

Møt Jens Stoltenberg i samtale om film og politikk på Blått Lerret onsdag 9.november.

Møt Jens Stoltenberg i samtale om film og politikk på Blått Lerret onsdag 9.november.

Neste onsdag 9.november er Blått Lerret på Parkteatret i Oslo viet aktuelle dokumentarprosjekter.

Da kommer statsminister Jens Stoltenberg og regissør Aslaug Holm for å fortelle om prosessen bak hennes ambisiøse kinodokumentar Oljeberget – der hun har fulgt Ap-lederen fra 2003 og fram til valgseieren i høst.

Amandavinner Monica Csango og Nina Grünfeld i samtale om deres unike dokumentarportretter av egen familie i Evig din og Grünfeld: Ukjent opphav. Vi stiller spørsmålet: Hvordan jobbe med en historie man selv er sterkt involvert i?

Det blir premiere på kort-dokumentaren Klovnebarna av Jannicke Systad Jacobsen og Karin Beate Nøsterud

Det blir vist sekvenser fra filmene. Klovnebarna vises i sin helhet.
Programleder er Kjetil Lismoen
Dørene åpner 19.30

OM PROSJEKTENE:

Oljeberget
Helt siden 2003 har dokumentarfilmskaper Aslaug Holm fulgt Jens Stoltenbergs vei til statsminsterposten. Filmen, som får kinopremiere på nyåret, er et ambisiøs portrett ikke bare av en politiker, men den historiske epoken han representerer.
– Jens Stoltenberg representerer partiet som bygde opp et velferdssamfunn, sa Aslaug Holm til RUSHPRINT da hun startet på filmen i 2003. Samtidig har partiet stått overfor store utfordringer med å tilpasse seg tiden vi lever i. Gjennom Stoltenberg har jeg ønsket å belyse noen av disse endringene og hva som foregår blant velgerne.
Aslaug Holm er ofte tilskrevet mye av æren for den intimiteten filmskaperne fikk med sangkoret fra Berlevåg i ”Heftig og Begeistret”. Hennes metode som dokumentarist handler om å etablere tillitt med intervjuobjektene og ikke gjemme seg bak kamera, som hun selv har formulert det.

Evig din og Grünfeld: Ukjent opphav
Monica Csangos Evig din og Nina Grünfelds Grünfeld: Ukjent opphav er to helt unike dokumentarfilmer i ny norsk filmhistorie. Begge filmer er nærgående, og noen ganger ubehagelige portretter av filmskapernes egen familie, samtidig som de berører sentrale spørsmål knyttet til hvordan identitet skapes og fornektes i skyggen av Holocaust.
Når Csango og Grünfeld skulle lage hver sin film om deres egen families mystiske fortid, sto de begge overfor et klassisk dilemma: Hvordan jobbe med en historie man selv er sterkt involvert i?

Klovnebarna
Denne korte dokumentaren utspiller seg blant gatebarn i Guatemala City. Det var der fotografen Karin Beate Nøsterud på oppdrag for Redd Barna oppdaget en gjeng med barn som opptrådte for ventende biler foran lyskryss. Senere fikk hun med seg regissør Jannicke Systad Jacobsen og dokumenterte disse hendelsene til en liten kortfilm….

Møt statsministeren på Blått Lerret

Møt Jens Stoltenberg i samtale om film og politikk på Blått Lerret onsdag 9.november.

Møt Jens Stoltenberg i samtale om film og politikk på Blått Lerret onsdag 9.november.

Neste onsdag 9.november er Blått Lerret på Parkteatret i Oslo viet aktuelle dokumentarprosjekter.

Da kommer statsminister Jens Stoltenberg og regissør Aslaug Holm for å fortelle om prosessen bak hennes ambisiøse kinodokumentar Oljeberget – der hun har fulgt Ap-lederen fra 2003 og fram til valgseieren i høst.

Amandavinner Monica Csango og Nina Grünfeld i samtale om deres unike dokumentarportretter av egen familie i Evig din og Grünfeld: Ukjent opphav. Vi stiller spørsmålet: Hvordan jobbe med en historie man selv er sterkt involvert i?

Det blir premiere på kort-dokumentaren Klovnebarna av Jannicke Systad Jacobsen og Karin Beate Nøsterud

Det blir vist sekvenser fra filmene. Klovnebarna vises i sin helhet.
Programleder er Kjetil Lismoen
Dørene åpner 19.30

OM PROSJEKTENE:

Oljeberget
Helt siden 2003 har dokumentarfilmskaper Aslaug Holm fulgt Jens Stoltenbergs vei til statsminsterposten. Filmen, som får kinopremiere på nyåret, er et ambisiøs portrett ikke bare av en politiker, men den historiske epoken han representerer.
– Jens Stoltenberg representerer partiet som bygde opp et velferdssamfunn, sa Aslaug Holm til RUSHPRINT da hun startet på filmen i 2003. Samtidig har partiet stått overfor store utfordringer med å tilpasse seg tiden vi lever i. Gjennom Stoltenberg har jeg ønsket å belyse noen av disse endringene og hva som foregår blant velgerne.
Aslaug Holm er ofte tilskrevet mye av æren for den intimiteten filmskaperne fikk med sangkoret fra Berlevåg i ”Heftig og Begeistret”. Hennes metode som dokumentarist handler om å etablere tillitt med intervjuobjektene og ikke gjemme seg bak kamera, som hun selv har formulert det.

Evig din og Grünfeld: Ukjent opphav
Monica Csangos Evig din og Nina Grünfelds Grünfeld: Ukjent opphav er to helt unike dokumentarfilmer i ny norsk filmhistorie. Begge filmer er nærgående, og noen ganger ubehagelige portretter av filmskapernes egen familie, samtidig som de berører sentrale spørsmål knyttet til hvordan identitet skapes og fornektes i skyggen av Holocaust.
Når Csango og Grünfeld skulle lage hver sin film om deres egen families mystiske fortid, sto de begge overfor et klassisk dilemma: Hvordan jobbe med en historie man selv er sterkt involvert i?

Klovnebarna
Denne korte dokumentaren utspiller seg blant gatebarn i Guatemala City. Det var der fotografen Karin Beate Nøsterud på oppdrag for Redd Barna oppdaget en gjeng med barn som opptrådte for ventende biler foran lyskryss. Senere fikk hun med seg regissør Jannicke Systad Jacobsen og dokumenterte disse hendelsene til en liten kortfilm….

MENY