Historisk Emmy-nominering

For første gang er en nordmann blitt nominert til den prestisjetunge Emmy-prisen. Anneke von der Lippe og ”Ved kongens bord” var ingen åpenbar kandidat, og prisen blir en sterk motivator for det videre arbeidet med å styrke den norske tv-dramatikken.

For første gang er en nordmann blitt nominert til den prestisjetunge Emmy-prisen. Anneke von der Lippe og ”Ved kongens bord” var ingen åpenbar kandidat, og prisen blir en sterk motivator for det videre arbeidet med å styrke den norske tv-dramatikken.

Det er første gang en norsk skuespiller har blitt nominert til Emmy-prisen. Anneke von der Lippe er nominert i kategorien «beste skuespiller i en dramaserie», sammen med tre andre skuespillere fra Kina, Brasil og Storbritannia. Utdelingen skjer under den stjernespekkede Emmy-gallaen i New York 21. november.

– Jeg tror nok mange kvinner kan kjenne seg igjen i Tove Steen, sa von der Lippe under arrangementet Blått Lerret i fjor. – Man får også inntrykk av hvor ensomt det kan være på toppen av politikken, og hvor vanskelig det er for politikerne å tilfredsstille kravene som stilles fra alle kanter.

Både Von der Lippe og serieskaper og regissør Leidulv Risan kunne fortelle at de hadde benyttet en rekke politiske aktører som konsulenter på serien, blant annet den nye utenriksministeren Jonas Gahr Støre.

Men Von der Lippe ville ikke si hvilke kvinnelige politikere de hadde basert Tove Steen på. Rollefiguren befinner seg et sted mellom den gamle og den nye generasjonen kvinnelige Høyre-politikere.

Emmy-nomineringen kunne ikke kommet på et mer gunstig tidspunkt, nå som film- og tv-bransjen ruster opp tv-dramatikken gjennom tiltaket Emmy 2007.

Historisk Emmy-nominering

For første gang er en nordmann blitt nominert til den prestisjetunge Emmy-prisen. Anneke von der Lippe og ”Ved kongens bord” var ingen åpenbar kandidat, og prisen blir en sterk motivator for det videre arbeidet med å styrke den norske tv-dramatikken.

For første gang er en nordmann blitt nominert til den prestisjetunge Emmy-prisen. Anneke von der Lippe og ”Ved kongens bord” var ingen åpenbar kandidat, og prisen blir en sterk motivator for det videre arbeidet med å styrke den norske tv-dramatikken.

Det er første gang en norsk skuespiller har blitt nominert til Emmy-prisen. Anneke von der Lippe er nominert i kategorien «beste skuespiller i en dramaserie», sammen med tre andre skuespillere fra Kina, Brasil og Storbritannia. Utdelingen skjer under den stjernespekkede Emmy-gallaen i New York 21. november.

– Jeg tror nok mange kvinner kan kjenne seg igjen i Tove Steen, sa von der Lippe under arrangementet Blått Lerret i fjor. – Man får også inntrykk av hvor ensomt det kan være på toppen av politikken, og hvor vanskelig det er for politikerne å tilfredsstille kravene som stilles fra alle kanter.

Både Von der Lippe og serieskaper og regissør Leidulv Risan kunne fortelle at de hadde benyttet en rekke politiske aktører som konsulenter på serien, blant annet den nye utenriksministeren Jonas Gahr Støre.

Men Von der Lippe ville ikke si hvilke kvinnelige politikere de hadde basert Tove Steen på. Rollefiguren befinner seg et sted mellom den gamle og den nye generasjonen kvinnelige Høyre-politikere.

Emmy-nomineringen kunne ikke kommet på et mer gunstig tidspunkt, nå som film- og tv-bransjen ruster opp tv-dramatikken gjennom tiltaket Emmy 2007.

MENY